Za każdą tabletkę aspiryny powinieneś zostać wrzucony w ogień Gehenny.daglezja77 pisze:Czy łamanie prawa Stwórcy jest ważniejsze od ewentualnego przedłużenia życia doczesnego kosztem np. życia wiecznego?
Transfuzja krwi-pogląd biblijny / Transfuzja-ukrywane fakty
Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy
-
daglezja77
- Wnikliwy
Krystian kiedy przestaniesz ten swój stary o oczytany sloganowy post pisać w różnych formach i w różnych tematach. Twoje wręcz chorobliwy stosunek do braci Chrystusa jest ogólnie znany.Krystian pisze:Jednak przyjmujesz nauki niewolnika jak młody pelikan.daglezja77 pisze:Nie mam zamiaru przyjmować czegokolwiek..![]()
W tym wersecie jest mowa również o nie spożywaniu mięsa ofiarowanego bogom.
Każdy rozumie to jako zakaz spożywania. Natomiast CK jako kanał łączności Boga z ludźmi widzi to inaczej.
CK nie raz się myliło i robiło z mojego Boga Jehowę kłamcę.
Chciałbym abyś pokazał mi alternatywe, ale konkretną na CK śJ, jak mi tej alternatywy nie pokażesz- lepiej nie pisz już więcej tego samego.
- bartek212701
- Wnikliwy
Jezus jest ponad.
Co z tego, że Jezus jak w twoim przypadku zmienność zdania i brak wiedzy jest widoczna znacznie bardziej niż u kogokolwiek.
Jezus zapewne nie uczy cię postępowania - takiego jakim ostatnio zasłynąłeś.
Słaba argumentacja.
A Pan rzekł: „Kto rzeczywiście jest szafarzem wiernym,+ roztropnym,+ którego pan ustanowi nad swym gronem sług, aby im dawał odmierzone porcje pokarmu we właściwym czasie?+ 43 Szczęśliwy ów niewolnik, jeśli jego pan, przybywszy, zastanie go tak czyniącego
Jezus jak przybędzie kogo będzie chwalił?
Po co Biblia mówi - słuchajcie tych którzy wśród was przewodzą.
O taką alternatywę pytam, a nie o konkret jakim jest Jezus.
Co z tego, że Jezus jak w twoim przypadku zmienność zdania i brak wiedzy jest widoczna znacznie bardziej niż u kogokolwiek.
Jezus zapewne nie uczy cię postępowania - takiego jakim ostatnio zasłynąłeś.
Słaba argumentacja.
A Pan rzekł: „Kto rzeczywiście jest szafarzem wiernym,+ roztropnym,+ którego pan ustanowi nad swym gronem sług, aby im dawał odmierzone porcje pokarmu we właściwym czasie?+ 43 Szczęśliwy ów niewolnik, jeśli jego pan, przybywszy, zastanie go tak czyniącego
-
daglezja77
Piszesz jak ornitolog..Masz coś z ptakiem?Krystian pisze:Jednak przyjmujesz nauki niewolnika jak młody pelikan.daglezja77 pisze:Nie mam zamiaru przyjmować czegokolwiek..![]()
W tym wersecie jest mowa również o nie spożywaniu mięsa ofiarowanego bogom.
Każdy rozumie to jako zakaz spożywania. Natomiast CK jako kanał łączności Boga z ludźmi widzi to inaczej.
CK nie raz się myliło i robiło z mojego Boga Jehowę kłamcę.
- bartek212701
"łaską zbawieni jesteście"Wnikliwy pisze:Co z tego, że Jezus jak w twoim przypadku zmienność zdania i brak wiedzy jest widoczna znacznie bardziej niż u kogokolwiek.
Jezus prezentował swym uczniom PRZYPOWIEŚCI, nie widzę w świecie tego Syna marnotrawnego, tego ziarna i kąkolu, ani tego wiernego i roztropnego niewolnika.Wnikliwy pisze:Jezus jak przybędzie kogo będzie chwalił?
Jeśli dostrzegasz tu przywództwo nad owieczkami, to tym bardziej powinieneś dostrzec je w osobie Piotra.
Po co Tobie alternatywa? Nie umiesz czytać Biblii? Po co Ci POŚREDNIK między Jezusem jeszcze? Potrafisz krytykowac pośrednictwo Maryi, ale nie własne Ciała Kierowniczego?
Poza tym, jakie ono jest roztropne? Czy roztropny sługa przepowiada w imię Boga koniec świata na konkretną datę, a potem to odwołuje? Roztropne to może w tym wypadku jest to, że (do niektórych końców) potrafi się przyznać do błędu, ale gdyby inny kościół dziś wyznaczył datę, to rozdziały z Powtórzonego prawa posłużyłyby Ci do krytyki.
Umiemy bronić swoich racji, ale rzadko kiedy je konfrontujemy z rzeczywistością...bo tak wygodniej.
Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
- nesto
- bartek212701
Punkt pierwszy - nie jest ze mną tak źle, co prawda dużo czytam i mam wadę wzroku, no ale wkrótce skoryguję, dziękuję za przypomnienieWnikliwy pisze:1. ślepy
2. pod wpływem
3. nastawiony wrogo
4. nie zdolny do rozmowy ( powód - wręcz chorobliwa nienawiść do śJ )
Odniosę się do dwójki, bo brak uszczegółowienia może sugerować kilka rzeczy: Nie przyjmuję żadnych używek :) Jestem pod wpływem Odstępców zapewne w rozumieniu Wnikliwego, czyli ludzi, którzy SPRAWDZILI czy tak się rzeczy mają.
Trójeczka. Czy to "złowrogie nastawienie" musi nim być gdy mam inne zdanie na dany temat? Najwyraźniej tak, trudno.
Czwóreczka - *Niezdolny, nie z przymiotnikami łącznie
dodaj sufiks "ant" i spójrz w lustroWnikliwy pisze:ignor
Wystarczy poczytać wpisy, nasze słowa świadcza o nas.nesto pisze:bartek212701, czyżby Wnikliwy nie był wnikliwy?
Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
- Wnikliwy
Jak można przejść obojętnie wobec sprzedającego prywatne wiadomości. Może to wejście na to forum które parę miesięcy temu było tak znienawidzone przez imść sprzedającego prywatne wiadomości, jest właśnie po to aby znowu coś swoim przewodnikom coś uwłaczającego pokazać?
Ślepy by to zauważył w jakim celu imść handlarz pw , tutaj przyszedł.
Ślepy kolego z Lublina jesteś tylko dlatego, że na dzień dzisiejszy nic innego nie dostrzegasz jak moich braci i mnie samego. Zamykasz tym samym oczy, na wszystko inne.
Pod wpływem - oczywiście - zgadłeś - to jest bardzo widoczne, że tylko twoi przewodnicy w twoich poczynaniach są za to odpowiedzialni.
Złowrogie nastawienie zauważyłem już od dawna, i nie jest to nic pozytywnego.
Trzeba było pokazać swoim przewodnikom swoją pw , a nie tylko moją. To jest mistrzostwo odstępczego postępowania - i jak widać nauka nie poszła w las.
Czwarta rzecz - nie można z tobą rozmawiać właśnie z powodów opisanych wcześniej.
IGNOR - teraz już zdecydowany - spowodowany brakiem chęci na rozmowę dalszą z człowiekiem o dwóch obliczach.
Przepraszam wszystkich, że to piszę w temacie innym i tworzę offtop, ale może ta jawność spowoduje, że ten post nie zostanie sprzedany.
ps. Jak ktoś się założył, że wróce na FORUM MIŁOŚNIKÓW PISMA ŚWIĘTEGO, to oświadczam - NIGDY NIE WRÓCĘ.
Ślepy by to zauważył w jakim celu imść handlarz pw , tutaj przyszedł.
Ślepy kolego z Lublina jesteś tylko dlatego, że na dzień dzisiejszy nic innego nie dostrzegasz jak moich braci i mnie samego. Zamykasz tym samym oczy, na wszystko inne.
Pod wpływem - oczywiście - zgadłeś - to jest bardzo widoczne, że tylko twoi przewodnicy w twoich poczynaniach są za to odpowiedzialni.
Złowrogie nastawienie zauważyłem już od dawna, i nie jest to nic pozytywnego.
Trzeba było pokazać swoim przewodnikom swoją pw , a nie tylko moją. To jest mistrzostwo odstępczego postępowania - i jak widać nauka nie poszła w las.
Czwarta rzecz - nie można z tobą rozmawiać właśnie z powodów opisanych wcześniej.
IGNOR - teraz już zdecydowany - spowodowany brakiem chęci na rozmowę dalszą z człowiekiem o dwóch obliczach.
Przepraszam wszystkich, że to piszę w temacie innym i tworzę offtop, ale może ta jawność spowoduje, że ten post nie zostanie sprzedany.
ps. Jak ktoś się założył, że wróce na FORUM MIŁOŚNIKÓW PISMA ŚWIĘTEGO, to oświadczam - NIGDY NIE WRÓCĘ.
- bartek212701
I ta konsekwencja...achWnikliwy pisze:ignor.
Bardzo dziękujemy :)Wnikliwy pisze:ps. Jak ktoś się założył, że wróce na FORUM MIŁOŚNIKÓW PISMA ŚWIĘTEGO, to oświadczam - NIGDY NIE WRÓCĘ.
-
franki_
W związku z Twoją wypowiedzią nasuwa się kilka pytań:Wnikliwy pisze:Słaba argumentacja.
Czy Jezus juz przyszedł ?
Czy Jezus już wybrał swojego niewolnika tutaj na ziemi ? Czy może wybierze go w przyszłości ?
Bo jeżeli w przyszłości, to może na ziemi jest kilka niewolników, i może inni są lepsi.
Wyboru niewolnika dokonuje Jezus, więc jakim prawem Niewolnicy między sobą mówią że jeden jest lepszy od drugiego. Skoro dla swojego Pana wszyscy są równi, bo są tylko niewolnikami.
- nesto
Zauważyłem, że najbardziej zwalczane są "odstępstwa". Chodzi o to, że odstępcy znaleźli błędy doktrynalne, wskazali je i przenieśli się do swojej piaskownicy pociągając i agitując innych.
Taki odstępca bardziej zagraża swoim wcześniejszym współsekciarzom niż całkowicie niewierzący.
Niewierzący nie zakłada własnych sekt i nie odbiera starym poczciwym sektom wyznawców.
Można go tolerować.
No ale taki odstępca - ten dopiero jest groźny
Taki odstępca bardziej zagraża swoim wcześniejszym współsekciarzom niż całkowicie niewierzący.
Niewierzący nie zakłada własnych sekt i nie odbiera starym poczciwym sektom wyznawców.
Można go tolerować.
No ale taki odstępca - ten dopiero jest groźny
Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie!
-
ZAMOS
Niewolnika się kupuje od właściciela, albo łapie gdzieś na świecie i zniewala. Normalny człowiek niewolnikiem być nie chce i zrobi wszystko by się wyzwolić, a sekta śj zrobiła z tego jakiś zaszczyt i "wybraństwo". Niby w biblii jest napisane, że człowiek ma wolną wolę, a tu taki zwód. W sekcie tej ponadto jednym z najbardziej preferowanych zachowań jest strach przed Jehową. Trochę nie łapię zatem tego wiecznie strasznego zbawienia. Po co wam wieczny strach. Czyżbyście wszyscy byli odczuwający inaczej? Każdy normalny człowiek jak się boi to ucieka.franki_ pisze:Czy Jezus już wybrał swojego niewolnika tutaj na ziemi ? Czy może wybierze go w przyszłości ?
Nie nadużywaj słowa "sekta"
Ostatnio zmieniony 25 sie 2016, 16:36 przez ZAMOS, łącznie zmieniany 1 raz.