Modlitwa za zmarłych
Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy
- Yarpen Zirgin
- Kontakt:
Modlitwa za zmarłych
Odpowiedź zasadniczo nie wymaga uzasadnienia.
Bardzo proszę o niedopisywanie w wątku postów w stylu:
"Modlitwa za zmarłych nie ma uzasadnienia biblijnego", "taka modlitwa jest sprzeczna z Biblią" itd. itp., ponieważ ankieta ma za zadanie sprawdzić wiedzę uczestników odnośnie zadanego pytania, a nie być zaczątkiem dyskusji na temat zasadności takiej modlitwy.
Bardzo proszę o niedopisywanie w wątku postów w stylu:
"Modlitwa za zmarłych nie ma uzasadnienia biblijnego", "taka modlitwa jest sprzeczna z Biblią" itd. itp., ponieważ ankieta ma za zadanie sprawdzić wiedzę uczestników odnośnie zadanego pytania, a nie być zaczątkiem dyskusji na temat zasadności takiej modlitwy.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008, 23:32 przez Yarpen Zirgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Udowadnia się winę, a nie niewinność.
Aha... Nie licz na moją odpowiedź na złośliwości, szyderstwa i próby zmiany tematu.
Aha... Nie licz na moją odpowiedź na złośliwości, szyderstwa i próby zmiany tematu.
- Anowi
-
nike
- Yarpen Zirgin
- Kontakt:
Czytaj wyjaśnienia, to się dowiesz:nike pisze:Więc po co taki temat????
(...)ankieta ma za zadanie sprawdzić wiedzę uczestników odnośnie zadanego pytania, a nie być zaczątkiem dyskusji na temat zasadności takiej modlitwy.
Mówiąc łopatologicznie:
Chcę się dowiedzieć, czy forumowicze wiedzą czego dotyczą prośby kierowane do Boga w modlitwach za zmarłych.
-
agula drakula3
- Yarpen Zirgin
- Kontakt:
-
nike
- Yarpen Zirgin
- Kontakt:
Kurtka wodna. Ja cię nie pytam, czy się zgadzasz. Ja cię pytam jaką wg. ciebie łaskę od Boga chcą uzyskać katolicy i prawosławni się modląc się do zmarłych.nike pisze:Ja nie zgadzam się z żadnym pytaniem więc co mam odpowiedzieć?
Nie musisz zgadzać się z pytaniem i odpowiedziami.
Chcę się dowiedzieć co wiesz na temat celu tych modlitw!!!
-
nike
Modlitwa za zmarłych (dyskusja)
Posty wyciete z ankiety Modlitwa za zmarłych.
Temat Modlitwa za zmarłych (dyskusja) jest przeznaczony dla osób, którym pęd do polemizowania i obalania nauczania Kościoła katolickiego "nie pozwala" na udzielenie odpowiedzi w ankiecie. Dyskutujcie, polemizujcie i obalajcie do woli - YZ
który by sugerował modlitwy za umarłych [w kanonie ksiąg natchnionych]
Temat Modlitwa za zmarłych (dyskusja) jest przeznaczony dla osób, którym pęd do polemizowania i obalania nauczania Kościoła katolickiego "nie pozwala" na udzielenie odpowiedzi w ankiecie. Dyskutujcie, polemizujcie i obalajcie do woli - YZ
Kurtka wodna---- te modlitwy w ogóle nie są wysłuchiwane przez Boga, nie ma w Biblii tekstuYarpen Zirgin pisze:Chcę się dowiedzieć co wiesz na temat celu tych modlitw!!!
Ostatnio zmieniony 24 lip 2008, 9:27 przez nike, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yarpen Zirgin
- Kontakt:
Jw. Nie pytam o twoje przekonania co do tych modlitw.nike pisze:Kurtka wodna---- te modlitwy w ogóle nie są wysłuchiwane przez Boga, nie ma w Biblii tekstu
Pytam o wiedzę na temat tego, o co proszą osoby modlące się za zmarłych.
Jeżeli nie znasz tego celu, to po prostu zaznacz 4 opcję.
-
machabeusz
Yarpen, wytłumacz po co sie modlić za umarłych , a nie robisz jakieś testy na wiedzę. Warto by też było abyś to uzasadnił biblijnie. W końcu to "forum biblijne" jest... 
Jesteś lub byłeś świadkiem Jehowy?
http://forum.zbawieniedlaciebie.pl/index.php
http://machabeusz7.bloog.pl/
http://forum.zbawieniedlaciebie.pl/index.php
http://machabeusz7.bloog.pl/
- Anowi
do Boga za zmarłych albo w ich intencji.Ja cię pytam jaką wg. ciebie łaskę od Boga chcą uzyskać katolicy i prawosławni modląc się do zmarłych.
A nie lepiej zapytać tych co się modlą czemu to robią i co chcą przez to uzyskać?
Zadając takie pytanie niemodlącym się to tak samo jakbyś zapytał astronoma gdzie jest "trzecie niebo".
-
agula drakula3
- Yarpen Zirgin
- Kontakt:
Przecież to normalnie chyzia można z wami dostać.
Nie wiecie o co się prosi w takiej modlitwie? To patrzcie na czwartą odpowiedź.
Zaznaczyć, wysłać i po sprawie.
Nie wiecie o co się prosi w takiej modlitwie? To patrzcie na czwartą odpowiedź.
Zaznaczyć, wysłać i po sprawie.
Machabeusz, chcesz pogadać o sensie modlitwy? Załóż nowy wątek. Ten ma inny cel.machabeusz pisze:Yarpen, wytłumacz po co sie modlić za umarłych , a nie robisz jakieś testy na wiedzę.
Wiemy do kogo i za kim. A o co jest prośba? 3 warianty + "nie wiem" - zaznacz wg. ciebie właściwy i wyślij odpowiedź.Anowi pisze:do Boga za zmarłych albo w ich intencji.
-
nike
Według mnie to ty jesteś dziwny facet Większa część na tym forum, którzy zabierają głos są protestantami a ty pytasz o modlitwę za umarłymi. I odzywasz sie do nas takimi słowami,: "kurka wodna", "chyzia" itp. Pomyś i powiedz co ja mam zaznaczyć :
Uzyskania przez nich zbawienia.
Według mnie modlitwa za zmarłych, nie dotyczy ich zbawienia
Przejścia z czyśćca do nieba.
W czyściec nie wierzę, więc co mam zaznaczyć?
Wybawienia od męki w piekle.
nie wierzę w męki piekielne
Nie mam zielonego pojęcia.
nie mogę powiedzieć ,że nie mam zielonego pojęcia jeżeli chodzi o zbawienie, bo to by bylo nie prawdą.
Uzyskania przez nich zbawienia.
Według mnie modlitwa za zmarłych, nie dotyczy ich zbawienia
Przejścia z czyśćca do nieba.
W czyściec nie wierzę, więc co mam zaznaczyć?
Wybawienia od męki w piekle.
nie wierzę w męki piekielne
Nie mam zielonego pojęcia.
nie mogę powiedzieć ,że nie mam zielonego pojęcia jeżeli chodzi o zbawienie, bo to by bylo nie prawdą.