Dziękuję serdecznie

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Moderatorzy
Co to za głupie gadanie. Weź daj se siana. Co "teska" lub ktokolwiek inny może w sprawie Hitlera lub kogokolwiek innego wyrokowac. Zajmij się sobą, bo nadajesz, jak nawiedzony.
Rozumiem, ale...po co ty masz się przejmować jakimiś naukami jakiegoś CK. Niech sobie gadają. I tak będzie tak, jak Najwyższy zarządzi, a nie tak, jak naucza ktokolwiekKrystian pisze: ↑22 maja 2021, 19:20Ty wuka nie rozumiesz nauk CK ŚJ, dlatego się dziwisz i nazywasz mnie nawiedzonym.Teska jest ŚJ, dlatego do niej napisałem.
Według ich doktryn jak ktoś umrze, to zmartwychwstanie, ponieważ zapłatą za grzech jest śmierć.
Natomiast np. Ty czy ja w armagedonie zginiemy, jeżeli nie przyjmiemy nauk CK i nie ma dla nas szansy w Tysiącletnim Królestwie Pana Jezusa.
Czyli wniosek z ich nauk jest taki - lepiej teraz umrzeć, zanim przyjdzie Pan Jezus, wykonać wyrok na niewierzących.
Dlatego kolejny wniosek: Hitler jest bohaterem, przyjmując nauki CK, ponieważ te osoby, które zamordował będą wskrzeszone razem z nim
Teraz rozumiesz wuka?
Ja jestem nawiedzony czy CK?
Nie chcę, niczym się nie różnią od innych zwodniczych organizacji, a wręcz wiele z ich grup odlatuje. Mają dziwne poglądy dotyczace charyzmató. Mnie kojarzą się z latającymi marynarkami, na scenie jak u Benny jakiśtam i z Cejrowskim (czy jakoś tak).Jak chcesz wuka, to mozemy np. porozmawiać o zielonoświątkowcach
Ja się uczyłem z książkiKetjow-oko pisze: ↑23 maja 2021, 10:45Teska, ks. Prawda,która prowadzi do życia wiecznego ( lata 70-te). Wiedza( przedostatnia) Czego nas uczy Biblia ( już nowsza) oczywiście wskazywała tematycznie zagadnienia, jednak Prowadzenie rozmów....( była wnikliwie opracowana dla zaawansowanych), byłem SJ, ale rozczarowało mnie to ugrupowanie religijne dyskutowałem na ten temat z Bobo i w przypływie jego odczuć nazwał mnie ''ŚWIADKOŻERCĄ'', mógłbym wiele napisać na ten temat lecz mam wzgląd na osoby, które przebywają na forum i reprezentują ruch religijny SJ.
Nie chodzi aby na forum drzeć koty i wkładać sobie palec do oka oraz stawiać na swoje, lecz prowadzić kulturalną dyskusję na temat Biblii, nie obrażając się wzajemnie, wiele cytatów z NT właśnie na taką sytuacje zwraca uwagę.
.Krystian pisze: ↑27 maja 2021, 13:22Ja się uczyłem z książkiKetjow-oko pisze: ↑23 maja 2021, 10:45Teska, ks. Prawda,która prowadzi do życia wiecznego ( lata 70-te). Wiedza( przedostatnia) Czego nas uczy Biblia ( już nowsza) oczywiście wskazywała tematycznie zagadnienia, jednak Prowadzenie rozmów....( była wnikliwie opracowana dla zaawansowanych), byłem SJ, ale rozczarowało mnie to ugrupowanie religijne dyskutowałem na ten temat z Bobo i w przypływie jego odczuć nazwał mnie ''ŚWIADKOŻERCĄ'', mógłbym wiele napisać na ten temat lecz mam wzgląd na osoby, które przebywają na forum i reprezentują ruch religijny SJ.
Nie chodzi aby na forum drzeć koty i wkładać sobie palec do oka oraz stawiać na swoje, lecz prowadzić kulturalną dyskusję na temat Biblii, nie obrażając się wzajemnie, wiele cytatów z NT właśnie na taką sytuacje zwraca uwagę.
'Będziesz mógł żyć wiecznie w raju na ziemi"
Fajna książka
Te nowe, co wydaje CK są kiepskie, tak samo jak członkowie CK, mający się za braci Pana Jezusa.![]()
Gdy już zechcą żyć dostaną zakwaterowanie i wyżywienie