Akurat szynka sklepowa jest trująca. Kup sobie pół kurczaka i zjedz, albo kawał tłustego mięsa to będzie zdrowo.Queza pisze:Co Ty tu wystraszasz, co Ty tu wystraszasz, dwa plasterki szynki od czasu do czasu nie szkodzi.
Co na drugie sniadanie .....
Moderatorzy: kansyheniek, Bobo, booris, Junior Admin, Moderatorzy
Po prostu jesz śniadanie później, ale to nic nie zmienia, że drugie śniadanie nie jest potrzebne.wuka pisze:Ja rano od zawsze nie mogę niczego przełknąć. Najpierw kawa. Mam potrzebę zjedzenia czegoś nie wcześniej niż w południe. Odkąd pamiętam, tak miałam. Chociaż w dzieciństwie rodzice nie wypuszczali mnie bez śniadania, ale zawsze było to dla mnie okropne. Wmusic w siebie kilka kęsów czegoś, brrrrol23 pisze:Jeżeli zjada się wartościowe śniadanie i obiad, to nie ma czegoś takiego jak drugie śniadanie.
-
- Posty: 637
- Rejestracja: 20 kwie 2016, 9:34
A wiemy , wiemy ! Im lepsza kategoria zboża, tym musi być suchsze pozbawione wilgoci. Dlatego więcej płacą za kwintal zboża. I teraz ciekawostka? co powoduje osuszenie zboża za które się płaci rolnikowi więcej. To rakotwórczy RANDAP. I taki mamy chleb i bułki. A koncerny chemiczne leczące nowotwory się cieszą. Więcej pacjentów tym więcej pieniędzy.rol23 pisze:Po prostu jesz śniadanie później, ale to nic nie zmienia, że drugie śniadanie nie jest potrzebne.wuka pisze:Ja rano od zawsze nie mogę niczego przełknąć. Najpierw kawa. Mam potrzebę zjedzenia czegoś nie wcześniej niż w południe. Odkąd pamiętam, tak miałam. Chociaż w dzieciństwie rodzice nie wypuszczali mnie bez śniadania, ale zawsze było to dla mnie okropne. Wmusic w siebie kilka kęsów czegoś, brrrrol23 pisze:Jeżeli zjada się wartościowe śniadanie i obiad, to nie ma czegoś takiego jak drugie śniadanie.
A co to za koncerny. Zna ich ktoś z imienia i nazwiska?
-
- Posty: 11686
- Rejestracja: 10 lis 2008, 8:26
A nie byłoby dużo prościej stygmatyzować takiego polskiego "przedsiębiorcę" rolnika?Korn pisze:A co to za koncerny. Zna ich ktoś z imienia i nazwiska?
Przecież ludzie widzą kto, kiedy i co leje na dojrzewające zboża.
Mało, że składamy się takiemu świadomemu trucicielowi na dopłaty, to nam odpłaca trucizną!
Piekarze dokładają resztę: polepszaczy, spulchniaczy i sam diabeł wie co jeszcze?
A my sami- nie szkodzimy nikomu w jakikolwiek sposób?
Kto jest bez winy?
Komu dać kamień?
- Queza
- Posty: 6285
- Rejestracja: 30 mar 2012, 17:52
- Lokalizacja: Bieszczady
Mi szynka sklepowa nie szkodzi, ale jak sobie zakodujesz w psychice, że Ci zaszkodzi, to lepiej tego nie jedz.rol23 pisze:Akurat szynka sklepowa jest trująca. Kup sobie pół kurczaka i zjedz, albo kawał tłustego mięsa to będzie zdrowo.Queza pisze:Co Ty tu wystraszasz, co Ty tu wystraszasz, dwa plasterki szynki od czasu do czasu nie szkodzi.
Słowa Pańskie - to słowa szczere (Psalm 12:7)
Przecież wszystkie badania naukowe mówią, że przetworzone mięso jest rakotwórcze. Kup sobie kawał mięsa i ugotuj sama jak chcesz jeść zdrowo, ale nie łódź się, że trucizna nie szkodzi.Queza pisze:Mi szynka sklepowa nie szkodzi, ale jak sobie zakodujesz w psychice, że Ci zaszkodzi, to lepiej tego nie jedz.rol23 pisze:Akurat szynka sklepowa jest trująca. Kup sobie pół kurczaka i zjedz, albo kawał tłustego mięsa to będzie zdrowo.Queza pisze:Co Ty tu wystraszasz, co Ty tu wystraszasz, dwa plasterki szynki od czasu do czasu nie szkodzi.
Państwo mogłoby łatwo ukrócić ten proceder, ale nie jest tym zainteresowane. Ludzie mają umierać szybko, bo ZUS przejada nasze pieniądze i jest niewydolny, to jest tak oczywiste, że nie ma o czym gadać.Henryk pisze:A nie byłoby dużo prościej stygmatyzować takiego polskiego "przedsiębiorcę" rolnika?Korn pisze:A co to za koncerny. Zna ich ktoś z imienia i nazwiska?
Przecież ludzie widzą kto, kiedy i co leje na dojrzewające zboża.
Mało, że składamy się takiemu świadomemu trucicielowi na dopłaty, to nam odpłaca trucizną!
Piekarze dokładają resztę: polepszaczy, spulchniaczy i sam diabeł wie co jeszcze?
A my sami- nie szkodzimy nikomu w jakikolwiek sposób?
Kto jest bez winy?
Komu dać kamień?
- Queza
- Posty: 6285
- Rejestracja: 30 mar 2012, 17:52
- Lokalizacja: Bieszczady
- Andżelika_FS
- Posty: 549
- Rejestracja: 02 lip 2016, 23:20
- Lokalizacja: Dornach/Kruszewnia
Straszne rzeczy już w tym wątku czytałam i milczałam, ale postanowiłam przestać milczeć:
Dawaj linki do tych wszystkich badań naukowych albo zamilknij na wieki.rol23 pisze:(...)Przecież wszystkie badania naukowe mówią, że przetworzone mięso jest rakotwórcze. Kup sobie kawał mięsa i ugotuj sama jak chcesz jeść zdrowo, ale nie łódź się, że trucizna nie szkodzi.
Ty tak na poważnie, czy nie masz żadnej wiedzy w temacie? Proszę bardzo pierwszy link z brzegu:Andżelika_FS pisze: Dawaj linki do tych wszystkich badań naukowych albo zamilknij na wieki.
https://www.mp.pl/pacjent/onkologia/akt ... ja-zdrowia
Należąca do WHO Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC). Uznała ona, że przetworzone mięso, takie jak hot dogi, bekon i szynka, powinny znaleźć się w pierwszej grupie produktów lub substancji, co do których nie ma wątpliwości, że są rakotwórcze.
Nie ma natomiast żadnych dowodów, że nieprzetworzone mięso jest rakotwórcze
„Nie ma jeszcze wystarczających dowodów, żeby uznać czerwone mięso za rakotwórcze” – podkreśla IARC.
- Queza
- Posty: 6285
- Rejestracja: 30 mar 2012, 17:52
- Lokalizacja: Bieszczady
Kilka wersji kanapek na ciepło: https://www.youtube.com/watch?v=08keLyxBXG4 smacznego.
Słowa Pańskie - to słowa szczere (Psalm 12:7)