rak

Tutaj możesz podzielić się radami odnośnie sposobów leczenia a także otrzymać pomoc w tej sprawie

Moderatorzy: kansyheniek, Bobo, booris, Junior Admin, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anowi
Posty: 10038
Rejestracja: 02 wrz 2007, 14:28
Lokalizacja: Bóg wie

rak

Post autor: Anowi »

nie jest bogaty ten, kto posiada wiele,
tylko ten, kto niewiele potrzebuje.

Awatar użytkownika
Raf
Posty: 332
Rejestracja: 19 sty 2009, 6:43
Lokalizacja: Polska

Post autor: Raf »

„W trzydziestym dziewiątym roku swego panowania rozchorował się Asa na nogi i cierpiał bardzo, jednakże nawet w swej chorobie szukał nie Pana, lecz lekarzy” (2 Ks. Kronik 16:12)

Lucyfer

Post autor: Lucyfer »

Po siedmiu dniach pobytu w szpitalu jestem już dziś w domu i znalazłem taki materiał który zamieszczam bo dotyczy też mojej choroby, może komuś się przyda, warto przeczytać.
http://www.ibg.pl/materia%C5%82y_o_B-17.pdf
Zamieszczam tu dwie strony z 19 stron tego materiału.
Zastosowanie amigdaliny w metabolicznym leczeniu raka
dr med. Francisco Contreras Oasis of Hope Hospital
Żródło: Terapia metaboliczna witaminą B17
Stosowana w prewencji i chorobach nowotworowych. Materiał uzupełniający do książki G.
Edwarda Griffina "Świat bez raka. Opowieść o witaminie B17"
Sposób oddziaływania Amigdaliny
Metabolizm to innymi słowy praca całego organizmu. Nasze ciało działa właściwie, gdy
wszystkie jego elementy (fizyczny, umysłowy i duchowy) harmonijnie ze sobą
współpracują. Dlatego celem każdej terapii, w tym i metabolicznej, jest całościowe leczenie
organizmu. Elementy terapii metabolicznej mają doprowadzić organizm do stanu, w którym
będzie mógł on zwalczać choroby i odzyskać pełnię zdrowia.
Terapia metaboliczna jest nietoksyczną metodą leczenia raka polegającą na
podawaniu organizmowi witaminy B17, proteolitycznych enzymów trzustki,
immunostymulantów oraz witamin i suplementów mineralnych (patrz dalej Faza I i II).
Letril (witamina B17) jest jej głównym czynnikiem przeciwnowotworowym. Jest on
naturalną substancją chemioterapeutyczną występującą w ponad 1200 roślinach, zwłaszcza
w nasionach powszechnie występujących owoców, takich jak morele, brzoskwinie, śliwki
czy jabłka. Letril jest dwuglikozydem z rodnikiem cyjankowym, posiadającym wysoką
biodostępność. Oznacza to, że przenika przez błonę komórkową i łatwo osiąga wysokie
stężenia wewnątrzkomórkowe. Właśnie ów rodnik cyjanku wywołał wiele kontrowersji
wokół witaminy B17, jednakże w końcu udowodniono, że amigdalina (letril) jest substancją
bezpieczną i nietoksyczną. Normalne komórki naszego organizmu zawierają enzym zwany
rodanazą (obecnie stosowana nazwa: tiosiarczan transulfurazy), który "neutralizuje"
amigdalinę: po prostu nie pozwala on na uwolnienie rodnika cyjanowego. W ten sposób
amigdalina staje się dla normalnych komórek źródłem glukozy, a co za tym idzie energii.
Komórki złośliwe (nowotworowe) nie zawierają rodanazy. Przy braku obecności rodanazy
amigdalina jest rozkładana przy pomocy innego enzymu - betaglukozydazy (której nota
bene jest w komórce raka 3000 x więcej niż w normalnej) i uwalnia wewnątrz komórki
nowotworowej rodnik cyjanowy w postaci HCN - cyjanowodoru (in. kwasu pruskiego) oraz
aldehyd benzoesowy. Obie substancje są bardzo silnymi truciznami i współdziałając ze sobą
niszczą komórkę. Właśnie w taki sposób urządziła to Natura - zostają zniszczone tylko
komórki raka, inne zaś nie zostają naruszone. Jeżeli zaś cząsteczka aldehydu benzoesowego
wydostanie się z komórki raka i przeniknie do komórek zdrowych, zostanie w nich
utleniona do nieszkodliwego kwasu benzoesowego. Kwas benzoesowy przeciwdziała
reumatyzmowi, ma działanie odkażające i przeciwbólowe. Po części odpowiada za jeden z
efektów działania witaminy B17 - znosi ból towarzyszący rakowi w fazach terminalnych i
to bez pomocy narkotyków. I choć B17 nie jest środkiem przeciwbólowym , to wchodząc w
kontakt z komórkami nowotworowymi, powoduje pojawienie się w ich okolicy kwasu
benzoesowego, który - można rzec - "kąpie" to miejsce w naturalnym środku
uśmierzającym ból.
Setki badań klinicznych prowadzonych przez wielu kompetentnych lekarzy na całym
świecie, włączając w to prace prowadzone przez dr. Ernesto Contrerasa Rodrigueza z Oasis
of Hope Hospital w Meksyku dają nam całkowitą pewność, że stosowanie amigdaliny jest
bezpieczne.
Letril i cyjanek-substancje ratujące życie
dr med. Philip Binzel jr
Pewien naukowiec z amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków stwierdził kiedyś,
że letril zawiera "wolny" cyjanowodór i dlatego jest trujący. To wielkie nieporozumienie,
które chciałbym tu wyjaśnić:
Cząsteczka letrilu nie zawiera "wolnego" cyjanowodoru. Gdy letril w obecności
wody zetknie się w komórce złośliwej z enzymem zwanym betaglukozydazą, to przy braku
enzymu blokującego (rodanazy) zostaje rozłożony na dwie cząsteczki glukozy, jedną
cząsteczkę aldehydu benzoesowego oraz cząsteczkę cyjanowodoru (HCN).
Betaglukozydazę zawierają w wielkiej ilości jedynie komórki rakowe. W całym tym
procesie chodzi o to, że cyjanowodór zostaje wyprodukowany. Związek ten nie "szybuje"
sobie swobodnie w cząsteczce letrilu i jest, ot tak sobie, uwalniany. On musi zostać
utworzony! Tylko enzym o nazwie betaglukozydaza - i tylko on - jest zdolny do
wytworzenia cyjanowodoru z cząsteczki letrilu. Jeśli w ciele nie występują komórki
nowotworowe cyjanowodór nie powstaje z letrilu.

Awatar użytkownika
Queza
Posty: 6162
Rejestracja: 30 mar 2012, 17:52
Lokalizacja: Bieszczady

Post autor: Queza »

To teraz rehabilitacja. :-) Jak masz czas Lucyfer i chęci to zapoznaj się z książką:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us mi kiedyś bardzo pomogła, oraz:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Życzę szybkiego powrotu do pełni sił.
Słowa Pańskie - to słowa szczere (Psalm 12:7)

Lucyfer

Post autor: Lucyfer »

Qeza30 pisze:To teraz rehabilitacja. :-)

Życzę szybkiego powrotu do pełni sił.
Podjąłem taką rehabilitację od chwili wyjścia ze szpitala po siedmiu dniach przebywania w czwartek i od Piątku czyli od wczoraj "Terapia metaboliczna witaminą B17". Na starcie hemoglobina 7 i guz w żołądku który przeszkadza w trawieniu. Walka jest do wygrania bo jak przez odżywianie powstaje choroba tak i przez dobrane inne odżywianie trzeba chorobę cofnąć.
We wtorek mam odebrać wyniki histopatologiczne pobranych próbek po gastroskopii żołądka które miałem we wtorek tego tygodnia.
Po wynikach podejmę dodatkowe korekty w odżywianiu i będę co tydzień badał sobie krew aby się przekonać w którym kierunku choroba zmierza.
Lekarze nie widzą innego wyjścia jak tylko dawanie krwi i usunięcie guza lub całego żołądka co nie gwarantuje wyleczenia.
Obecna medycyna jest zacofana pod względem leczenia raka i nie mam zaufania do takiej medycyny, tak samo jak do jakiejkolwiek religii czy polityki.
Ten świat ze swoimi religiami politykami i swą medycyną musi zginąć by mogło zaistnieć lepsze życie.
Żywność sprzedawana w marketach jest mocno zatruta ale trucizny mieszczą się w normach. Co z tego że mieszczą się w normach jak przez to choroby narastają?.
Aby to zmienić musi być inny rząd na świecie i inni ludzie co niebawem nastąpi.
Wierzę że to może rozpocząć się w tym roku bo świat dojrzał do żniwa.
Obj. 14:14-19
14. I widziałem, a oto biały obłok, a na obłoku siedział ktoś podobny do Syna Człowieczego, mający na głowie swojej złotą koronę, a w ręku swym ostry sierp.
15. A inny anioł wyszedł ze świątyni, wołając donośnym głosem na tego, który siedział na obłoku: Zapuść sierp swój i żnij, gdyż nastała pora żniwa i dojrzało żniwo ziemi.
16. I zapuścił Ten, który siedział na obłoku, sierp swój na ziemi, i ziemia została zżęta,
17. I wyszedł inny anioł ze świątyni, która jest w niebie, mając również ostry sierp.
18. I jeszcze inny anioł wyszedł z ołtarza, a ten miał władzę nad ogniem; i zawołał donośnie na tego, który miał ostry sierp, mówiąc: Zapuść swój ostry sierp i obetnij kiście winogron z winorośli ziemi, gdyż dojrzały jej grona.
19. I zapuścił anioł sierp swój na ziemi, i poobcinał grona winne na ziemi, i wrzucił je do wielkiej tłoczni gniewu Bożego.
(BW)

Awatar użytkownika
kesja
Posty: 4276
Rejestracja: 26 maja 2006, 16:13

Post autor: kesja »

Podjąłem taką rehabilitację od chwili wyjścia ze szpitala po siedmiu dniach przebywania w czwartek i od Piątku czyli od wczoraj "Terapia metaboliczna witaminą B17". Na starcie hemoglobina 7 i guz w żołądku który przeszkadza w trawieniu.

Walka jest do wygrania bo jak przez odżywianie powstaje choroba tak i przez dobrane inne odżywianie trzeba chorobę cofnąć.
We wtorek mam odebrać wyniki histopatologiczne pobranych próbek po gastroskopii żołądka które miałem we wtorek tego tygodnia.

Po wynikach podejmę dodatkowe korekty w odżywianiu i będę co tydzień badał sobie krew aby się przekonać w którym kierunku choroba zmierza.

Lekarze nie widzą innego wyjścia jak tylko dawanie krwi i usunięcie guza lub całego żołądka co nie gwarantuje wyleczenia.

Obecna medycyna jest zacofana pod względem leczenia raka i nie mam zaufania do takiej medycyny, tak samo jak do jakiejkolwiek religii czy polityki.
Ten świat ze swoimi religiami politykami i swą medycyną musi zginąć by mogło zaistnieć lepsze życie.

Żywność sprzedawana w marketach jest mocno zatruta ale trucizny mieszczą się w normach.
Co z tego że mieszczą się w normach jak przez to choroby narastają?.
Aby to zmienić musi być inny rząd na świecie i inni ludzie co niebawem nastąpi.
Wierzę że to może rozpocząć się w tym roku bo świat dojrzał do żniwa.
Musiałeś mieć od dawna , moze picie wody utlenionej zaszkodziło ?

Awatar użytkownika
Queza
Posty: 6162
Rejestracja: 30 mar 2012, 17:52
Lokalizacja: Bieszczady

Post autor: Queza »

Lucyfer borówki jedz: Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Słowa Pańskie - to słowa szczere (Psalm 12:7)

Awatar użytkownika
kesja
Posty: 4276
Rejestracja: 26 maja 2006, 16:13

Post autor: kesja »

Nie daj sie wycinaniu - sam bierz w swoje ręce na tyle na ile możesz

Borówki juz sa i jedz na czczo ...

Lucyfer

Post autor: Lucyfer »

kesja pisze:
Podjąłem taką rehabilitację od chwili wyjścia ze szpitala po siedmiu dniach przebywania w czwartek i od Piątku czyli od wczoraj "Terapia metaboliczna witaminą B17".
Musiałeś mieć od dawna , moze picie wody utlenionej zaszkodziło ?
Może i od dawna bo dwa lata temu sporadycznie odczuwałem to co dziś codziennie.
Jeśli chodzi o wodę czyli nadtlenek wodoru to on mi pomógł się wzmocnić bo po nim około rok miałem więcej siły niż przedtem.
Teraz wznowiłem od wczoraj przyjmowanie stopniowo nadtlenku wodoru i już dziś po 10 kropli trzy razy na dzień. To przyśpiesza działanie zdrowych komórek a utrudnia tym rakowym które boją się tlenu atomowego.
Prowadzę na sobie doświadczenia i mogę je tu opisać jak kogoś zainteresuje.

Lucyfer

Post autor: Lucyfer »

Na pewno z tego skorzystam bo sam sobie dietę układam pod kątem zasadowym i mikroelementy i witaminy naturalne i sztuczne zaczynam stosować. Zamówiłem sobie jagody Goji które też pomagają wzmocnić organizm ludzki.
Obrazek
Jagody goji
Jagody goji
Jagody goji

Jagody goji, znane w Chinach pod nazwą gou qi zi, to owoce dwóch gatunków krzewów: kolcowoju chińskiego i szkarłatnego. Pierwsza wzmianka o jagodach goji pochodzi z chińskiej książki pod tytułem Ming Yi Bie Lu napisanej przez Tao Hong-jing około roku 500.
Właściwości jagód goji

Jagody goji (znane też jako jagoda licyjska) pełną ważną rolę w tradycyjnej medycynie chińskiej - prawie każdy ziołowy specyfik leczący oczy zawiera je w swoim składzie. Ponadto jagody goji zwiększają wytrzymałość, stymulują układ odpornościowy, pobudzają, poprawiają krew, osłaniają wątrobę, poprawiają wzrok, opóźniają efekty starzenia, obniżają ciśnienie krwi, mają działanie przeciwutleniające i hipoglikemiczne. Są bogate w aminokwasy (do 5%), polisacharydy, karotenoidy (m. in. zeaksantynę, kryptoksantynę i fysalien), wapń, potas, żelazo, selen, cynk oraz witaminy.

Jagody goji obecne są także w chińskiej kuchni. Dodaje się je do zup albo przygotowuje herbaty ziołowe (z dodatkiem ziół lub herbaty pu-erh). Dostępne są alkohole wytwarzane z jagód lub z ich dodatkiem (np. wino gouqi jiu).
• Zamów owocową herbatę Super Berry z jagodami goji
w sklepie internetowym YerbaMateStore.pl

Dawkowanie

Zalecane jest spożywanie 15-45 g suszonych jagód dziennie. W naszych aptekach dostępny jest również sok oraz ekstrakt z jagód.
http://jagodygoji.eu/Obrazek

Awatar użytkownika
kesja
Posty: 4276
Rejestracja: 26 maja 2006, 16:13

Post autor: kesja »

A jakie masz odczucia , jak sie czujesz rano po jedzeniu ,no wiesz takie codzienne życie .
Myslałes o - Kwas L-askorbinowy ?
jego niedobór , to kłopoty ..
jak sie odżywiasz oprócz tego atomowego napoju :mrgreen: ..
Jedz borówki ale bez cukru ...

Lucyfer

Post autor: Lucyfer »

kesja pisze:A jakie masz odczucia , jak sie czujesz rano po jedzeniu ,no wiesz takie codzienne życie .
Myslałes o - Kwas L-askorbinowy ?
jego niedobór , to kłopoty ..
jak sie odżywiasz oprócz tego atomowego napoju :mrgreen: ..
Jedz borówki ale bez cukru ...
Po jedzeniu lekkostrawnym czuję się dobrze, gorzej jak zjem tak jak dziś smażoną wątróbkę, wtedy jest ciężko na żołądku bo dłużej trawi. Wiem że tego nie powinienem jeść ale musiałem to przetestować.
Kwas L-askorbinowy mam ale jeszcze go nie stosowałem bo muszę poczytać i ustalić dawkę bo jeszcze nie wiem ile na dzień mogę.
Odżywiam się dobrze i zapisuję w zeszyt, godzina i co?. Może się kiedyś to przyda. To dopiero początek i od wtorku, czyli od znajomości wyników podejmę odpowiednią dietę.
Po winie wytrawnym węgierskim z dodatkiem żółtka z cukrem czuję się wyśmienicie.

Awatar użytkownika
Queza
Posty: 6162
Rejestracja: 30 mar 2012, 17:52
Lokalizacja: Bieszczady

Post autor: Queza »

Lucyfer pisze:Zamówiłem sobie jagody Goji które też pomagają wzmocnić organizm ludzki.
Pierwszy raz takie widze, wyglądają jak ... daktyle. :shock:

Często jest tak, że dopiero choroba zmusza nas do zweryfikowania sposobu odżywiania i... dobrze, lepiej późno niż wcale zastanowić się czego tak naprawde potrzebuje nasz brzuszek.
Słowa Pańskie - to słowa szczere (Psalm 12:7)

Lucyfer

Post autor: Lucyfer »

Qeza30 pisze:
Lucyfer pisze:Zamówiłem sobie jagody Goji które też pomagają wzmocnić organizm ludzki.
Pierwszy raz takie widze, wyglądają jak ... daktyle. :shock:

Często jest tak, że dopiero choroba zmusza nas do zweryfikowania sposobu odżywiania i... dobrze, lepiej późno niż wcale zastanowić się czego tak naprawde potrzebuje nasz brzuszek.
No właśnie, człowiek zagoniony w tym świecie nie zastanawia się co je tylko kupuje w marketach co wszyscy byle szybciej i dopiero gdy coś dolega szuka się przyczyny.
O jagodach Goji można poczytać na Allegro bo sprzedają i opisują właściwości. Stąd się o tym dowiedziałem
Z aukcji na której kupiłem.
Najbogatsze w składniki odżywcze owoce na świecie.



Jagody Goji to czerwone jagody rosnące na krzewie Lycium Barbarum

Rosną one w górach Chin, Tybetu oraz w Mongolii.

Spośród 8 tysięcy różnej żywności ziołowej z systemu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, która istnieje od kilku tysięcy lat, jagody goji znajdują się na pierwszym miejscu tej listy.

Eksperci żywienia twierdzą , że jagody goji to najzdrowsze pożywienie na świecie. Posiadają mnóstwo składników odżywczych,witamin i minerałów. Są kompletnym źródłem białka.Zawierają 19 różnych aminokwasów /przede wszystkim izoleucynę i tryptofan/ , w tym 8 aminokwasów egzogennych /które występują tylko w pożywieniu i nie są produkowane w organizmie ludzkim/ oraz 21 pierwiastków śladowych - między innymi cynk, żelazo miedź, wapń,german/posiada działanie antyrakowe/,selen, fosfor,żelazo/3 razy więcej niż w szpinaku/.

Jagody goji posiadają 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza/3 miejsce na świecie wśród naturalnych źródeł tej witaminy/, zawierają także witaminy B1,B2,B6 oraz E/rzadko występuje w owocach/ .

Jest to najbogatsze źródło kartenoidów , w tym beta karotenu. Zawiera go więcej niż marchew i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie

W jagodach goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiedzialne za produkcję hormonów,właściwą pracę mózgu i układu nerwowego, miedzy innymi kwas linolowy pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6.



Jagody goji zawierają fitosterole:

Beta -sisterol zawarty w jagodach goji ma działania przeciwzapalne, obniża poziom cholesterolu, pomaga zwalczać impotencję i leczyć powiększenie prostaty. Bardzo korzystny dla regulacji pracy serca i ciśnienia krwi, łagodzi bóle miesiączkowe i pomaga w leczeniu raka szyjki macicy.

Solavetivol:silny czynnik przeciwgrzybiczny i przeciwbakteryjny



Jagody goji zawierają specyficzne polisacharydy , które wzmacniają układ odpornościowy i spowalniają procesy starzenia.

Z procesem starzenia się ludzkiego organizmu ściśle związana jest zawartość w organiźmie hormonu wzrostu /GH/

Jagody goji to jedyne znane pożywienie , które stymuluje organizm do naturalnego produkowania hormonu wzrostu, a tym samym powstrzymuje procesy starzenia.

Podobno jagody goji stanowią ważny składnik diety znanej amerykańskiej piosenkarki Madonny. Jagody goji są najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy czyli substancji zwalczających wolne rodniki, a tym samym spowalniających starzenie się organizmu. Goji stymulują produkcję kolagenu i zatrzymują wilgoć czego efektem jest młodziej wyglądająca skóra. Madonnę stać na najdroższe zabiegi kosmetyczne , ale pielęgnuje ona urodę przez odpowiednie odżywianie się czyli "od wewnątrz" i zachowuje młody wygląd i gładką, jędrną skórę .

Jagody goji zawierają najwyższą ilość antyoksydantów na świecie/2-4razy więcej niż czarna jagoda/



Luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi wyprodukować ,dostarczona w jagodach goji pomaga zachować zdrowe oczy i leczyć choroby oczu. W medycynie chińskiej od tysięcy lat zalecano jedzenie jagód goji dla poprawy wzroku. Dieta bogata w jagody goji pozwala zmniejszyć ryzyko występowania zwyrodnienia plamki żółtej , co jest główną przyczyną utraty wzroku u osób powyżej 65 roku życia.

W Azji używa się jagód goji do regulacji wysokiego stężenia cukru we krwi oraz do leczenia cukrzycy.

Dzięki zawartości zeoksantyny pomagają oczyścić wątrobę z toksyn /nawet przy ciężkich zatruciach związkami chemicznymi/.Zawarta w jagodach goji betaina -niezbędna do produkcji w wątrobie choliny-czynnika , który łagodzi nerwice i poprawia pamięć, wspomaga przyrost mięśni,chroni od otłuszczenia wątroby,obniża poziom homocysteiny,będącej główną przyczyną chorób serca, chroni DNA.

Ze względu na zawartość fizaliny jagody goji stosuje się w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych/białaczkach/

Herbatka przygotowana z jagód goji pomaga na wszelkie dolegliwości trawienne.



Spożywanie jagód goji :

opóźnia procesy starzenia i oksydacji

wzmacnia i uodparnia na choroby organizm

oczyszcza krew

działa przeciwnowotworowo

obniża cholesterol

oczyszcza wątrobę

wzmacnia oczy

wzmacnia mięsnie

wzmacnia kosci/hamują ostoperozę/

poprawia potencję

działa leczniczo na nerki,płuca, układ trawienny,układ nerwowy, dolegliwości reumatyczne

Jagody goji zwane owocami długowieczności często wchodzą w skład przepisów kuchni chińskiej. Dodaje się je do ryżu,zup warzywnych,potraw z kurczaka i wieprzowiny

Można je spożywać jak rodzynki jako przekąski,dodatek do musli, jogurtu,w połączeniu z innymi owocami,orzechami.



Uszlachetniają smak herbat /po namoczeniu przez 15minut/

"Nalewkę nieśmiertelności" z jagód goji można przygotować zalewając 8dkg owoców 0,5l 40% spirytusem, można dodać miód.Nalewka gotowa po 2 miesiącach -stosować 2 razy dzienne po 2 łyżki /razem z owocami/



Zalecane spożycie dzienne: dorosli 25-70szt(5-15g), dzieci do 10 lat połowę tej ilosci.

Awatar użytkownika
Queza
Posty: 6162
Rejestracja: 30 mar 2012, 17:52
Lokalizacja: Bieszczady

Post autor: Queza »

Jak suszone sprzedają to lepiej jeść je w małych ilościach z jogurtem, bo można się suszonymi owocami łatwo zatruć szczególnie suszoną śliwką, którą odradzam, świeżą polecam.
Słowa Pańskie - to słowa szczere (Psalm 12:7)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie”