Chyba naprawdę nie znasz życia.Nieziem pisze: ↑25 lut 2025, 1:54?
Na tych filmikach widać pełnoletnich ludzi, działających wedle własnych przekonań, gdzie tu widzicie przestępstwo?
Na jakiej podstawie wpadacie w histerie i dopowiadacie sobie historie o manipulacji, i tak źle przewidujecie przyszłość tej kobiety? Prorocy wy czy co?
Ja rozumiem dmuchanie na zimne ale oskarżanie kogokolwiek o cokolwiek w oparciu o wyrwane z kontekstu filmiki i kilka zdań znajomego tej kobiety, czy wy prokuratorzy jacyś czy co?
Chciałbym pomysleć, że to z nudów zamiast oglądać seriale zajmujecie się przypadkowymi ludźmi w internetach. A ja za młody jestem aby tak rozumować.
Jednakże, jeśli uważacie, że doszło do przestępstwa to, w internetach znalazłem taki zapis, zobowiązujący do podjęcia działania:
Każdy, dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. (Art.304 Kodeks postępowania karnego).
Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem.
Kto nie widzi w tym przestępstwa niech spokojnie żyje sobie dalej. Pozostałym życzę aby nie wściubiali nosa w cudze sprawy. Aby mogli też spokojnie sobie żyć.
Powiedz mi jaka przyszłośf jest dla tej kobiety. Będą dzieci z jakim nazwiskim i jakimi
prawami. B³kartów. Będzie rozw9d udzielony przez męża. Nie widzisz, że prawo jednak chroni
ludzi, kobietę, dzieci.
Moim jedynym serialem jest własne doświadczenie życiowe i obserwacja otoczenia.
Jasne że to dorosłe osoby są, ale sekta to nic dobrego.
Generalnie mam to gdzieś, że naiwniacy sobie kręcą linę na własne życzenie, ale
napisałam co napisapam w dobrej wierze. C9ż. Ruganie biorę jako nauczkę abyy jeszcze bardziej
mief wszystko i wszystkich w nosie.