Dziekuje Bobo, choc na wspomnianym forum jestem od wielu lat

"Przyjęcie jakiejkolwiek doktryny kończy poszukiwania i sprawia, że nasza intelektualna przygoda właśnie się zakończyła"
Autor :Teista
Zrodlo: Forum ateista.pl
Moderatorzy: kansyheniek, Bobo, booris, Junior Admin, Moderatorzy
Sam się wstydź.A do fantastyki trzeba mieć talent.Niczym nie można Was, babki, zawstydzić, niczym
Czyli kto to jest? Może być na priv.Wybrana, tam jest Zefciu, Quinqe i inni nasi znajomi
Brawo za odwagę. Od dawna chodzi mi to po głowie, ale jednak przemilczałam. Dobrze, że wspomniałaś.Bobo, teraz nie łąską jest, że komuś pozwala się pisać, ale łaskę robi ten co piszę.
Bobo pisze: ↑14 sie 2020, 20:48Kimkolwiek ten Teista jest, popełnia podstawowy błąd, myląc doktrynę (która może być zmienna) z dogmatem, (który jest niezmienny).
Sama tworzysz doktryny, skoro 'poszukujesz'.
Nawiasem, ŚJ od czasu do czasu zmieniają swoje podejście do zrozumienia pewnych kwestii biblijnych. Oczywiście nierozumnie wyśmiewają takie podejście.
Natomiast inni, nie rozumieją istoty i założenia ŚJ w kwestii doktryn. Tyle skorygowali, że... też źle, nie?
Wiem, że Tobie dogodzić nie można, bo tak czy siak, masz filozofię 'od czapy'. Ale co mi z tego?
Bylebyś nie wdeptywała rozmówców w ziemię. Co, moim zdaniem, robisz regularnie.
Nie za poglądy, tylko za styl.wuka pisze:Karniaki, jakieś warny i bany toż to przedszkole. Jak dorosły człowiek może ukarać drugiego dorosłego człowieka za poglądy.
A niejaka userka wybrana nie jest... wybrana?W dodatku te 3 denominacje (które mi wypominasz), tzn.ŚJ, Badacze i ADS-y mają w swojej nauce coś, z czym absolutnie się nie zgadzam. A mianowicie pogląd, że tylko oni sa tymi wybrańcami (paradoksalnie...jak 3 denominacje mogą być tak zmanipulowane, aby w takie bzdury wierzyć).
Podtrzymujesz to zdanie? Serio uważasz, że ŚJ będą mordować ludzi????I dają sobie prawo do gardzenia resztą ludzkości, są przygotowywani na mordowanie innych ludzi.
Nigdy ja nic niemiłego do ciebie nie pisałam, jedynie mogłam ci odpisywać na twoje nie miłe do mnie posta, twoim stylem.Wuka napisała/
Dlaczego tylko ja zostałam ukarana za złe słowo do tom68, a nike tak samo plus obrzydliwy dodatek do mnie dała i co? Ona może, bo zasłużona badaczka, a ja znana oszołomka od spisków? Taki z ciebie mod sprawiedliwy.