Antychryst
Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy
- Felek
Re: Antychryst
Niepotrzebnie Quezo, niepotrzebnie. Jesteś troczhę przeczulona.
-
Nowa wuka
Re: Antychryst
Nie czytam, wystarczy jedno zdanie i długość oraz mnogość tematów, które wykopujesz z otchłani forum, a które już zostały wyczerpane. Krople możesz ordynować, ale sobie, a miłość bliźniego nie polega na słuchaniu/czytaniu każdej bredni jaką ktoś taki (wieloosobowy, rozdwojenie jaźni?) narzuca innym.Felek pisze: ↑05 lip 2026, 8:10Jeżeli zdajesz sobie sprawę, że moje artykuły nie są interesujące, to ich nie czytaj! A jeżeli już, to weź krople na uspokojenie i pomyśl o miłości do bliźniego swego i kochaj go jak siebie samą. To mi jednocześnie dało do myślenia jak cierpisz studiując Pismo Święte. Tam jest istotnie wielka liczba tego co nazywasz wklejkami i to na rożne tematy niekoniecznie ze sobą powiązane. Ale bądź cierpliwa, bo każdy z autorów korzystając z boskiego natchnienia chciał się wypowiedzieć na każdy możliwy temat. Nie zrażaj się także wieloczłowiekiem jak mnie nazwałaś, bo np. taki Jezus, potrafił być Synem Bożym, człowiekiem, Bogiem a nawet i Mesjaszem.
Porównywanie siebie do Jezusa (ostatnie zdanie) jest przejawem albo choroby, albo pychy albo głupoty.