On pisze logicznie, tylko ma problem z okazywaniem miłosierdzia forumowiczom odwiedzającym ten temat - ot co. Umocował się na górze, ale nie bierze pod uwagę tego, że jest Ktoś wyższy od Niego, a co za tym idzie grożą Mu konsekwencje za gromy, którymi miota. Ja rozumiem, że oczekuje, że wszyscy na forum będą Mu przytakiwać, tylko, że cechy Ducha Świętego są trochę inne od tego, co widzimy u NiegoAndej pisze: ↑13 wrz 2026, 21:19Nie podejrzewam, aby ktoś to czytał. Być może otwiera i natychmiast zamyka.
Nie wiem, z jakiego języka tłumaczysz i na ile znasz starożytne języki oraz starożytność. Wiem, że Księgę Wyjścia mam w Biblii. W każdej chwili mogę przeczytać. I jest tam tekst zrozumiały dla czytelnika. W tym, co aware wypisuje nie sposób znaleźć jakiegoś sensu. Prawdę mówiąc nie da się przebrnąć przez podany tekst.
Dziwię się polemice z aware. Przecież to jest blog. Pisany sobie a muzom. Bez sensu do czytelników. Ale z potrzeby piszącego. Jeśli awarowi pomaga to pisanie, to niech dalej publikuje. Wydaje mi się, że nikomu to nie powinno przeszkadzać, skoro nikt tego nie czyta. Wydaje mi się, że przed nickiem warto umieścić dwie literki - "un". Oczywiście bez spacji.
List św. Pawła do Galacjan 5:22-23 BW1975
[22] Owocem zaś Ducha są: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć, wierność, [23] Łagodność, wstrzemięźliwość. Przeciwko takim nie ma zakonu.
https://bible.com/bible/3490/gal.5.22-23.BW1975
To dlatego, że nie przejawia precyzyjnie tych cech, napotyka na opór ze strony innych majacych wolną wolę, którzy także stanowią Prawo