I wszystko jasne. Nie można było tak od razu?Metanoia pisze:Im dalej od Jeden tym mniej światła

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Moderatorzy
Jakie? - doskonałe. Królestwo Boże jest w Niebie. Niebo, to przestrzeń duchowa w której znajdują się w duchowej łączności z Bogiem dusze zbawionych. Tam żyjemy duchowo w Nowym doskonałym ciele. My siebie nie widzimy, ale czujemy w pełni siebie. Inne dusze nas widzą i poznają. My również widzimy inne dusze i te znane nam rozpoznajemy. Nie ogranicza nas ani czas, ani przestrzeń. Nasze pragnienie staje się rzeczywistością. Czujemy pełnię szczęścia i radości. Bóg jest miłością, więc żyjemy tam otuleni miłością.wuka pisze:No i jakie jest? I gdzie? Bo to jest temat wątku.wybrana pisze:jakie jest Królestwo Boże
Całą resztę doskonale mi wyjaśniłaś. Dzieki, wybrana
Świat równoległy? Bo chyba nie w chmurach.wybrana pisze:Królestwo Boże jest w Niebie. Niebo, to przestrzeń duchowa
Tu też mam wątpliwości. Wszakże wszyscy ludzie umierają i każdy stworzony przez Boga człowiek ma to coś, co po śmierci żyje nadal, jest wieczne. Ci wszyscy ludzie, już duchowi też gdzieś są i istnieją. Nie wierzę, że jedynie chrześcijanie mają taki bonus i są vipami stwórcy. Próżno by się doszukiwać miłości w takim bogu.wybrana pisze: w duchowej łączności z Bogiem dusze zbawionych
Ja to pojmuje tak, ale może jestem w błędzie. Dusze zbawione - zamieszkują w Krolestwie Bożym. Dusze, które całkowicie wyparły się Boga i wybrały zło i uczyniły wiele zła - zamieszkują w szatanskiej ciemności-w piekle. Dusze, które są na pozycji 0 - otrzymują ponowną szansę zamieszkania w ciele, by muc się oczyścić i znaleźć drogę do Boga. Nie każdy jednak może tą szansę otrzymać. Gdy Jezus ponownie przyjdzie, wtedy wszyscy będą osądzeni.wuka pisze: Tu też mam wątpliwości. Wszakże wszyscy ludzie umierają i każdy stworzony przez Boga człowiek ma to coś, co po śmierci żyje nadal, jest wieczne. Ci wszyscy ludzie, już duchowi też gdzieś są i istnieją. Nie wierzę, że jedynie chrześcijanie mają taki bonus i są vipami stwórcy. Próżno by się doszukiwać miłości w takim bogu.
wuka pisze:No właśnie wierzę, ale nie mogę się dogadać z innymi wierzącymi
A tak całkiem poważnie. Ja wierzę, że po śmierci cielesnej (ciała do grobu) jest, istnieje nadal w pełni świadoma cząstka, która nadal żyje. Nazewnictwo jest różne, jedno mówią o iskrze bożej, inni o duszy, duchu itd.itp. Dla mnie najbliższym określeniem jest "jestestwo", "ja", co co nikt nie może dostrzec, a dane mi zostało od Boga, Stwórcy mojego.
A nie czytałeś, że mamy życie wieczne w Chrystusie, i chociażby by ktoś umarł, to w Jezusie Chrystusie żyją wiecznie. Czy to Jezus nauczał, że umarli będą czekać na zmartwychwstanie? - gdzie tak nauczał, bo ja nie kojarzę?Krystian pisze:wuka pisze:No właśnie wierzę, ale nie mogę się dogadać z innymi wierzącymi
A tak całkiem poważnie. Ja wierzę, że po śmierci cielesnej (ciała do grobu) jest, istnieje nadal w pełni świadoma cząstka, która nadal żyje. Nazewnictwo jest różne, jedno mówią o iskrze bożej, inni o duszy, duchu itd.itp. Dla mnie najbliższym określeniem jest "jestestwo", "ja", co co nikt nie może dostrzec, a dane mi zostało od Boga, Stwórcy mojego.
Nie żadnej cząstki, po naszej śmierci.
Biblia naucza, że umarli mają czekać na zmartwychwstanie,a nie latać jako duszyczka w jakiś chmurkach w niebie.
Zewnęrzne chrześcijaństwo nie chce widzieć prawdy, o której nauczał Jezus, aby najpierw szukać Królestwa Bożego, które jest w nas.wybrana napisała: Królestwo Boże jest w Niebie.
Potrzebni są gadzim istotom, siłom ciemności, aby zniewalać ludzi i okradać ich z energii.wuka pisze:Nikomu.ratao pisze: komu potrzebni są ci pośrednicy "złodzieje i zbójcy" z ich kościelną hierarchią?
Nie ma dla mnie żadnej śmierci.Krystian pisze:
Nie żadnej cząstki, po naszej śmierci.
Biblia naucza, że umarli mają czekać na zmartwychwstanie,a nie latać jako duszyczka w jakiś chmurkach w niebie.