Radku robisz się bezczelny.
Apokalipsa św. Jana
Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy
-
Henryk
- radek
- Kontakt:
Re: Apokalipsa
Henryku, doczytaj posty Swojego kolegi z jego wykrzyknikami i podaj mi źródłosłów, bo może rzeczywiście Ty Go lepiej rozumiesz. Większość osób na forum spoza Waszej religii jest przez Niego potępiana, bo nie piszą tego, co On chce. Ja mam do Niego szacunek, więc cierpliwie Mu odpowiadam, chociaż On wszystkich łącznie ze mną traktuje hurtowo, nie słuchając, tylko manifestując swoje roszczenia; nota bene nawet względem Boga. To nie jest kulturalny dialog
Wielbiciel Pełni
-
Henryk
Ja rozumiem co pisze DonCicio. Spokojnie, kulturalnie, logicznie.
A czyżbyś rzeczywiście nie znał odpowiedzi na pytania DonCicia?
Chyba tak, skoro one rodzą w Tobie agresję i Go obrażasz.
Ale od tego jest Bobo...
Ps.
DonCicio nie jest moim kolegą. Nasze drogi nigdy nie zeszły się.
- radek
- Kontakt:
Jego pytania potraktowałem tak wyczerpująco jak potrafiłem. Być może Wy "Bibliści" macie zbyt wysokie wymagania jak na moje umiejętności. Ale ja nie ujrzałem od forumowiczki o nick'u Wuka ani jednego słowa, które by mnie uraziło i tym się będę szczycił, nie wiedzą Biblijną
Wielbiciel Pełni
-
wuka
Re: Apokalipsa św. Jana
Super napisałeś. Mam na myśli 2 ostatnie posty, Radku.
Jak widać odsiecz donciciopodobny nawet z innego forum przybyła. Za chwilę kolejna konnica wtargnie.
Ręką i nogą podpisuję się pod Radkiem.
Jak widać odsiecz donciciopodobny nawet z innego forum przybyła. Za chwilę kolejna konnica wtargnie.
Ręką i nogą podpisuję się pod Radkiem.
- radek
- Kontakt:
Dziękuję, chociaż w temacie Deizmu mamy skrajne wersje odpowiedzi na pytania RN. Myślę, że zdobywając wiedzę wykrystalizujemy poglądy
Wielbiciel Pełni
-
wuka
- DonCicio
... ale On mi na to pytanie odpowiedział!: "Jeden z nich, znawca Prawa, wystawił go na próbę pytaniem: 'Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest najważniejsze?'. Jezus odparł: 'Masz kochać Jehowę, swojego Boga, całym sercem, całą duszą i całym umysłem'. To jest pierwsze i najważniejsze przykazanie"
Znawcy Prawa Mojżeszowego, Jezus zacytował z Prawa:
Dla Syna Bożego najważniejszą sprawą w życiu było oddawanie należnej cześci Jehowie, swojemu Bogu i Ojcu. Czy trzeba jeszcze więcej dowodów?"Słuchaj, Izraelu: Jehowa, nasz Bóg, to jeden Jehowa. Masz kochać Jehowę, swojego Boga, całym sercem, całą duszą i całą siłą" (PWT 6:4,5)
"Nabywaj mądrości, nabywaj zrozumienia. Nie zapominaj o tym, co mówię, i się od tego nie odwracaj" Przysłów 4:5
- radek
- Kontakt:
Więc moje pytanie jest następujące: "Czemu udajesz idiotę i pytasz o coś, co jak twierdzisz już wiesz?"DonCicio pisze: ↑04 gru 2024, 7:34
... ale On mi na to pytanie odpowiedział!: "Jeden z nich, znawca Prawa, wystawił go na próbę pytaniem: 'Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest najważniejsze?'. Jezus odparł: 'Masz kochać Jehowę, swojego Boga, całym sercem, całą duszą i całym umysłem'. To jest pierwsze i najważniejsze przykazanie"
Dla Syna Bożego najważniejszą sprawą w życiu było oddawanie należnej cześci Jehowie, swojemu Bogu i Ojcu. Czy trzeba jeszcze więcej dowodów?"Słuchaj, Izraelu: Jehowa, nasz Bóg, to jeden Jehowa. Masz kochać Jehowę, swojego Boga, całym sercem, całą duszą i całą siłą" (PWT 6:4,5)
Tak na marginesie "cześć" w dopełniaczu liczby pojednczej przyjmuje formę "czci"
Wielbiciel Pełni
- DonCicio
radek pisze: ↑04 gru 2024, 10:06Więc moje pytanie jest następujące: "Czemu udajesz idiotę i pytasz o coś, co jak twierdzisz już wiesz?"DonCicio pisze: ↑04 gru 2024, 7:34
Tak na marginesie "cześć" w dopełniaczu liczby pojednczej przyjmuje formę "czci"
Pytam, ponieważ Tobie, z uporem maniaka, nie przechodzi przez usta Jehowa, który jest Bogiem Jezusa, więc wymigujesz się z odpowiedzi "udając idiotę".
Tak na marginesie, nie zauważyłem, że program zmienił słowo 'czci' na "cześci", kiedy o żadnych częściach nie chciałem pisać!
"Nabywaj mądrości, nabywaj zrozumienia. Nie zapominaj o tym, co mówię, i się od tego nie odwracaj" Przysłów 4:5
- radek
- Kontakt:
Słowo Boże, to nieskończone źródło. Pijąc wystarczająco długo, każdy zaspokoi swoje pragnienie
Księga Jeremiasza 32:27 BW1975
[27] Oto Ja jestem Pan, Bóg wszelkiego ciała: Czy jest dla mnie coś niemożliwego?
Ewangelia według św. Jana 4:14 BW1975
[14] Ale kto napije się wody, którą Ja mu dam, nie będzie pragnął na wieki, lecz woda, którą Ja mu dam, stanie się w nim źródłem wody wytryskującej ku żywotowi wiecznemu.
Wielbiciel Pełni
- radek
- Kontakt:
Czy ja upoważniłem Cię do martwienia się o moje usta? W mojej religii jest stan, jeśli szukasz nowej religii to bardzo mi przykro
Wielbiciel Pełni
- DonCicio
Zostań więc przy stanie ... ja zostanę przy mojej religii opartej na całej Biblii, a nie tylko na pasujących wyjątkach, jak to niektórzy czynią albo równolegle na Koranie.