Nieziem pisze: ↑03 lis 2025, 1:34
A
ja głupi się łudziłem, że Armagedon to ostatni akt dramatu ludzkości będzie.
Nieziem, ujęło mnie Twoje oświadczenie:
"ja głupi" … naprawdę, Nieziem, nie musiałeś, ale, aleee doceniamy Twoją szczerość, naprawdę!
Nieziem pisze: ↑03 lis 2025, 1:34
Z Armagedonu ocaleje ludzkość, w jakiejś części, i nie ma lekko, będzie poddana kolejnej (której to już?) próbie,
a raczej tresurze doprowadzania do doskonałości.
Ileż w Tobie wściekłości
Nieziem! I tu zaczyna się Twoja diabelska narracja, inaczej mówiąc
anty Chrystusowa dezinformacja mająca obrzydzić ludziom 1000 letnie Królestwo Boże, które nastanie tuż po wojnie Armagedonu, gdy zacznie się
przywracanie tego, co ludzkość straciła. Nie dajcie się zwieźć
Nieziemowi i zobaczcie, co będzie się wtedy działo:
"Biblia daje nadzieję".
Warto zwrócić uwagę na tabelkę opartą za zapowiedziach biblijnych Nowego Bożego Porządku pod panowaniem Królestwa Bożego!
Jednak zanim to nastąpi Słowo Boże opisuje, że w wojnie Armagedonu Jezus wraz z aniołami (
2 Tes 1:6-8) i Jego wykupionymi z ziemi 144 tysiącami duchowych braci, już wkrótce rozprawią się z tym zepsutym do szpiku kości światem Szatana:
"Będą walczyć z Barankiem, ale on ich zwycięży, bo jest Panem panów i Królem królów. Zwyciężą też powołani, wybrani i wierni, którzy są z nim" (Obj 17:14)
Ale Ty,
'dualista', z pogranicza gnozy, ślepo zapatrzony w heretyka Marcjona z Synopy, jak Orban w Putina, rozpowszechniasz fałsz stawiając na dezinformację totalną! Twój
'dualizm', podobnie jak u heretyckiego Marcjona, polega na promowaniu niebiblijnego świata, który miał zostać stworzony przez dwóch różnych Bogów – okrutnego i surowego Boga Starego Testamentu oraz dobrego, niebiańskiego bezimiennego Ojca, którego miał ponoć objawić Jezus. Stąd Twoje drwiące narracje typu:
„Szkoda tylko, że Pomazaniec się fatygował, i dał się zabić na próżno, bo i tak dalsze eksperymenty z ludźmi mają mieć miejsce kolejne tysiąc lat”
Podłe i zarozumiałe, ale dla was, wyznawców
Marcjonanizmu forsowana jest idea, że świat materialny jest kompletnie zły. Totalnie! Wszystko co jest złożone z materii nie zawiera w sobie ani odrobiny dobra, nawet jeżeli się wydaje, że czasami jest inaczej. To jest typowa narracja Szatana, który nienawidzi świata stworzonego przez Jehowę Boga, ponieważ, z powodu swoich chorych ambicji, stając się bogiem tego świata, jednocześnie stał się ofiarą swojej chciwości. Mało tego, że ten materialny świat go usidlił, to jeszcze pokona tego zdrajcę Syn Człowieczy … tego nie może ścierpieć Diabeł, dlatego poszukał sobie takich
Marcjon czy
Nieziemów, którzy pod jego dyktando głoszą obrzydliwe kłamstwa sprzeczne z Biblią …
to tyle! Dualistyczny synu Twojego ojca (
2 Kor 4:4)
Poglądy
Marcjona, heretyka i odstępcy z II wieku, poglądami
Nieziema, ziejącego herezją w XXI wieku, w dniach ostatnich!
"Przede wszystkim wiedzcie, że w dniach ostatnich przyjdą szydercy ze swoimi szyderstwami. Będą kierować się swoimi własnymi pragnieniami i mówić: 'Gdzie jest ta jego obiecana obecność? Przecież odkąd umarli nasi przodkowie, wszystko wygląda dokładnie tak samo - tak jak od stworzenia świata" (2 Pio 3:3,4)