Rzeczywistość Królestwa Niebieskiego
Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Moderatorzy
- Bobo
Re: Rzeczywistość Królestwa Niebieskiego
Mam wrażenie, że niektórzy dyskutują o niebie, tak jakby tam żyli z 200 lat 

Oszołomstwu mówię NIE!
-
Nic nie przekręcam, odniosłem się do twoich słów [pisma]wuka pisze: ↑26 lut 2023, 13:23Nie przekręcaj moich słów, bo fałszywe wnioski w moim imieniu wygłaszasz.
Może odnieś się do mojego zrozumienia sprawy duszy/ducha, a nie wyrywaj zdania z kontekstu. Biblię znam na tyle dobrze, a także mam dość informacji pozabiblijnych, aby poradzić sobie z jej treścią (szczególnie z Ks.Rodzaju i dwukrotnym opisie stworzenia).
Nie interesuje mnie już co w biblii jest prawdą, a co kłamstwem. O to zawsze były kłótnie.
-
Zależy co nazywasz niebem. Jeśli takie katolickie, religijne to bym polemizowała.
Natomiast mnie bardziej odpowiada i chyba jest bliższe prawdy pojęcie: zaświaty, inna rzeczywistość, inne wymiary, światy itp.
W takim miejscu byliśmy, jako dusze i tam jest nasz dom prawdziwy, tam też powrócimy. A religijni będą w takich światach, jak dali sobie wmówić, jak sobie przyswoili, wyobrazili. Dusze żyją w takiej rzeczywistości w jakiej chcą żyć, jakiej pragną. Sami stwarzamy swoje światy. I w takich żyjemy. Jak ktoś oczekuje czyśćca i chce czekać na modlitwy za kasę daną księżom to ... cóż może się niczego innego nie doczekać i tkwić wieki całe w takiej nieokreślonej rzeczywistości, w takim zawieszeniu. Jak ktoś uważa, że na nic innego nie zasłużył tylko na piekło...mówisz i masz; będziesz się dręczył wieki całe. Jeśli ktoś oczekuje życia w spokoju, pokoju, wśród przyjaznych istot i chce się rozwijać, poznawać nowe to tak będzie. Piękne otoczenie, mądre i dobre relacje, inspirujące zajęcia. Amen.
-
No i co? Do czego doszedłeś? Że ja nie umiem lub mi nie zależy na prawdzie. Nawiązujesz do dwóch opisów stworzenia i co to ma dać w tym kontekście? Kłótnie tyko, bo jeden uzna pierwszy opis, ktoś inny drugi, a ja ci powiem, że ani jeden ani drugi, bo to jedynie zasygnalizowanie pewnych wydarzeń i to z perspektywy dawnej wiedzy zdominowanej przez wierzenia podane bardzo stronniczo i w uproszczeniu. Kłótnie czy stworzenie było 7 literalnych dni, a w sobotę laba (tak adsy chyba wierzą), czy 7 dni, a dzień jak tysiąc lat - tak wierzą badacze (jeśli akurat pasuje), że 7 dni to miliony lat, a siódmy dzień nadal trwa, a my w siódmym dniu jesteśmy i td.itditditd.Edo pisze: ↑26 lut 2023, 14:12Nic nie przekręcam, odniosłem się do twoich słów [pisma]wuka pisze: ↑26 lut 2023, 13:23Nie przekręcaj moich słów, bo fałszywe wnioski w moim imieniu wygłaszasz.
Może odnieś się do mojego zrozumienia sprawy duszy/ducha, a nie wyrywaj zdania z kontekstu. Biblię znam na tyle dobrze, a także mam dość informacji pozabiblijnych, aby poradzić sobie z jej treścią (szczególnie z Ks.Rodzaju i dwukrotnym opisie stworzenia).Nie interesuje mnie już co w biblii jest prawdą, a co kłamstwem. O to zawsze były kłótnie.
Komu wierzę? Nikomu.
-
Należysz do tego świata i mówisz jak ten świat i nie ważne di jakiej religii należysz ,stawiam ateizm
-
Pudło. Jakie znaczenie dla tematu rozmowy moja przynależność religijna? Segregacja obowiåzuje? To napisz wprost, że gadasz tylko z np. ortodoksyjnym prawosławiem, a reszta "cicho być".

-
Rozmawiam ze wszystkimi ludźmi bez względu na rasę ,kolor skóry , przynależność religijną czy polityczną .
Bo nie ma ani żyda ani greka wszyscy jesteśmy jedno w Jezusie Chrystusie .
Dlatego nie utożsamiam się z żadną religią z żadną opcją polityczną ani z żadnym narodem na tym globie .
Dlatego nie utożsamiam się z żadną religią z żadną opcją polityczną ani z żadnym narodem na tym globie .
-
Edo pisze: ↑26 lut 2023, 15:57Rozmawiam ze wszystkimi ludźmi bez względu na rasę ,kolor skóry , przynależność religijną czy polityczną .

-
Nie należę do tego świata bo nie należę do żadnej organizacji religijnej ani świeckiej na tym świecie.
Ty natomiast należysz do tak zwanego wolnego świata do którego polaków sprzedał papież antychryst Wojtyła JP 2
To jest świata bez Boga bez zasad moralnych świat w którym władzę sprawuje szatan!!
Ty natomiast należysz do tak zwanego wolnego świata do którego polaków sprzedał papież antychryst Wojtyła JP 2
To jest świata bez Boga bez zasad moralnych świat w którym władzę sprawuje szatan!!
-
I głoszą o duszy1 List Jana
(1) Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie.
(1 List Jana 4:1)
-
Nie należę do tego świata bo nie należę do żadnej organizacji religijnej ani świeckiej na tym świecie.

Teraz to pojechałeś po bandzie równo. I bezczelnie.Ty natomiast należysz do tak zwanego wolnego świata do którego polaków sprzedał papież antychryst Wojtyła JP 2
Polaków piszemy z dużej litery, nawet jeśli (gardzisz, jak widzę) nami. Bo ty to nie Polak i nie z tego świata.
To co ty tu robisz? Ktoś tyTo jest świata bez Boga bez zasad moralnych świat w którym władzę sprawuje szatan!!

-
-
Sekciarze !!!
-
-
Pytanie było " Kto głosi o duszy"
Moja odpowiedź "sekciarze"
Ogarnij się istoto wolnego świata ha!!ha!!ha!!
Moja odpowiedź "sekciarze"
Ogarnij się istoto wolnego świata ha!!ha!!ha!!