Żeby tylko nikt ich nie znalazł

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Moderatorzy
Żeby nikt nie znalazł i mi nie oddał, na szczęście nie ma na nich adresu.
Jak Ci tu tak dobrze, to po co chcesz iść do Nieba?Wiedźmin123 pisze: ↑23 mar 2023, 20:22Jeszcze zastanawia mnie jedna kwestia odnośnie rzeczywistości Nieba, czy będę tam posiadał rzeczy które posiadam tu na Ziemi bo jestem w pewnym sensie materialistą i czuje przywiązanie do wielu rzeczy jak np samochód ,komputer ,biżuteria, łódź itp itd.
Czy będę jednak ogołocony tam z tych wszystkich rzeczy i będę musiał zadowolić się miłością Boga ?
A nie chciałbyś, aby zalążek Nieba był na Ziemi?Wiedźmin123 pisze: ↑22 kwie 2023, 22:06Niebo ma być kontynuacją życia na Ziemi i w Niebie ma być znacznie lepiej niż największe możliwe szczęście na Ziemi dlatego chciałbym trafić do Nieba.
Tym zalążkiem jest Jezus Chrystus, który już jest na ziemi i ustanowi tu swoje Królestwo. Ja nie szukam Nieba w niebie, ja szukam je na Ziemi.Wiedźmin123 pisze: ↑22 kwie 2023, 22:46Zalążek jest na Ziemi ale to tylko zalążek a nie rzeczywistość Nieba.
Twoje pytania dotyczą bardzo fascynującego, ale jednocześnie niezwykle trudnego do zrozumienia aspektu wiary - wiecznego życia w niebie. To, jak dokładnie wygląda niebo, jest tematem, który wzbudza wiele spekulacji i nie jest jasno opisany w Pismach Świętych.LwiPazur pisze: ↑04 lip 2020, 17:18Bardzo ciekawe jest to, jak w realu wygląda życie ludzi w Niebie, myślę, że jest to bardzo ważne zagadnienie, bo niektórzy spędzą tam całą wieczność, czym jest życie człowieka które trwa może z góra 100 lat wobec wieczności w Królestwie Niebieskim. Co ludzie tam robią ?
Z tego co słyszałem, to między innymi pracują tam na niniwie bożej i praca tam jest tylko i wyłącznie przyjemnością, nie ma tam cierpienia na żadnej z płaszczyzn, czyli już jest dobrze, bo nikt nie lubi cierpienia.
Na stronie https://parafie.org.pl/, w pierwszym liście do Koryntian są takie słowa:
"lecz właśnie głosimy, jak zostało napisane, to, czego
ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało,
ani serce człowieka nie zdołało pojąć,
jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują"
Niebo musi być bardzo wielkie żeby pomieścić tak wielką ilość istot. Ciekawe czy ludzie mogą np zwiedzać wszechświat?
Nie może, bo wszystko na ziemi jest śmiertelne i ulega zniszczeniu.
Mi wystarczy widzenie Jana aby mieć wyobrażenie o Niebie, rzeczywistość ta jest bardzo dobrze opisana w Apokalipsie, ale najważniejsze i z tym się zgodzę z Tobą jest przeżyć godnie obecne życie.minkycm1 pisze: ↑21 cze 2023, 11:01Możemy tylko spekulować na temat konkretnych aspektów nieba, takich jak możliwość zwiedzania wszechświata, ale pamiętajmy, że ostatecznie niebo przekracza nasze ludzkie rozumienie. Ważne jest, aby skupić się na naszym obecnym życiu i na tym, jak możemy kochać i służyć Bogu oraz naszym bliźnim tutaj na ziemi.
Biblia wskazuje jakie było pierwotne zamierzenie Boga względem ziemi: "Niebiosa należą do Jehowy, ale ziemię dał On ludziom" Psalm 115.16