a ja się cieszę, że jestem pod klątwą KK, bo jestem pod szczególnym błogosławieństwem Jezusa Smile
To wam przykazuję, abyście się wzajemnie miłowali. (18) Jeżeli was świat nienawidzi, wiedzcie, że Mnie pierwej znienawidził. (19) Gdybyście byli ze świata, świat by was kochał jako swoją własność. Ale ponieważ nie jesteście ze świata, bo Ja was wybrałem sobie ze świata, dlatego was świat nienawidzi. (20) Pamiętajcie na słowo, które do was powiedziałem: Sługa nie jest większy od swego pana. Jeżeli Mnie prześladowali, to i was będą prześladować. Jeżeli moje słowo zachowali, to i wasze będą zachowywać. (21) Ale to wszystko wam będą czynić z powodu mego imienia, bo nie znają Tego, który Mnie posłał. (22) Gdybym nie przyszedł i nie mówił do nich, nie mieliby grzechu. Teraz jednak nie mają usprawiedliwienia dla swego grzechu. (23) Kto Mnie nienawidzi, ten i Ojca mego nienawidzi. (24) Gdybym nie dokonał wśród nich dzieł, których nikt inny nie dokonał, nie mieliby grzechu. Teraz jednak widzieli je, a jednak znienawidzili i Mnie, i Ojca mego. (25) Ale to się stało, aby się wypełniło słowo napisane w ich Prawie: Nienawidzili Mnie bez powodu. (26) Gdy jednak przyjdzie Pocieszyciel, którego Ja wam poślę od Ojca, Duch Prawdy, który od Ojca pochodzi, On będzie świadczył o Mnie. (27) Ale wy też świadczycie, bo jesteście ze Mną od początku
J 15:17-27
Wszystkich katolików zachęcam do zaprzestania bycia świadkiem Jana Pawła czy Benedytka a zostania świadkiem Jezusa (Dz 1:8)
grzesznicy byli zawsze, ale jakbyś czytał Biblie to bys wiedział co Kościoł powinien robic z rzesznikami , którzy sie nie kc,a poprawić
znam osobę, która pali od 25 lat
co roku chodzi 2 do spowiedzi
i dalej pali
i to jest Kościoł chrześcijanski??
nie masz pojecia o zasadach zycia zborowego, jakie nakreslił Jezus
Anatema
Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy
-
rupert__
Nie o tym jest ten tekst,arche :)neoarche pisze:grzesznicy byli zawsze, ale jakbyś czytał Biblie to bys wiedział co Kościoł powinien robic z rzesznikami , którzy sie nie kc,a poprawić
znam osobę, która pali od 25 lat
co roku chodzi 2 do spowiedzi
i dalej pali
i to jest Kościoł chrześcijanski??
nie masz pojecia o zasadach zycia zborowego, jakie nakreslił Jezus
Chodzi o to,czy ludzie wierzący mają tworzyć WSPÓLNOTĘ,czy nie,bo jak rozumiem Wyznawcę to uważa on,ze jest to zbyteczne.
Jeżeli by tak miało byc,to moim zdaniem ,chrześcijaństwo skończyłoby się tam gdzie się zaczęło i to dość szybko
-
marek c
Re: Anatema
Uroczysta czy nie mnie interesuje to jak to sie odbywało...Kermit pisze:(gr. „przekleństwo” albo „rzecz lub osoba przeklęta”) Uroczysta forma wyklęcia lub wyłączenia ze wspólnoty.
Formuły nie były chyba tak ważne tylko wypowiadanie Słowa z autorytetem.
"Przeto wy, zebrawszy się razem w imię Pana naszego Jezusa, w łączności z duchem moim i z mocą Pana naszego Jezusa,
wydajcie takiego szatanowi na zatracenie ciała, lecz ku ratunkowi jego ducha w dzień Pana Jezusa." 1Kor 5:4-5
Chyba na tym to polegało...