Prawdziwy Kościół

Znaczenia poszczególnych terminów biblijnych, takich jak: anioł, duch, chrzest, nawrócenie

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Miriam

Post autor: Miriam »

Miłujący prawdę napisał: -
No właśnie!
"Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani mężczyźni utrzymywani do celów sprzecznych z naturą, ani mężczyźni kładący się z mężczyznami, ani złodzieje, ani chciwcy, ani pijacy, ani rzucający obelgi, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego"(1 Koryntian 6:9,10).
Czemu więc nie wyrzuca sie takich z Twojego Kosciola?
Z tego prostego względu, że takich osób wśród Chrześcijan nie ma. :-D
Nie jest religią prawdziwą?
Otóż jest. Od pierwszego Studium Słowa Bożego powiedziałam ja i jeszcze jedna osoba:
[shadow=white]
„To jest to, czego szukałam całe życie".
[/shadow]

Teraz również powtarzam te słowa.

[shadow=white] Jak widzisz nie mam najmniejszej wątpliwości, że jestem w Kościele, którego Głową jest Jezus Chrystus.[/shadow]
Czy jednak nie czyni tym wiekszego zła?
Czy nie sprawia im wiekszego bólu, bo sprowadza na nich gniew Boga?!
Wyjdź z niej....
Miłujący prawdę, co wiesz o Kościele Chrześcijan, byś mógł go krytykować?

[shadow=white]To jest Kościół żywy i prawdziwy, dlatego nigdy z Niego nie wyjdę.[/shadow]

[shadow=white]W Organizacji Towarzystwa „Strażnica”, zaszczepiają nienawiść do wszystkich osób, które nie należą do nich.
A przecież znakiem rozpoznawczym prawdziwych uczniów Chrystusa, ma być miłość, a nie nienawiść.
[/shadow]

[shadow=white]Nie pomyślałeś o tym[/shadow] :?: :roll: :mysli:

I jeszcze jedno. Czy nigdy nie zastanawiałeś się dlaczego tyle osób opuszcza szeregi Organizacji Towarzystwa „Strażnica”?

Po prostu dlatego, że tam nie ma prawdy.

[shadow=white]Jeżeli chcesz osiągnąć życie wieczne, musisz odrzucić studiowanie „Strażnicy”, a zacząć studiować Pismo Święte.[/shadow]

Wtedy będziesz pewny, że nikt Cię nie zwodzi, i że jesteś na właściwej drodze, która wiedzie do życia wiecznego.

Miriam.
1 List Piotra 4:11.

Miłujący prawdę

Post autor: Miłujący prawdę »

Miriam pisze:Miłujący prawdę, co wiesz o Kościele Chrześcijan, byś mógł go krytykować?

To jest Kościół żywy i prawdziwy, dlatego nigdy z Niego nie wyjdę.

W Organizacji Towarzystwa „Strażnica”, zaszczepiają nienawiść do wszystkich osób, które nie należą do nich.
A przecież znakiem rozpoznawczym prawdziwych uczniów Chrystusa, ma być miłość, a nie nienawiść.

Nie pomyślałeś o tym :?: :roll: :mysli:

I jeszcze jedno. Czy nigdy nie zastanawiałeś się dlaczego tyle osób opuszcza szeregi Organizacji Towarzystwa „Strażnica”?

Po prostu dlatego, że tam nie ma prawdy.

Jeżeli chcesz osiągnąć życie wieczne, musisz odrzucić studiowanie „Strażnicy”, a zacząć studiować Pismo Święte.

Wtedy będziesz pewny, że nikt Cię nie zwodzi, i że jesteś na właściwej drodze, która wiedzie do życia wiecznego.

Miriam.
Swiadkowie Jehowy zawsze mają te przewage nad katolikami i innymi członkami innych religii, ze wyszli z niej z fałszywej religii.
To do Kościoła katolickiego dosłownie i z wielkim naciskiem odnosi sie wypowiedź Boga:
Objawienie 18 rozdzial przeczytaj:
"Potem ujrzałem innego anioła zstępującego z nieba, mającego wielką władzę; i ziemia rozświetliła się od jego chwały. 2 I zawołał silnym głosem, mówiąc: "Upadła! Upadła metropolia Babilon Wielki i stała się miejscem mieszkania demonów i kryjówką wszelkiego nieczystego wyziewu, i kryjówką wszelkiego ptaka nieczystego i znienawidzonego! 3 Bo z powodu wina gniewu jej rozpusty wszystkie narody padły ofiarą i królowie ziemi dopuszczali się z nią rozpusty, a wędrowni kupcy ziemscy wzbogacili się przez moc jej bezwstydnego zbytku".

4 I usłyszałem inny głos z nieba, mówiący: "Wyjdźcie z niej, mój ludu, jeżeli nie chcecie mieć z nią udziału w jej grzechach i jeżeli nie chcecie otrzymać części jej plag. 5 Bo grzechy jej nagromadziły się aż do nieba i Bóg przywołał na pamięć jej niesprawiedliwe uczynki. 6 Oddajcie jej tak, jak i ona oddawała, i uczyńcie jej dwa razy tyle, owszem, w dwójnasób to, co ona czyniła; do kielicha, w który ona nalewała mieszaninę, nalejcie jej dwa razy tyle mieszaniny. 7 W jakim stopniu ona otaczała siebie chwałą i żyła w bezwstydnym zbytku, w takim stopniu zadajcie jej męczarni i żałości. Bo mawia w swym sercu: 'Siedzę jako królowa i nie jestem wdową, i nigdy nie zaznam żałości'. 8 Dlatego też w jeden dzień jej plagi nadejdą, śmierć i żałość, i klęska głodu, i zostanie doszczętnie spalona ogniem, ponieważ silny jest Jehowa Bóg, który ją osadził.

9 "A królowie ziemi, którzy się z nią dopuszczali rozpusty i żyli w bezwstydnym zbytku, będą nad nią płakać i uderzać się ze smutku, patrząc na dym jej pożaru, 10 stojąc w oddali z bojaźni przed jej męczarnią i mówiąc: 'Jaka szkoda, jaka szkoda, wielka metropolio, Babilonie, silna metropolio, ponieważ w jednej godzinie nadszedł twój sąd!'

11 "Również wędrowni kupcy ziemscy nad nią płaczą i są pogrążeni w żałości, ponieważ nie ma już nikogo, kto by kupował całe ich zasoby: 12 całe zasoby złota i srebra, i drogocennego kamienia, i pereł, i delikatnej tkaniny lnianej, i purpury, i jedwabiu, i szkarłatu; i wszelką rzecz z drewna pachnącego, i wszelkie przedmioty z kości słoniowej, i wszelkie przedmioty z najcenniejszego drewna i z miedzi, i z żelaza, i z marmuru; 13 również cynamon i korzenie indyjskie, i kadzidło, i wonny olejek, i wonną żywicę, i wino, i oliwę, i wyborną mąkę, i pszenicę, i bydło, i owce, i konie, i powozy, i niewolników, i dusze ludzkie. 14 Tak, oddalił się od ciebie wyborny owoc, którego pragnęła twa dusza, i zginęły spośród ciebie wszystkie rzeczy wykwintne i świetne, i ludzie już nigdy ich nie znajdą.

15 "Wędrowni kupcy handlujący tymi rzeczami, którzy się na niej wzbogacili, staną w oddali z bojaźni przed jej męczarnią i będą płakać, i będą pogrążeni w żałości, 16 mówiąc: 'Jaka szkoda, jaka szkoda — wielka metropolio, odziana w delikatną tkaninę lnianą i purpurę, i szkarłat, i bogato ozdobiona złotem i drogocennym kamieniem, i perłą, 17 ponieważ w jednej godzinie zostało spustoszone tak wielkie bogactwo!'

"I każdy kapitan statku, i każdy człowiek, który gdzieś podróżuje, i żeglarze, i wszyscy utrzymujący się z morza stanęli z dała 18 i wołali, patrząc na dym jej pożaru, i mówili: 'Któreż miasto jest jak ta wielka metropolia?' 19 I rzucali sobie proch na głowy, i wołali, płacząc i będąc pogrążeni w żałości, i mówili: 'Jaka szkoda, jaka szkoda — ponieważ wielka metropolia, w której wszyscy mający statki na morzu wzbogacili się na jej świetności, została w jednej godzinie spustoszona!'

20 "Weselcie się nad nią, niebo oraz wy, święci i apostołowie, i prorocy, ponieważ Bóg dla was sądownie ją ukarał!"

21 A pewien silny anioł podniósł kamień jak wielki kamień młyński i rzucił go w morze, mówiąc: "Tak Babilon, wielka metropolia, zostanie z rozmachem zrzucona i już nigdy nie będzie znaleziona. 22 I już nigdy nie będzie w tobie słyszany głos śpiewaków, którzy wtórują sobie na harfie, i muzyków, i flecistów, i trębaczy, i już nigdy nie będzie w tobie znaleziony rzemieślnik jakiegokolwiek zawodu, i już nigdy nie będzie w tobie słyszany odgłos kamienia młyńskiego, 23 i już nigdy nie będzie w tobie świecić światło lampy, i już nigdy nie będzie w tobie słyszany głos oblubieńca i oblubienicy; bo twoi wędrowni kupcy byli najznamienitszymi mężami na ziemi, bo przez twoje praktyki spirytystyczne zostały wprowadzone w błąd wszystkie narody. 24 Tak, znaleziono w niej krew proroków i świętych, i tych wszystkich, którzy zostali pozabijani na ziemi".
Zobacz do histori KK ile ludzi zgładził, świeta inkwizycja, zobacz ilu papiezy mialo ręce zbrukane krwią, jak popychali Hitlera do wladzy - pierwszy konkordat, jak popychali katolików przeciw swoim braciom w wojnach I i II.
Wszystko co czynili to jest obrzydliwoscią dla Boga.
Trójca, bożenarodzenie, wielkanoc, nauki filozofów oj wymienić wszystkiego nie sposób.
Wyrok już jest wydany a wykonanie za chwilkę.
Zobacz:
"I Zasiadający na tronie rzekł: "Oto czynię wszystko nowe". Mówi też: "Napisz, ponieważ słowa te są wierne i prawdziwe". 6 I rzekł do mnie: "Stało się! Jam jest Alfa i Omega, początek i koniec. Każdemu spragnionemu dam darmo ze źródła wody życia. 7 Każdy zwyciężający odziedziczy to wszystko i ja będę jego Bogiem, a on będzie moim synem. 8 Ale co do tchórzów i tych bez wiary, i obrzydliwych w swej plugawości, i morderców, i rozpustników, i uprawiających spirytyzm, i bałwochwalców, i wszystkich kłamców — ich dział będzie w jeziorze płonącym ogniem i siarką. To oznacza drugą śmierć".
Pomyśl gdzie Ty jesteś.
Jest tylko jedna religia prawdziwa, zas fałszywych nie policzysz!!!!
Moge Ciebie jedynie poprosic byś rozmyślała nad tym więcej i z modlitwa wzywajac imienia Jehowy Boga.
Jakub tak pisał:
"Toteż podporządkujcie się Bogu, natomiast przeciwstawcie się Diabłu, a ucieknie od was. Zbliżcie się do Boga, a on zbliży się do was. Obmyjcie ręce, grzesznicy, i oczyśćcie serca, niezdecydowani. Dajcie wyraz swej niedoli i okazujcie żałość, i płaczcie. Niech wasz śmiech zamieni się w żałość, a wasza radość w strapienie.
Ukorzcie się w oczach Jehowy, a on was wywyższy
"(Jakuba 4:7-10).
"Jako żyje Jehowa, będę mówił to, co powie mój Bóg"

Awatar użytkownika
Miriam

Jest tylko jedna religia prawdziwa, zas fałszywych nie policzysz!!!!
Moge Ciebie jedynie poprosic byś rozmyślała nad tym więcej i z modlitwa wzywajac imienia Jehowy Boga.
Miłujący prawdę, Prawdziwa religia: -

1. Nie studiuje żadnych broszurek, ani żadnych publikacji ludzkich,
ale tylko Pismo Święte, bo Ono jest napełnione Duchem Świętym.

2. Daje się prowadzić Duchowi Świętemu, bo On jest Tym zapowiedzianym
przez Pana Jezusa Pocieszycielem, który wprowadza nas we wszelkie prawdy.

3. Przestrzega wszystkich dziesięciu przykazań Bożych, w tym również
święci szabat (sobotę), bo szabat jest znakiem między Bogiem a Jego ludem.

To tylko niektóre z cech prawdziwego Kościoła, ale czy Ty spełniasz podane warunki?

Jeżeli nie to dlaczego?

[shadow=white]
Jeszcze dzisiaj upadnij na kolana i poproś Boga Ojca o pomoc, aby Cię nikt nie zwodził,
świadomie czy nieświadomie. Przyjmij też Jezusa Chrystusa jako swego Zbawiciela,
i poproś Boga o Ducha Świętego, aby to On wprowadził Cię we wszelkie prawdy.
[/shadow]

Miriam.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2006, 3:12 przez Miriam, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Maja.

Post autor: Maja. »

miłujący prawdę napisał:
Swiadkowie Jehowy zawsze mają te przewage nad katolikami i innymi członkami innych religii, ze wyszli z niej z fałszywej religii.
Posłuchaj, co o Świadkach Jehowy mówi były ich wyznawca.

Georg Niewierzol studiował ponad 40 - lat Strażnicę.
38 lat jako tak zwany „Świadek Jehowy”, to uczyniło z niego świadka, obciążającego ŚJ.

Teraz ostrzega wszystkich przed trucizną "Strażnicą"
Ujawnia oszustwa pod pokrywką Biblii.
Mówi, że gorsza niż alkohol, jest trucizna "Strażnica."
Pisze, że tacy ludzie, po pewnym czasie czują się oszukani, wykorzystani, obałamuceni, w błąd wprowadzeni,
dlatego wszystkim
osobom, którzy są u Świadków Georg Niewierzol mówi - "Przebudźcie się!"

Gdyby ktoś chciał czegoś więcej dowiedzieć się od niego, podaję adres:
( ten adres otrzymałam kilka lat temu, ale myślę, że nadal jest on aktualny ).

GEORG NIEWIERZOL
HOLTENER STR. 206.
4100 - DUISBURG - 11.

Inna osoba, po odejściu od ŚJ powiedziała:
"czytanie ich publikacji, jest jak picie z kałuży, natomiast czytanie
Pisma Świętego, to jak picie ze źródła"

Dlatego zamiast szukać kontaktu z nimi, poprośmy Boga o Ducha Świętego, który wprowadzi nas
w pełnię prawdy, i zjednoczy z naśladowcami Chrystusa.
:-)

Maja.

Miłujący prawdę

Maja. pisze:Posłuchaj, co o Świadkach Jehowy mówi były ich wyznawca.
Pamiętasz kto zabił Jezusa?
Ci którzy powinni przede wszystkim znac Pisma i z nich nauczać, i w oparciu o rozumienie jego tresci czekać na Chrystusa, rozpoznac go i byc przykładnymi jego uczniami.
Oni zaś bili swoich braci, a Syna Bożego zabili.
Jednak Ty nic z tego nie zrozumiałaś.
Dziwi mnie to, co piszesz. Strasznie Twoje myslenie jest jednostronne.
Dlaczego ? Bo piszesz:
Maja. pisze:Georg Niewierzol studiował ponad 40 - lat Strażnicę.
38 lat jako tak zwany „Świadek Jehowy”, to uczyniło z niego świadka, obciążającego ŚJ.
Teraz ostrzega wszystkich przed trucizną "Strażnicą"
Ujawnia oszustwa pod pokrywką Biblii.
Pisze, że tacy ludzie, po pewnym czasie czują się oszukani, wykorzystani, obałamuceni, w błąd wprowadzeni,
dlatego wszystkim osobom, którzy są u Świadków Georg Niewierzol mówi - "Przebudźcie się!"
Gdyby ktoś chciał czegoś więcej dowiedzieć się od niego, podaję adres:
( ten adres otrzymałam kilka lat temu, ale myślę, że nadal jest on aktualny ).
GEORG NIEWIERZOL
HOLTENER STR. 206.
4100 - DUISBURG - 11.
Inna osoba, po odejściu od ŚJ powiedziała:
"czytanie ich publikacji, jest jak picie z kałuży, natomiast czytanie
Pisma Świętego, to jak picie ze źródła"
Dlatego zamiast szukać kontaktu z nimi, poprośmy Boga o Ducha Świętego, który wprowadzi nas
w pełnię prawdy, i zjednoczy z naśladowcami Chrystusa. :-)
Dziwia mnie takie argumety z powodu swej naiwnosci i braku rozeznania.
Dlaczego?
Otóz aktualnie jest ca 7 000 000 Swiadków Jehowy.W tej liczbie jest pewien, chociaz niezbyt duzy procent wiernych sług Jehowy, którzy od uradzenia byli w tej religii.
Może ich być ca 5 - 10 %(to takie moje szacunki) albo znacznie mniej.
Tak więc prawie 95% albo i wiecej to ci, którzy porzucili Kościół Katolicki, Prawosławie, Islam, Hinduizm, Protestantyzm, Kalwinizm, inne religie nominalnego chrzescijaństwa. Kościół Ewangelicki, Sintoizm, Buddyzm, Judaizm, fałszywy Chrystianizm, Taoizm i Konfucjonizm, religie plemienne itd., itd.
Każdy Swiadek Jehowy wie dlaczego porzucił religie w której był przez jakis czas swojego zycia. Ucieka od niej.
Znalazł prawdę i Boga.
Ty zaś przytaczasz mi przykład czlowieka, który zdecydował się porzucić Swiadków Jehowy, a dlaczego to uczynił nie wiesz.
Jezus powiedział, że jedynie ten kto wytrwa do końca, ten zostanie zbawiony.
On z jakiegos powodu nie wytrwał.
I tyle. Bóg go oceni, zaden czlowiek.
Takich ludzi, byłych Swiadków Jehowy, porzucających Jehowę, jest bardzo mało.
W roku możesz na jednej ręce policzyć.
Zaś do Swiadków Jehowy kazdego roku przychdzi tygodniowo 5 000 osób.
W roku 2005 zostalo ochrzczonych 247 631.
Właśnie tych, co wyszli z Babilonu Wielkiego imperium religii fałszywej.
Mało tego na Pamiatce śmierci Jezusa - jedyne świeto zalecone swym uczniom przez Wodza i Mistrza - Jezusa, w roku 2005 na świecie było 16 383 333.
W Polsce jest Swiadków Jehowy 128 519 głosicieli, a w 2005 na Pamiatce było 224 400 osób. Zaś w tym samym roku zostało ochrzczonych w Polsce 3 681 nowych.
Ich wszystkich mogę przywołać przeciw Twojemu jednemu, który zblądził.
Takim przykładem kompromitujesz się.
Modliłaś się:
Maja. pisze:Dlatego zamiast szukać kontaktu z nimi, poprośmy Boga o Ducha Świętego, który wprowadzi nas
w pełnię prawdy, i zjednoczy z naśladowcami Chrystusa.
To więc Ty posłuchaj co ma Ci do powiedzenia Swiadek Jehowy.
Bóg odpowiedzial na Twoją modlitwe i doprowadził do tej właśnie sytuacji, kiedy masz okazję rozmawiac ze Swiadkami Jehowy i usłyszec prawdę, usłyszec jak nalezy rozumieć Biblię. Tak Bóg odpowiedział, Ty zaś czy to odrzucisz?
Na to co zrobisz Bóg już nie ma wpływu - dał Tobie wolną wolę - wybieraj.

Ja zaś stale Ciebie pozdrawiam i jestem gotowy w kazdej chwili poważnie rozmawiać z Toba na temat Prawdy i Boga-Jehowy - prowadzic studium.

Awatar użytkownika
Miriam

Otóz aktualnie jest ca 7 000 000 Swiadków Jehowy.
Właśnie tych, co wyszli z Babilonu Wielkiego imperium religii fałszywej.
Mało tego na Pamiatce śmierci Jezusa - jedyne świeto zalecone swym uczniom przez Wodza i Mistrza - Jezusa, w roku 2005 na świecie było 16 383 333.
W Polsce jest Swiadków Jehowy 128 519 głosicieli, a w 2005 na Pamiatce było 224 400 osób. Zaś w tym samym roku zostało ochrzczonych w Polsce 3 681 nowych.
To posłuchaj, co mówi Pan Jezus.

W Ew. Mateusza 7:13-14, czytamy: -

[shadow=white]„Wchodźcie przez ciasną bramę; albowiem szeroka jest brama i przestronna droga, która
wiedzie na zatracenie, a wielu jest takich, którzy przez nią wchodzą. A ciasna jest brama
i wąska droga, która prowadzi do żywota; i niewielu jest tych, którzy ją znajdują”.
[/shadow]

Miłujący prawdę, ja na Twoim miejscu dobrze bym się zastanowiła, dlaczego wchodzisz
przez szeroką bramę, która wiedzie na zatracenie, przez którą wchodzi wielu, a nie przez
wąską bramę, która wiedzie do żywota, a którą tylko niewielu znajduje.

Miriam.

Awatar użytkownika
Maja.

Miłujący prawdę napisał:
Każdy Swiadek Jehowy wie dlaczego porzucił religie w której był przez jakis czas swojego zycia. Ucieka od niej.
Znalazł prawdę i Boga.
Ty zaś przytaczasz mi przykład czlowieka, który zdecydował się porzucić Swiadków Jehowy, a dlaczego to uczynił nie wiesz.
Ależ wiem, gdyż napisał, że tam prawdy nie ma. :mrgreen:

I dlatego ujawnia oszustwa pod pokrywką Biblii.
dlatego wszystkim osobom, którzy są u Świadków Georg Niewierzol mówi -
"Przebudźcie się"

Takich osób, które odchodzą od Was po wielu latach, jest znacznie więcej. :-D

Czytałeś chyba książkę "30 lat w niewoli Strażnicy" :?:

Pisze tam, jak ich wyznawca, po 30 latach pobytu w niewoli "Strażnicy" postanawia opuścić ich szeregi.
A wiesz dlaczego to zrobił
:?: :mysli:

Bo chciał szczerze służyć Bogu.

Teraz ukazała się książka "KRYZYS SUMIENIA" , którą napisał Raymond Franz, nowe wydanie.
Autor ukazuje prawdziwe oblicze tej organizacji, dlatego zachęcam i ciebie, abyś ją przeczytał, może wówczas
inaczej spojrzysz na Świadków J.
:?: :roll:

piszesz:
Jezus powiedział, że jedynie ten kto wytrwa do końca, ten zostanie zbawiony.
Ale Pan Jezus nie mówi, że ma być u Świadków J, tylko, że ma wytrwać w Jego Słowie. :-D
Ci, którzy porzucają Świadków J., nie odchodzą od Boga, ani od Jego Słowa, lecz od organizacji, która ma wiele nauk sprzecznych ze Słowem Bożym. :?: :-D .

podajesz:
Nie wierzę w to, a ponadto, dlaczego nie piszesz, ile osób odchodzi :?: :roll:
Świadkowie J. upadną szybciej niż myślisz.
:mysli:

Znowu dane:
Napisałam już, że Świadkowie J. zanurzają tylko ludzi w wodzie, to nie jest chrzest biblijny :mrgreen: .

Ponownie liczby:
Poszli zobaczyć jak Świadkowie J., podają sobie kielich, czy talerzyk z przaśnym chlebkiem z ręki do ręki :?: ,
też mi widowisko
:-D

Te wszystkie osoby trzeba zapoznać ze Słowem Bożym, gdyż inaczej zginą. :cry:

a oto Twoja propozycja:
To więc Ty posłuchaj co ma Ci do powiedzenia Swiadek Jehowy.
Bóg odpowiedzial na Twoją modlitwe i doprowadził do tej właśnie sytuacji, kiedy masz okazję rozmawiac ze Swiadkami Jehowy i usłyszec prawdę, usłyszec jak nalezy rozumieć Biblię. Tak Bóg odpowiedział, Ty zaś czy to odrzucisz?
Na to co zrobisz Bóg już nie ma wpływu - dał Tobie wolną wolę - wybieraj.

Ja już wybrałam, nie chcę być niewolnikiem, lecz dzieckiem Bożym, nie chcę czytać Strażnicy itp. publikacje, lecz Pismo Święte :-D .

Chcę zwracać się do Boga - "Ojcze", a Pana Jezusa uważać za Boga :-)
Swoje kierownictwo powierzyłam Duchowi Świętemu i wiem, że On wprowadzi mnie w pełnię prawdy.

Ale mam też dla Ciebie miłujący prawdę propozycję, jeżeli chcesz, to mogę z Tobą rozpocząć Studium Słowa Bożego, zaczniemy od samego początku, abyś mógł poznać Boga, Pana Jezusa i Ducha Świętego, abyś mógł poznać nauki Pisma Świętego
i podporządkować się pod nie, abyś nie zginął jako Świadek J.
:mysli:

Maja.

Miłujący prawdę

Maja. pisze:Ja już wybrałam, nie chcę być niewolnikiem, lecz dzieckiem Bożym, nie chcę czytać Strażnicy itp. publikacje, lecz Pismo Święte :-D .

Chcę zwracać się do Boga - "Ojcze", a Pana Jezusa uważać za Boga :-)
Swoje kierownictwo powierzyłam Duchowi Świętemu i wiem, że On wprowadzi mnie w pełnię prawdy.

Ale mam też dla Ciebie miłujący prawdę propozycję, jeżeli chcesz, to mogę z Tobą rozpocząć Studium Słowa Bożego, zaczniemy od samego początku, abyś mógł poznać Boga, Pana Jezusa i Ducha Świętego, abyś mógł poznać nauki Pisma Świętego
i podporządkować się pod nie, abyś nie zginął jako Świadek J. :mysli:

Maja.
To co proponujesz, co możesz mi zaproponować juz to odrzuciłem.
Tam gdzie jestes prawdy nie ma.
Co więc jeszcze nowego masz w zanadrzu?
Pokaż.

Awatar użytkownika
Miriam

Miłujący prawdę, odrzuć „Strażnicę” i inne publikacje Organizacji Towarzystwa „Strażnica”,
a zacznij studiować Pismo Święte, bo jest to Słowo Boże.
:idea:

Uczynisz to? :roll:

W 2 Liście do Tymoteusza 3:16-17, czytamy: -

"Wszelkie Pismo od Boga natchnione [jest] i pożyteczne do nauczania,
do przekonywania, do poprawiania, do kształcenia w sprawiedliwości
- aby człowiek Boży był doskonały, przysposobiony do każdego dobrego
czynu".

(Przekład Biblii Tysiąclecia).

[shadow=white]Pamiętaj, że Pismo Święte jest Słowem Bożym. :idea: [/shadow]

Strażnica - słowem ludzkim. :shock:

Co wybierzesz :?: :mysli:

Miriam.

EMET

Post autor: EMET »

Miriam pisze:Miłujący prawdę, odrzuć „Strażnicę” i inne publikacje Organizacji Towarzystwa „Strażnica”,
a zacznij studiować Pismo Święte, bo jest to Słowo Boże.

Uczynisz to? :roll:

czynu".

[shadow=white]Pamiętaj, że Pismo Święte jest Słowem Bożym. :idea: [/shadow]

Strażnica - słowem ludzkim. :shock:

Co wybierzesz :?: :mysli:

Miriam.

EMET:
A tak nieśmiało spytam: studiuje Miriam tylko i wyłącznie Pismo Święte bez pomocy jakichkolwiek publikacji komentujących i osób interpretujących...?

Zdało by się jeszcze czytać Biblię - jako Biblię - w językach oryginału, żeby nie być sugerowanym jakimkolwiek Przekładem Biblii: kto wie, czy nie tendencyjnym lub dla podbudowania tego w co wierzę...

A spotykanie się z osobami, które nam wtórują i 'przywtarzają' temu, co my...

Nic dziwnego, że potem takie apele na Forum do innych...

Stephanos, ps. EMET

Awatar użytkownika
Maja.

miłujący prawdę napisał:
To co proponujesz, co możesz mi zaproponować juz to odrzuciłem.
Tam gdzie jestes prawdy nie ma.
Co więc jeszcze nowego masz w zanadrzu?
Pokaż.
Miłujący prawdę, jest tylko jeden Kościół żywy i prawdziwy jest On przyrównany do Ciała Chrystusa – 1 Kor. 12,12-31.

Żeby należeć to tego Kościoła, musimy narodzić się dla Boga na nowo, z wody i z Ducha - Ew. Jana 3,5.
Ja należę właśnie do takiego Kościoła i Ciebie również chciałam tam przyprowadzić,
czyli do Chrystusa,
gdyż ludzie znajdujący się poza Chrystusem są zgubieni.

Dziecko, które narodziło się potrzebuje pokarmu cielesnego, człowiek, który narodził się dla Boga z Ducha Świętego,
potrzebuje pokarmu duchowego.

Apostoł Piotr w 1 Liście 2,1-3 uczy nas:

„Odrzuciwszy więc wszelką złość i wszelką zdradę i obłudę, i zazdrość, i wszelką obmowę, jako nowonarodzone niemowlęta zapragnijcie nie sfałszowanego duchowego mleka, abyście przez nie wzrastali ku zbawieniu,
gdyżeście zakosztowali, iż dobrotliwy jest Pan.

Miłujący prawdę, nie polegajmy na słowach ludzi, bo mamy Słowo Boże, Ono jest prawdą.
Dlatego odrzuć publikacje Świadków J, i zacznij czytać Pismo Święte.

Ta Księga zawiera wszystko, w co trzeba wierzyć, aby być zbawionym, i jak prowadzić życie, aby podobać się Bogu.

Pomódl się też o Ducha Świętego, gdyż tylko On może wprowadzić Cię w pełnię prawdy.

Czy posłuchasz mądrej rady
:?: :mysli:
Maja.

Awatar użytkownika
Maja.

EMET napisał:
A tak nieśmiało spytam: studiuje Miriam tylko i wyłącznie Pismo Święte bez pomocy jakichkolwiek publikacji komentujących i osób interpretujących...?
EMET my mamy wspaniałą pomoc jest Nim Duch Święty, i właśnie On wprowadza nas w pełnię prawdy :-) .

W Liście do Rzym. 8,14 czytamy;
[shadow=white]"Bo ci, których Duch Boży prowadzi, są dziećmi Bożymi."[/shadow]

Dlatego Ciebie również zachęcam, abyś poprosił Boga o Ducha Świętego, gdyż bez Jego pomocy
nigdy nie poznasz prawdy Bożej :-) .

Maja.

Awatar użytkownika
Miriam

EMET napisał: -
EMET:

Zdało by się jeszcze czytać Biblię - jako Biblię - w językach oryginału, żeby nie być sugerowanym jakimkolwiek Przekładem Biblii: kto wie, czy nie tendencyjnym lub dla podbudowania tego w co wierzę...

A spotykanie się z osobami, które nam wtórują i 'przywtarzają' temu, co my...

Nic dziwnego, że potem takie apele na Forum do innych...

Stephanos, ps. EMET
EMET, Tym, który wprowadza nas we wszelkie prawdy jest Duch Święty,
zapowiedziany Pocieszyciel.

Pan Jezus w Ew. Jana 14:26, powiedział: -

„Lecz Pocieszyciel, Duch Święty, którego Ojciec pośle w Imieniu Moim,
nauczy was wszystkiego i przypomni wam wszystko, co wam powiedziałem”.

Zobacz, Ojciec Święty, przysłał nam Pocieszyciela - Ducha Świętego i On nas uczy,
i przypomina nam to wszystko, co powiedział Pan Jezus.

W Ew. Jana 16:13, Pan Jezus o Duchu Świętym mówi:-

"Lecz gdy przyjdzie On, Duch Prawdy, wprowadzi was we wszelką prawdę, bo
nie sam od siebie mówić będzie, lecz cokolwiek usłyszy, mówić będzie, i to, co
ma przyjść, wam oznajmi. On Mnie uwielbi, gdyż z mego weźmie i wam oznajmi".

Dlatego nie są nam potrzebne publikacje komentujące i osoby interpretujące Słowo Boże.

Nie musimy też czytać Biblii w językach oryginału.

czynu".

[shadow=white]Pamiętaj, że Pismo Święte jest Słowem Bożym. [/shadow]

Czy uważasz, że jakakolwiek publikacja ludzka warta jest tego,
by ją studiować w takim samym stopniu jak Pismo Święte?

Zapewniam Cię, że nie jest tego warta.

[shadow=white]Tam gdzie Słowo Boże - tam prawda.[/shadow]

Tam gdzie słowo ludzkie - tam bardzo często błąd.

Dlatego apostoł Piotr uczy nas:

"Odrzuciwszy więc wszelką złość i wszelką zdradę, i obłudę, i zazdrość i wszelką obmowę,
jako nowonarodzone niemowlęta, zapragnijcie nie sfałszowanego duchowego mleka, abyście
przez nie wzrastali ku zbawieniu. Gdyżeście zakosztowali, iż dobrotliwy jest Pan".

1 List Piotra 2:1-3.

[shadow=white]Tym nie sfałszownym duchowym mlekiem jest Słowo Boże.[/shadow]

EMET, nie daj się zwodzić żadnemu człowiekowi. Czytaj Pismo Święte
i stosuj się do nauk w Nim zawartych.
[shadow=white]
Pamiętaj, że chodzi o Twoje życie.[/shadow]

Miriam.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2007, 18:31 przez Miriam, łącznie zmieniany 2 razy.

Miłujący prawdę

Miriam pisze:Miłujący prawdę napisał: -
No właśnie!
"Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani mężczyźni utrzymywani do celów sprzecznych z naturą, ani mężczyźni kładący się z mężczyznami, ani złodzieje, ani chciwcy, ani pijacy, ani rzucający obelgi, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego"(1 Koryntian 6:9,10).
Z tego prostego względu, że takich osób wśród Chrześcijan nie ma. :-D

Co to jest za Kościół czy nie Katolicki?

Miłujący prawdę

Miriam pisze:W 2 Liście do Tymoteusza 3:16-17, czytamy: -

czynu".
Ten werset powinien brzmieć:
"Całe Pismo jest natchnione przez Boga i pożyteczne do nauczania, do upominania, do prostowania, do karcenia w prawości, aby człowiek Boży był w pełni umiejętny, całkowicie wyposażony do wszelkiego dobrego dzieła"(PNS).

Ten Wasz Kościół, którego tłumacze dokonali tego - Biblii Tysiąclecia przekładu nie znają Boga, bo kłamią i przewracaja Pismo jak chca, ale zawsze tak by popierało ich poglady: "najnowsze poglady Kościola katolickiego".
Bo nie "Wszelkie Pismo od Boga natchnione [jest]"(BT), a "Całe Pismo jest natchnione przez Boga"(PNS).
Czy dostrzegacie różnice?
Pewnie nie! Bo i skąd?
Przekład BT dopuszcza istnienie innych poza Biblią natchnionych przez Boga Pism - co stwarza duże możliwości kombinowania i umozliwia wskazywanie na coraz to kolejne pisma uznawania za natchnione przez Boga. Daje to mozliwość, z czego papież korzysta nie raz podkreslajac swą nieomylność - co jest bałwochwalstwem. Pisma soborów i wiele innych.

Przekład PNS wyklucza taka możliwość i wyraźnie podkreśla, iż natchniona jest jedynie Biblia.

Jakie to ma konsekwencje?
Kościół nie ma szacunku dla Pisma Swietego i traktuje wiele tam zawartych opisów jako nic nie znaczące. Zmienił dekalog - to wyrzucił tamto dodał a inne zmienil. Mało tego często pisze w przypisach o istotnych informacjach jako o "opisach folklorystycznych". Kolejne przekłady pełne sa zakłaman i celowych wypaczen prawdy.
Ostatnio nawet wydaje Biblie baz Pism Hebrajskich (ST).
To naprawdę duża samowola.
Czy Wasz Kościół nie jest to ten właśnie - Kościół katolicki?
Opiszę pewne spotkanie.
Ale najpierw powiedzcie czy o ten Kościół chodzi?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pojęcia”