Kościoły ortodoksyjne - Obłuda KK
Dymensja - 2011-04-05, 13:57
Posty nie na temat zostały przeniesione tutaj : Czy każdy jest grzesznikiem dopóki żyje ?
Shenwen - 2011-04-24, 10:35 Temat postu: Re: Obłuda KK
Yarpen Zirgin napisał/a: | Wyzwanie:
Elihu napisał/a: | obnażanie KrK,KZ,ADS i np.Lucka ,Branhamowców i innych tego typu jest dla mnie za proste widzę,że inni całkiem dobrze sobie z tym radzą. |
Cytat: | Wykazywanie obłudy np.KrK trwało ile- i co ile ludzi jeszcze tam tkwi. |
Skoro jesteś taki pewny siebie, to zaprezentuj mi tą "obłudę" i obnaż niebiblijność nauk KK. |
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ozeasza 4:6
Lud mój ginie, gdyż brak mu poznania.
(Inna wersja Biblii mówi: "Oni umierają z braku poznania.")
Ew. Jana 8:31–32
Jezus powiedział: "Jeżeli wytrwacie w słowie moim, prawdziwie uczniami moimi będziecie i poznacie prawdę, a prawda was wyswobodzi."
Rzymian 10:17 (NTE)
Wiara tedy jest że słuchania, a słuchanie przez Słowo Boże
Jan 6:44
Nikt nie może przyjść do Mnie, jeżeli nie pociągnie go Ojciec, który Mnie posłał. A Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym.
Jan 10:28
Ja daję im życie wieczne i one nie zginą na wieki, i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki.
Rzm 10:14-15
Jakże więc będą Go wzywać, skoro nie uwierzyli w Niego? A jak będą wierzyć, skoro nie usłyszeli o Nim? Jak zaś będą słyszeć, skoro im nikt o Nim nie głosi?
A jak ktoś będzie głosił, skoro nie został wysłany? Tak też napisano: "Jak piękne stopy tych, którzy głoszą dobro!"
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
W Polsce są ludzie którzy deklarują się oświeconymi i znającymi Słowo Boże,do nich należy obowiązek nałożony przez Jezusa:
Mar 16:15-16
I powiedział im: Idźcie na cały świat, głoście ewangelię całemu stworzeniu.
Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony, a kto nie uwierzy, będzie potępiony
Aby krew tych ludzi nie była na rękach tych którzy tego prawa zaniedbali.
Dlatego świadkowie-którzy głoszą prawdę pod FAŁSZYWYM imieniem mogą się stać świadectwem-w czasie sądu- przeciwko tym, ktorych powołał Bóg aby głosili dobrą nowine nie zbawionym.
Hallelu Yah
aras - 2011-05-04, 13:09
Troszkę z innej beczki , ale nie będę zakładał nowego tematu.
Podam fragment z wikipedii, który tłumaczy co oznacza słowo : Vatican oraz
Cytat: | Nazwa "Watykan" pochodzi od łacińskiego vaticinius, vaticinia, vaticinium oznaczającego proroczy, przepowiadający przyszłość, wieszczy, wróżebny. Pokrewny wyraz został użyty m.in. w Wulgacie, księga Nehemiasza 6:12:
et intellexi quod Deus non misisset eum sed quasi vaticinans locutus esset ad me et Tobia et Sanaballat conduxissent eum
Przeniknąłem bowiem: Nie Bóg go posłał, lecz on wypowiedział to proroctwo o mnie, ponieważ go przekupili Tobiasz wraz z Sanballatem.
Także słowo vates oznacza wieszcza. Drugi człon nazwy pochodzi od łacińskiego canto, -are – śpiewać, grać, wieszczyć. Vaticanus mogło więc oznaczać także Miejsce wróżbitów lub Miejsce prorocze. Polskim odpowiednikiem byłby tu Wróżów lub Wieszczów. Określenie pochodzi zapewne od wróżbiarzy, którzy oferowali w tym miejscu swoje usługi starożytnym Rzymianom. W Rzymie istniał też, według świętego Augustyna, kult boga Vaticanusa odpowiedzialnego za kwilenie niemowląt.
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Watykan
Mój komentarz:
czyż to nie piękne i symboliczne miejsce , na którym istnieje obecnie KRK ?
Uzupełniono o źródło i oznaczono cytat. Proszę, abyś stosował się do 12 punktu regulaminu. YZ
Yarpen Zirgin - 2011-05-16, 14:47
aras napisał/a: | czyż to nie piękne i symboliczne miejsce , na którym istnieje obecnie KRK ? |
Chybiłeś o lata świetlne... Kościół katolicki istnieje w każdym miejscu, gdzie są jacykolwiek katolicy. Watykan, na który wskazałeś, jest jedynie siedzibą papieża, a nie KK.
Jasior - 2011-05-29, 12:24 Temat postu: Re: Obłuda KK
Yarpen Zirgin napisał/a: | Wyzwanie:
Skoro jesteś taki pewny siebie, to zaprezentuj mi tą "obłudę" i obnaż niebiblijność nauk KK. |
(Mateusza 7:6) 6 „Nie dawajcie psom tego, co święte, ani nie rzucajcie swych pereł przed świnie, żeby ich czasem nie podeptały nogami, a obróciwszy się, nie poszarpały was.
dla YZ czasu szkoda
Bobo - 2011-05-29, 12:31
Jasior napisał/a: | dla YZ czasu szkoda |
Pierwszy post i jaki trafny!
Anowi - 2011-05-29, 13:56
pierwszy post po ilu latach?
Yarpen Zirgin - 2011-05-29, 16:46 Temat postu: Re: Obłuda KK
Jasior napisał/a: | Yarpen Zirgin napisał/a: | Wyzwanie:
(Mateusza 7:6) 6 „Nie dawajcie psom tego, co święte, ani nie rzucajcie swych pereł przed świnie, żeby ich czasem nie podeptały nogami, a obróciwszy się, nie poszarpały was.
dla YZ czasu szkoda |
LOL
Jak ktoś nie potrafi udowodnić oskarżeń, które przyjmuje za prawdziwe, to zawsze znajdzie fragment Biblii, który pozwoli uchylić się od wypowiedzi.
Jasior - 2011-05-30, 05:43 Temat postu: Re: Obłuda KK
Yarpen Zirgin napisał/a: |
LOL
Jak ktoś nie potrafi udowodnić oskarżeń, które przyjmuje za prawdziwe, to zawsze znajdzie fragment Biblii, który pozwoli uchylić się od wypowiedzi. |
Ja ciebie nie oskarżam.
(2 Tymoteusza 3:8-9) 8 A jak Jannes i Jambres sprzeciwiali się Mojżeszowi, tak też ci wciąż sprzeciwiają się prawdzie, ludzie o całkowicie skażonym umyśle, niegodni uznania pod względem wiary. 9 Nie zrobią jednak dalszych postępów, bo ich szaleństwo będzie bardzo wyraźne dla wszystkich, tak jak się stało z szaleństwem tamtych dwóch mężczyzn.
"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."
Yarpen Zirgin - 2011-05-30, 07:50 Temat postu: Re: Obłuda KK
Jasior napisał/a: | Yarpen Zirgin napisał/a: |
LOL
Jak ktoś nie potrafi udowodnić oskarżeń, które przyjmuje za prawdziwe, to zawsze znajdzie fragment Biblii, który pozwoli uchylić się od wypowiedzi. |
Ja ciebie nie oskarżam. |
A czy ja napisałem, że mnie oskarżasz?
Cytat: | (2 Tymoteusza 3:8-9) 8 A jak Jannes i Jambres sprzeciwiali się Mojżeszowi, tak też ci wciąż sprzeciwiają się prawdzie, ludzie o całkowicie skażonym umyśle, niegodni uznania pod względem wiary. 9 Nie zrobią jednak dalszych postępów, bo ich szaleństwo będzie bardzo wyraźne dla wszystkich, tak jak się stało z szaleństwem tamtych dwóch mężczyzn.
"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć." |
I kolejne cytaty, które mają stanowić "uzasadnienie" na to, że nie trzeba udowadniać "winy" KK osobie, która domaga się przedstawienia dowodów.
Jasior - 2011-05-30, 09:26
Napisałeś ponad 12 tys. postów jesteś więc aktywnym uczestnikiem tego forum.
Czy mógłbyś mi w punktach pokazać co zrozumiałeś z tych dyskusji. Ja zauważam w nich mnóstwo dowodów, które jednak do ciebie nie docierają. Chyba, że się mylę.
A może ty jesteś bootem ustawionym na negowanie wszystkiego, ponieważ programista nie wyposażył cię w zdolność rozumienia czegokolwiek?
Yarpen Zirgin - 2011-05-30, 09:47
Jasior napisał/a: | Czy mógłbyś mi w punktach pokazać co zrozumiałeś z tych dyskusji. |
Podstawowa sprawa, którą zrozumiałem, jest taka:
1. Przeciwnicy Kościoła katolickiego za rzeczywistość katolicką czy nauczanie KK biorą własne "widzimisięże/wydajemisięże".
Jasior napisał/a: | Ja zauważam w nich mnóstwo dowodów, które jednak do ciebie nie docierają. Chyba, że się mylę. |
Mylisz się.
Jasior napisał/a: | A może ty jesteś bootem ustawionym na negowanie wszystkiego, ponieważ programista nie wyposażył cię w zdolność rozumienia czegokolwiek? |
Nie.
Anowi - 2011-05-30, 09:55
dlaczego ma się im wydawać że coś tam, skoro Oni wychodzą bo ... sumienie nie pozwala im dłużej w tym trwać.
Yarpen Zirgin - 2011-05-30, 10:04
Anowi napisał/a: | dlaczego ma się im wydawać że coś tam, skoro Oni wychodzą bo ... sumienie nie pozwala im dłużej w tym trwać. |
Sumienie? Błędne przekonania na temat Kościoła katolickiego każą tym osobom odchodzić, a nie sumienie.
Anowi - 2011-05-30, 10:06
Yarpen Zirgin napisał/a: | Anowi napisał/a: | dlaczego ma się im wydawać że coś tam, skoro Oni wychodzą bo ... sumienie nie pozwala im dłużej w tym trwać. |
Sumienie? Błędne przekonania na temat Kościoła katolickiego każą tym osobom odchodzić, a nie sumienie. |
wyrobione na podstawie czego? jak myślisz?
|
|
|