To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl

Kościoły ortodoksyjne - Obłuda KK

Dymensja - 2011-04-05, 13:57

Posty nie na temat zostały przeniesione tutaj : Czy każdy jest grzesznikiem dopóki żyje ?
Shenwen - 2011-04-24, 10:35
Temat postu: Re: Obłuda KK
Yarpen Zirgin napisał/a:
Wyzwanie:
Elihu napisał/a:
obnażanie KrK,KZ,ADS i np.Lucka ,Branhamowców i innych tego typu jest dla mnie za proste widzę,że inni całkiem dobrze sobie z tym radzą.
Cytat:
Wykazywanie obłudy np.KrK trwało ile- i co ile ludzi jeszcze tam tkwi.

Skoro jesteś taki pewny siebie, to zaprezentuj mi tą "obłudę" i obnaż niebiblijność nauk KK.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
:idea:
Ozeasza 4:6
Lud mój ginie, gdyż brak mu poznania.
(Inna wersja Biblii mówi: "Oni umierają z braku poznania.")
Ew. Jana 8:31–32
Jezus powiedział: "Jeżeli wytrwacie w słowie moim, prawdziwie uczniami moimi będziecie i poznacie prawdę, a prawda was wyswobodzi."
Rzymian 10:17 (NTE)
Wiara tedy jest że słuchania, a słuchanie przez Słowo Boże
Jan 6:44
Nikt nie może przyjść do Mnie, jeżeli nie pociągnie go Ojciec, który Mnie posłał. A Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym.
Jan 10:28
Ja daję im życie wieczne i one nie zginą na wieki, i nikt nie wyrwie ich z mojej ręki.

Rzm 10:14-15
Jakże więc będą Go wzywać, skoro nie uwierzyli w Niego? A jak będą wierzyć, skoro nie usłyszeli o Nim? Jak zaś będą słyszeć, skoro im nikt o Nim nie głosi?
A jak ktoś będzie głosił, skoro nie został wysłany? Tak też napisano: "Jak piękne stopy tych, którzy głoszą dobro!
"

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
W Polsce są ludzie którzy deklarują się oświeconymi i znającymi Słowo Boże,do nich należy obowiązek nałożony przez Jezusa:
Mar 16:15-16
I powiedział im: Idźcie na cały świat, głoście ewangelię całemu stworzeniu.
Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony, a kto nie uwierzy, będzie potępiony

Aby krew tych ludzi nie była na rękach tych którzy tego prawa zaniedbali.
Dlatego świadkowie-którzy głoszą prawdę pod FAŁSZYWYM imieniem mogą się stać świadectwem-w czasie sądu- przeciwko tym, ktorych powołał Bóg aby głosili dobrą nowine nie zbawionym.
Hallelu Yah :!:

aras - 2011-05-04, 13:09

Troszkę z innej beczki , ale nie będę zakładał nowego tematu.

Podam fragment z wikipedii, który tłumaczy co oznacza słowo : Vatican oraz
Cytat:
Nazwa "Watykan" pochodzi od łacińskiego vaticinius, vaticinia, vaticinium oznaczającego proroczy, przepowiadający przyszłość, wieszczy, wróżebny. Pokrewny wyraz został użyty m.in. w Wulgacie, księga Nehemiasza 6:12:

et intellexi quod Deus non misisset eum sed quasi vaticinans locutus esset ad me et Tobia et Sanaballat conduxissent eum

Przeniknąłem bowiem: Nie Bóg go posłał, lecz on wypowiedział to proroctwo o mnie, ponieważ go przekupili Tobiasz wraz z Sanballatem.

Także słowo vates oznacza wieszcza. Drugi człon nazwy pochodzi od łacińskiego canto, -are – śpiewać, grać, wieszczyć. Vaticanus mogło więc oznaczać także Miejsce wróżbitów lub Miejsce prorocze. Polskim odpowiednikiem byłby tu Wróżów lub Wieszczów. Określenie pochodzi zapewne od wróżbiarzy, którzy oferowali w tym miejscu swoje usługi starożytnym Rzymianom. W Rzymie istniał też, według świętego Augustyna, kult boga Vaticanusa odpowiedzialnego za kwilenie niemowląt.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Watykan

Mój komentarz:

czyż to nie piękne i symboliczne miejsce , na którym istnieje obecnie KRK ?

Uzupełniono o źródło i oznaczono cytat. Proszę, abyś stosował się do 12 punktu regulaminu. YZ

Yarpen Zirgin - 2011-05-16, 14:47

aras napisał/a:
czyż to nie piękne i symboliczne miejsce , na którym istnieje obecnie KRK ?

Chybiłeś o lata świetlne... Kościół katolicki istnieje w każdym miejscu, gdzie są jacykolwiek katolicy. Watykan, na który wskazałeś, jest jedynie siedzibą papieża, a nie KK.

Jasior - 2011-05-29, 12:24
Yarpen Zirgin napisał/a:
Wyzwanie:
Skoro jesteś taki pewny siebie, to zaprezentuj mi tą "obłudę" i obnaż niebiblijność nauk KK.

(Mateusza 7:6) 6 „Nie dawajcie psom tego, co święte, ani nie rzucajcie swych pereł przed świnie, żeby ich czasem nie podeptały nogami, a obróciwszy się, nie poszarpały was.

dla YZ czasu szkoda

Bobo - 2011-05-29, 12:31

Jasior napisał/a:
dla YZ czasu szkoda

Pierwszy post i jaki trafny! :mrgreen:

Anowi - 2011-05-29, 13:56

pierwszy post po ilu latach?
Yarpen Zirgin - 2011-05-29, 16:46
Jasior napisał/a:
Yarpen Zirgin napisał/a:
Wyzwanie:

(Mateusza 7:6) 6 „Nie dawajcie psom tego, co święte, ani nie rzucajcie swych pereł przed świnie, żeby ich czasem nie podeptały nogami, a obróciwszy się, nie poszarpały was.

dla YZ czasu szkoda

LOL
Jak ktoś nie potrafi udowodnić oskarżeń, które przyjmuje za prawdziwe, to zawsze znajdzie fragment Biblii, który pozwoli uchylić się od wypowiedzi.

Jasior - 2011-05-30, 05:43
Yarpen Zirgin napisał/a:

LOL
Jak ktoś nie potrafi udowodnić oskarżeń, które przyjmuje za prawdziwe, to zawsze znajdzie fragment Biblii, który pozwoli uchylić się od wypowiedzi.

Ja ciebie nie oskarżam.
(2 Tymoteusza 3:8-9) 8 A jak Jannes i Jambres sprzeciwiali się Mojżeszowi, tak też ci wciąż sprzeciwiają się prawdzie, ludzie o całkowicie skażonym umyśle, niegodni uznania pod względem wiary. 9 Nie zrobią jednak dalszych postępów, bo ich szaleństwo będzie bardzo wyraźne dla wszystkich, tak jak się stało z szaleństwem tamtych dwóch mężczyzn.

"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."

Yarpen Zirgin - 2011-05-30, 07:50
Jasior napisał/a:
Yarpen Zirgin napisał/a:

LOL

Ja ciebie nie oskarżam.

A czy ja napisałem, że mnie oskarżasz?

Cytat:
(2 Tymoteusza 3:8-9) 8 A jak Jannes i Jambres sprzeciwiali się Mojżeszowi, tak też ci wciąż sprzeciwiają się prawdzie, ludzie o całkowicie skażonym umyśle, niegodni uznania pod względem wiary. 9 Nie zrobią jednak dalszych postępów, bo ich szaleństwo będzie bardzo wyraźne dla wszystkich, tak jak się stało z szaleństwem tamtych dwóch mężczyzn.

"Nikt nie jest tak ślepy jak ten, który nie chce widzieć."

I kolejne cytaty, które mają stanowić "uzasadnienie" na to, że nie trzeba udowadniać "winy" KK osobie, która domaga się przedstawienia dowodów.

Jasior - 2011-05-30, 09:26

Napisałeś ponad 12 tys. postów jesteś więc aktywnym uczestnikiem tego forum.

Czy mógłbyś mi w punktach pokazać co zrozumiałeś z tych dyskusji. Ja zauważam w nich mnóstwo dowodów, które jednak do ciebie nie docierają. Chyba, że się mylę.

A może ty jesteś bootem ustawionym na negowanie wszystkiego, ponieważ programista nie wyposażył cię w zdolność rozumienia czegokolwiek?

Yarpen Zirgin - 2011-05-30, 09:47

Jasior napisał/a:
Czy mógłbyś mi w punktach pokazać co zrozumiałeś z tych dyskusji.

Podstawowa sprawa, którą zrozumiałem, jest taka:

1. Przeciwnicy Kościoła katolickiego za rzeczywistość katolicką czy nauczanie KK biorą własne "widzimisięże/wydajemisięże".

Jasior napisał/a:
Ja zauważam w nich mnóstwo dowodów, które jednak do ciebie nie docierają. Chyba, że się mylę.

Mylisz się.

Jasior napisał/a:
A może ty jesteś bootem ustawionym na negowanie wszystkiego, ponieważ programista nie wyposażył cię w zdolność rozumienia czegokolwiek?

Nie.

Anowi - 2011-05-30, 09:55

dlaczego ma się im wydawać że coś tam, skoro Oni wychodzą bo ... sumienie nie pozwala im dłużej w tym trwać.
Yarpen Zirgin - 2011-05-30, 10:04

Anowi napisał/a:
dlaczego ma się im wydawać że coś tam, skoro Oni wychodzą bo ... sumienie nie pozwala im dłużej w tym trwać.

Sumienie? Błędne przekonania na temat Kościoła katolickiego każą tym osobom odchodzić, a nie sumienie.

Anowi - 2011-05-30, 10:06

Yarpen Zirgin napisał/a:
Anowi napisał/a:

Sumienie? Błędne przekonania na temat Kościoła katolickiego każą tym osobom odchodzić, a nie sumienie.

wyrobione na podstawie czego? jak myślisz?