|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Prosze o modlitwe |
Autor |
Wiadomość |
bartek212701
Pomógł: 162 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 9277 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2012-10-13, 16:22 Prosze o modlitwe
|
|
|
Żona mojego barata ciotecznego,który jest SJ zachorowala.Jest w szpitalu i ciezko choruje.
Prosze o modlitwe za nią,ponieważ to naprawde dobra dziewczyna i zasluguje na zycie.
Wszystkim za modlitwe bardzo dziękuję |
_________________ Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
|
|
|
|
|
Anowi
Pomogła: 121 razy Dołączyła: 02 Wrz 2007 Posty: 10070 Skąd: Bóg wie
|
Wysłany: 2012-10-14, 14:02
|
|
|
Cytat: | (2 Sm 12:13) Dawid rzekł do Natana: Zgrzeszyłem wobec Pana. Natan odrzekł Dawidowi: Pan odpuszcza ci też twój grzech - nie umrzesz, (14) lecz dlatego, że przez ten czyn odważyłeś się wzgardzić Panem, syn, który ci się urodzi, na pewno umrze. (15) Natan udał się potem do swego domu. Pan dotknął dziecko, które urodziła Dawidowi żona Uriasza, tak iż ciężko zachorowało. (16) Dawid błagał Boga za chłopcem i zachowywał surowy post, a wróciwszy do siebie, całą noc leżał na ziemi. (17) Dostojnicy jego domu, podszedłszy do niego, chcieli podźwignąć go z ziemi: bronił się jednak; w ogóle z nimi nie jadał. (18) W siódmym dniu dziecko zmarło. Słudzy Dawida obawiali się powiadomić go, że dziecko umarło. Twierdzili: Jeżeli, gdy dziecko jeszcze żyło, przemawialiśmy do niego, a głosu naszego nie usłuchał, to jak możemy mu powiedzieć, że chłopiec umarł? Może uczynić sobie coś złego. (19) Gdy jednak Dawid zauważył, że słudzy jego rozmawiają szeptem, zrozumiał, że dziecko zmarło. Pytał więc sługi swoje: Czy dziecko umarło? Odpowiedzieli: Umarło. (20) Dawid podniósł się z ziemi, umył się i namaścił, zmienił swe ubranie i wszedłszy do domu Pańskiego oddał pokłon. Powróciwszy do domu zażądał, by mu podano posiłek, którym się pożywił. (21) Słudzy na to mu powiedzieli: Co ma znaczyć twój sposób postępowania? Gdy dziecko żyło - płakałeś, lecz gdy zmarło - powstałeś i posiliłeś się. (22) Odrzekł: Dopóki dziecko żyło, pościłem i płakałem, gdyż mówiłem sobie: Kto wie, może Pan nade mną się ulituje i dziecko będzie żyło? (23) Tymczasem umarło. Po cóż mam pościć? Czyż zdołam je wskrzesić? Ja pójdę do niego, ale ono do mnie nie wróci. |
jak widzisz Bartku - życie nie zawsze jest zależne od modlitwy |
_________________ nie jest bogaty ten, kto posiada wiele,
tylko ten, kto niewiele potrzebuje. |
|
|
|
|
Berian
Student Biblii
Wyznanie: Wierzę w Jezusa
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Maj 2011 Posty: 686 Skąd: Polska
|
Wysłany: 2012-10-15, 18:55
|
|
|
Anowi napisał/a: | życie nie zawsze jest zależne od modlitwy |
Cytat: | Jak. 5:16
16. (...)Wiele może usilna modlitwa sprawiedliwego.
(BW)
|
|
_________________ Mat. 5:44
44. A Ja wam powiadam: Miłujcie nieprzyjaciół waszych i módlcie się za tych, którzy was prześladują,
(BW)
Gość miłujesz nieprzyjaciół? |
|
|
|
|
Talmid2Tes2,15
Genitum, non factum
Wyznanie: katolickie
|
Wysłany: 2012-10-15, 19:00 Re: Prosze o modlitwe
|
|
|
bartek212701 napisał/a: | Żona mojego barata ciotecznego,który jest SJ zachorowala.Jest w szpitalu i ciezko choruje.
Prosze o modlitwe za nią,ponieważ to naprawde dobra dziewczyna i zasluguje na zycie.
Wszystkim za modlitwe bardzo dziękuję |
będę pamiętał |
_________________ Biblia jest księgą, w której każdy, jakich chce prawd sobie szuka, i jakie chce, prawdy sobie znajduje.
|
|
|
|
|
Dezerter
Wyznanie: chrześcijanin
Pomógł: 224 razy Dołączył: 16 Sie 2009 Posty: 3640 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2012-10-16, 20:52
|
|
|
mi kiedyś bardzo pomogła modlitwa wstawiennicza - mam nadzieje, że i jej
amen |
_________________ Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie
http://zchrystusem.pl/ |
|
|
|
|
bartek212701
|
Wysłany: 2012-10-16, 21:35
|
|
|
dziękuję Wam |
_________________ Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
|
|
|
|
|
bartek212701
|
Wysłany: 2012-10-26, 10:07
|
|
|
Tym co się pomodlili bardzo dziękuję Asia wyszła ze szpitala,miejmy nadzieję,że już tam nie wróci |
|
|
|
|
|
nike
Pomogła: 135 razy Dołączyła: 05 Sie 2006 Posty: 10689
|
Wysłany: 2012-10-26, 21:13
|
|
|
Bartku bardzo się cieszę,że wyszła ze szpitala, może wszystko będzie dobrze. niech ja Bóg Błogosławi. |
_________________ http://biblos.feen.pl/index.php |
|
|
|
|
Dezerter
Wyznanie: chrześcijanin
Pomógł: 224 razy Dołączył: 16 Sie 2009 Posty: 3640 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2012-10-27, 21:43
|
|
|
nike napisał/a: | Bartku bardzo się cieszę,że wyszła ze szpitala, może wszystko będzie dobrze. niech ja Bóg Błogosławi. |
amen |
_________________ Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie
http://zchrystusem.pl/ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|