Awantura o uboj. Czy zakaz lamie swobody religijne? |
Autor |
Wiadomość |
tom68
|
|
|
|
|
tom68
|
Wysłany: 2013-07-15, 15:46 Uboj ....
|
|
|
Witam !
Uboj rytulalny to stara tradycja majaca oparcie w Biblii albo Koranie i wedlud Zydow oraz Muzulmanow jest on wlasnie po to by zwierzeta bardzo nie cierpialy oczywiscie tu sa rozne opinie jak to jest naprawde i ja tez nie jestem fachowcem byc dac jasno odp w tej sprawie . Mysle ze wszyscy ktorzy tak kochaja zwierzeta moga zawsze nie jesc miesa ( bo zwierze cierpi zawsze gdy jest zabijane w ten czy inny sposob ) dlatego miedzy innymi Kosciol ADS zaleca dobrowolny wegetarianizm , innym jesli to tylko mozliwe . Napewno w tej sprawie jest tez drugie dno , sadze ze chodzi jak zwykle o kase i gospodarke itp. ale dla mnie ta sprawa to kolejne powazne ostrzezenie ze wladza swiecka czyli panstwo itp. ( sprawa sobota niedziela itp ) powoli kolejny raz lamie wolnosc wyznania w imie "wyszego dobra obywaleli ", pozdrawiam ! Tomasz G |
_________________ tom68 |
|
|
|
|
Boanerges-Jastrząb
RIDING4GOD
|
Wysłany: 2013-07-15, 19:15
|
|
|
Ciekawe że środowiska lewicowe walczące z ubojem rytualnym nie widzą problemu by dokonywać uboju nienarodzonych dzieci którego też dokonuje się bez wcześniejszego ogłuszania |
|
|
|
|
tom68
|
Wysłany: 2013-07-17, 13:35 Uboj
|
|
|
Witam !
Juz pisalem ze ja nie wiem ktory sposob zabijania zwierzat jest dla nich lepszy ( choc napewno Bog wie co robi gdy mowi nam rob to a nie tamto ) i nie panstwo powinno decydowac o taki sprawach skoro wladzcy lubia np . polowania poza tym jesli juz chronimy zwierzeta to trzeba zakazac karpia w Wigilie i rosolu w niedziele na wsi itp. pozdrawiam !
Tomasz G
Ps : Gdyby byla dozwolona rozsada antykoncepcja ( poza srodkami wczesnoporonymi ) w KRK nie byloby problemu z aborcja poza tym kto w RP robi aborcje jak tu niby sami katolicy .... |
_________________ tom68 |
|
|
|
|
bartek212701
Pomógł: 162 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 9277 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2013-07-17, 13:38
|
|
|
Boanerges-Jastrząb napisał/a: | Ciekawe że środowiska lewicowe walczące z ubojem rytualnym nie widzą problemu by dokonywać uboju nienarodzonych dzieci którego też dokonuje się bez wcześniejszego ogłuszania | Ogłuszać czy nie ogłuszac przy zabijaniu to też zabijanie co za różnica ? |
_________________ Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
|
|
|
|
|
|