|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
PONAD 1000 ZOSTALO OCHRZCZONYCH W CHILE ... |
Autor |
Wiadomość |
Queza
The Morning Star
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2017-07-08, 18:17
|
|
|
O prawdziwej mądrości pisał w Nowym Testamencie Święty Jakub, a mianowicie, że "Mądrość [zstępująca] z góry jest przede wszystkim czysta, dalej, skłonna do zgody, ustępliwa, posłuszna, pełna miłosierdzia i dobrych owoców, wolna od względów ludzkich i obłudy". 3.17 |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
|
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 94 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2017-07-08, 18:32
|
|
|
Prawdziwa Mądrość od Boga:
Przyp. 8:22-36
22. Pan stworzył mnie jako pierwociny swojego stworzenia, na początku swych dzieł, z dawna.
23. Przed wiekami byłam ustanowiona, od początków, przed powstaniem świata,
24. Gdy jeszcze nie było morza, zostałam zrodzona, gdy jeszcze nie było źródeł obfitujących w wody.
25. Zanim góry były założone i powstały wzgórza, zostałam zrodzona
26. Gdy jeszcze nie uczynił ziemi i pól, i pierwszych brył gleby.
27. Gdy budował niebiosa, byłam tam; gdy odmierzał krąg nad powierzchnią toni.
28. Gdy w górze utwierdzał obłoki i wyprowadzał z toni potężne źródła,
29. Gdy morzu wyznaczał granice, aby wody nie przekraczały jego rozkazu; gdy kładł podwaliny ziemi
30. Ja byłam u jego boku mistrzynią, byłam jego rozkoszą dzień w dzień, igrając przed nim przez cały czas,
31. Igrając na okręgu jego ziemi, rozkoszując się synami ludzkimi.
32. Otóż teraz słuchajcie mnie, synowie: Błogosławieni ci, którzy się trzymają moich dróg!
33. Słuchajcie przestrogi abyście byli mądrzy, a nie odrzucajcie jej!
34. Błogosławiony człowiek, który mnie słucha, czuwając dzień w dzień u moich drzwi, strzegąc progów moich bram!
35. Bo kto mnie znalazł, znalazł życie i zyskał łaskę u Pana.
36. Lecz kto mnie pomija, zadaje gwałt własnej duszy: Wszyscy, którzy mnie nienawidzą, miłują śmierć.
(BW)
1 Kor. 1:30
30. Ale wy dzięki niemu jesteście w Chrystusie Jezusie, który stał się dla nas mądrością od Boga i sprawiedliwością, i poświęceniem, i odkupieniem,
(BW) |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
|
Queza
The Morning Star
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2017-07-08, 18:42
|
|
|
Jezus jest nie tylko mądrością, ale i prawdą i miłością. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
|
tropiciel
|
Wysłany: 2017-07-26, 07:34
|
|
|
ten właśnie werset wytłuszczony czyli 1 Kor. 1 : 30 świadczy dobitnie o tym, że Jezus nie był preegzystującą osobą - mądrością i opis w księdze Przypowieści 8 : 22 - 31 nie ma z tym nic wspólnego !!!
_______________________________ |
|
|
|
|
Jaranek
Wyznanie: Chrześcijanin Anarcho-Kapitalista
|
Wysłany: 2017-08-05, 11:26
|
|
|
tropiciel napisał/a: |
w przeciwieństwie do niektórych na tym forum, którzy są cynicznie przekonani, że znaleźli prawdę, jestem poszukiwaczem Zboru prawdziwych uczniów Jezusa. Różnica więc jest zasadnicza. To ci, którzy twierdzą, że znaleźli prawdę i są po chrzcie powinni mieć dary świętego ducha Bożego, bo tak wynika z Biblii. Jeśli tych darów nie mają to wniosek jest prosty.
_____________________________ |
Z tego co mi wiadomo z Biblii w ostatnich dniach przed końcem świata pojawią się fałszywi prorocy i będą czynić wielkie znaki i cuda którymi zwiodą wielu.
Co z tego wynika ? Dwa wnioski moim zdaniem. Pierwszy jest taki, że w momencie pojawienia się tych fałszywych proroków "znaki i cuda" nie będą czymś powszechnym - wręcz przeciwnie aby stanowic "wabik na wiernych" musza zaistnieć w rzeczywistości pozbawionej "magii" czyli takiej w jakiej żyjemy obecnie. W związku z tym brak cudów i znaków czynionych przez chrześcijan wydaje mi sie zgodny z opisanym na wstępie przebiegiem wydarzeń. Drugi wniosek jest taki, że właśnie ci którzy nagle zaczną czynić wielkie cuda i znaki będą najbardziej podejrzani.
. |
|
|
|
|
karol210
|
Wysłany: 2017-08-07, 23:55
|
|
|
Tropiciel nie walcz z Bogiem wyjaśnij ziarenka Gorczycy będę dumny.
Dużo to wyjaśnij albo nie
Nad Nierzadnica ktora zabija swoje dzieci nie poznając przeoczyć krwi.. Kto jest Nierzadnica a Oblumienica?
Mówimy na grubo
Kościół zabrania nawet aborcji słupku i slepcu bo gdzie serce twoje tam będziesz z twych Madrosci to. W piekle |
_________________ Refleksja:
https://youtu.be/zfusL3xTKn4
http://m.ulub.pl/wojxsP7O...mnie-przyjmiesz |
|
|
|
|
Jaranek
|
Wysłany: 2017-08-08, 06:46
|
|
|
karol210 napisał/a: | Tropiciel nie walcz z Bogiem wyjaśnij ziarenka Gorczycy będę dumny.
Dużo to wyjaśnij albo nie
Nad Nierzadnica ktora zabija swoje dzieci nie poznając przeoczyć krwi.. Kto jest Nierzadnica a Oblumienica?
Mówimy na grubo
Kościół zabrania nawet aborcji słupku i slepcu bo gdzie serce twoje tam będziesz z twych Madrosci to. W piekle |
Karol - widzę, że chyba używasz translatora google ? Można spytać skąd jesteś ?
. |
|
|
|
|
karol210
|
|
|
|
|
Jaranek
|
Wysłany: 2017-08-12, 12:15
|
|
|
hehe - to pozdrawiam ( i przepraszam ! ) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|