|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Boze Narodzenia lub Narodzenie Panskie ... |
Autor |
Wiadomość |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 94 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2018-12-23, 18:53
|
|
|
Queza napisał/a: | Jutro Wigilia Jachu, co będziesz jadł? |
Pokaż mi w Biblii,że była jakaś wigilia i że coś tam jedli i niby z jakiej okazji,- głodni byli czy cóś ???
ps. kolacyjek nie jadam-obciążają organizm przed snem. |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
|
Queza
The Morning Star
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2018-12-23, 20:03
|
|
|
Napewno coś jedli bo nie było miejsca w gospodzie dla Józefa i brzemiennej Marii. Z Łk 2.7. Pomijając ten fakt cieszę się, że są te Święta, bo 12 lat temu nie było mnie w domu w te Święta i to było straszne przeżycie dla mnie, wówczas ten czas. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
|
Queza
The Morning Star
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2018-12-23, 20:44
|
|
|
tom68 napisał/a: | A może choinka to symbol drzewa żywota |
Dzisiaj czytałam, że choinka jest chrześcijańskim symbolem drzewa rajskiego, a nawet przez swoją zieleń zachowywaną nawet w zimie jest dla wierzących symbolem Chrystusa jako "drzewa życia". Ozdobiona świecami lub lampkami elektrycznymi symbolizuje Chrystusa - "światłość świata". |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
|
tom68
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|