Forum biblijne Strona Główna Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy głosy schizofreniczne mogą pochodzić od Boga ?
Autor Wiadomość
LwiPazur

Wysłany: 2019-03-27, 15:12   

Na serio myślisz, że mogłem paść ofiarą astralu ?

radek 
mężczyzna

Wysłany: 2019-12-07, 20:33   

Leczenie trudnego pacjenta psychiatrycznego powinno zaczynać się od ofiarowania przemyślanego prezentu wywołującego w owym pacjencie zobowiązanie względem ofiarowującego i nie należy dowodzić, że pacjent się pomylił ale raczej sugerować, iż mógł zachować się lepiej. Przy czym trzeba pamiętać, że zadaniem nauczania społecznego jest dowiedzenie, iż warto od młodości zachowywać obfitość sprawiedliwości

Quran 53:12
Czy będziecie się sprzeczać z nim w sprawie tego, co on widzi?

Łk 7:47 eib "Dlatego posłuchaj: Mocno Mnie pokochała, bo przebaczono jej wiele grzechów. Komu mało się przebacza, słabo kocha."

Andżelika_FS 
Ostra Siostra

Wyznanie: teizm
Pomogła: 28 razy
Wysłany: 2019-12-10, 00:42   

radek napisał/a:
Leczenie trudnego pacjenta psychiatrycznego powinno zaczynać się od ofiarowania przemyślanego prezentu wywołującego w owym pacjencie zobowiązanie względem ofiarowującego i nie należy dowodzić, że pacjent się pomylił ale raczej sugerować, iż mógł zachować się lepiej. Przy czym trzeba pamiętać, że zadaniem nauczania społecznego jest dowiedzenie, iż warto od młodości zachowywać obfitość sprawiedliwości

To Twoje prywatne zdanie, czy cytat? Jeśli Twoje własne, to na czym je opierasz? Jeśli cytat, to z jakiego źródła?

BoaDusiciel 

Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
Wysłany: 2019-12-10, 07:26   

radek napisał/a:

Quran 53:12
Czy będziecie się sprzeczać z nim w sprawie tego, co on widzi?

Łk 7:47 eib "Dlatego posłuchaj: Mocno Mnie pokochała, bo przebaczono jej wiele grzechów. Komu mało się przebacza, słabo kocha."

Radku - ja jestem trudnym pacjentem psychiatrycznym. Ekstremalnie trudnym.
Czy mógłbyś mi ofiarować przemyślany prezent w postaci 10 000 zł ?
Obiecuję, że wywoła to u mnie zobowiązanie względem ciebie :->
Gdybyś nie miał 10 000 zł, to daj ile masz :-)

Listek 

Wysłany: 2019-12-10, 09:02   

BoaDusiciel napisał/a:
Gdybyś nie miał 10 000 zł, to daj ile masz

Syr 40:28 bp "Mój synu, nie prowadź życia żebraczego, lepiej umrzeć niż żebrać."

:-D

radek 
mężczyzna

Wysłany: 2019-12-10, 09:08   

Andżelika_FS napisał/a:
radek napisał/a:

To Twoje prywatne zdanie, czy cytat? Jeśli Twoje własne, to na czym je opierasz? Jeśli cytat, to z jakiego źródła?

Na temat różnych pacjentów psychiatrycznych wiedzę mam z własnego doświadczenia, byłem siedem razy przetrzymywany w szpitalu psychiatrycznym, ale wiadomości np. z Biblii potwierdzają moją teorię. Dziś psychiatrzy stosują podstępy, a nie szczerość, a pacjenci nie są przedmiotami i psychiatrzy też są przez pacjentów oceniani

Mat 7:1-5 eib "(1) Przestańcie osądzać, abyście nie zostali osądzeni. (2) Bo normy, według których sądzicie, odniosą i do was, a miarą, którą stosujecie, odmierzą również wam. (3) Dlaczego widzisz drzazgę w oku swojego brata, a belki we własnym nie dostrzegasz? (4) Albo jak możesz powiedzieć swemu bratu: Pozwól, że wyjmę drzazgę z twego oka, gdy belka tkwi w twoim własnym? (5) Obłudniku, usuń najpierw belkę z własnego oka, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć drzazgę z oka swego brata."

BoaDusiciel napisał/a:
Radku - ja jestem trudnym pacjentem psychiatrycznym. Ekstremalnie trudnym.
Czy mógłbyś mi ofiarować przemyślany prezent w postaci 10 000 zł ?
Obiecuję, że wywoła to u mnie zobowiązanie względem ciebie
Gdybyś nie miał 10 000 zł, to daj ile masz

Gdybym miał na zbyciu, to bym mógł. Wiesz, że masz we mnie przyjaciela. Nota bene jeśli chodzi o sens pieniędzy, to ludzie chcąc podróżować do gwiazd będą musieli najpierw nauczyć się wyrażać wdzięczność szczerze i bezpośrednio, a nie na drodze finansowej, bo to Święci ludzie, dążący do życia wiecznego, muszą wziąć odpowiedzialność za Świat a nie pieniądze odpowiedzialność za ludzi

Mat 6:24 eib "(24) Nikt nie może być sługą dwóch panów, gdyż albo jednego będzie nienawidził, a drugiego kochał, albo do jednego przylgnie, a drugim pogardzi. Nie jesteście w stanie służyć Bogu i pieniądzom."

BoaDusiciel 

Wysłany: 2019-12-10, 09:35   

radek napisał/a:

Gdybym miał na zbyciu, to bym mógł.

To daj 100 zł, będziesz mi winien 9900 :->

radek 
mężczyzna

Wysłany: 2019-12-10, 09:38   

BoaDusiciel napisał/a:
radek napisał/a:

Gdybym miał na zbyciu, to bym mógł.

To daj 100 zł, będziesz mi winien 9900 :->

Może nie uwierzysz, ale utrzymuję się z przychylności rodziny i nie mam swoich pieniędzy

BoaDusiciel 

Wysłany: 2019-12-10, 11:00   

Czyli dajesz innym życiowe wskazówki, których sam nie realizujesz.
Jak ksiądz :mrgreen:

radek 
mężczyzna

Wysłany: 2019-12-10, 11:18   

BoaDusiciel napisał/a:
Czyli dajesz innym życiowe wskazówki, których sam nie realizujesz.
Jak ksiądz :mrgreen:

Zauważ, że użyłem słowa "przemyślany", powinieneś rozumieć znaczenie tego wyrazu. A o pieniądze się nie lubię starać, usługują one między innymi śmierci. Z mojej obserwacji wychodzi, że podejmowanie decyzji przez głosowanie nie wygląda pożytecznie, dość spora część społeczeństwa lubi zmierzać do śmierci, więc ilość nie ma racji. Lecz jeśli Słowo ma znaczenie, a ma, to warto nabywać wiedzy u źródła zamiast wstydzić się samego siebie oddając się pod władzę ślepego, nieczułego pieniądza

J 1:1-4 eib "(1) Na początku było Słowo; Słowo było u Boga i Bogiem było Słowo. (2) Ono było na początku u Boga. (3) Wszystko dzięki Niemu się stało i z tego, co istnieje, nic nie stało się bez Niego. (4) W Nim było życie, a życie było światłem ludzi."

Psychiatrzy próbują leczyć chemicznie problemy Duchowe, więc mylą się u swojej podstawy. Diagnozą nie może być choroba, lecz potrzeba

Mat 7:5 eib "Obłudniku, usuń najpierw belkę z własnego oka, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć drzazgę z oka swego brata."

Odpowiedz do tematu