|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Jan Pawel II a upadek polskiego kosciola ... |
Autor |
Wiadomość |
Krystian
Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 52 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4231
|
Wysłany: 2020-03-08, 20:05
|
|
|
wuka napisał/a: | No przecież tom68 to adwentysta |
Zgadza się
Co wuka myślisz o CHWZ?
Podoba mi się u nich chrzest.
Szkoda tylko, że są trynitarni
Tutaj podaje Ci linka
https://youtu.be/I_HP0mHIu6M |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
|
|
|
|
|
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 70 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4060
|
Wysłany: 2020-03-08, 20:38
|
|
|
Krystian napisał/a: | wuka napisał/a: | No przecież tom68 to adwentysta |
Zgadza się
Co wuka myślisz o CHWZ?
Podoba mi się u nich chrzest.
Szkoda tylko, że są trynitarni
Tutaj podaje Ci linka
https://youtu.be/I_HP0mHIu6M |
Szczerze? Od "zielonych" trzymam się z daleka, bo...u nas ich nie ma. Jednak sporo dziwnych zdań krąży na temat ich zborów. Nie wnikam.
Chrzest podobny chyba, jak w innych protestanckich wspólnotach. Ja np.byłam w Wiśle (rzece, nie miejscowości ) ochrzczona.
Czy szkoda, że są trynitarni? Nie oceniam. Ja jestem głęboko przekonana o Trójcy. I nie jest to wiara w trzech Bogów, ale Bóg jest Jeden. Objawił się ludziom jako Syn, a Duch jest esencją, Mądrością Bożą, Duszą Boga.
|
|
|
|
|
Krystian
Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 52 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4231
|
Wysłany: 2020-03-08, 21:05
|
|
|
wuka napisał/a: | Chrzest podobny chyba, jak w innych protestanckich wspólnotach. Ja np.byłam w Wiśle (rzece, nie miejscowości ) ochrzczona. |
W jakiej wspólnocie?
Jeżeli nie chcesz publicznie, to napisz mi na pw.
Z góry dziękuję |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
|
|
|
|
|
Listek
Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7850 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2020-03-09, 08:47
|
|
|
Krystian napisał/a: | I nie jedzmy wieprzowiny, bo według toma zginiemy |
Nie według toma tylko według słowa Boga wypowiedzianego przez proroka Bożego.
Izajasz 66,11 " którzy jedzą wieprzowe mięso i płazy, i myszy, zginą razem - wyrocznia Pana." |
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
|
wuka
Pomogła: 255 razy Wiek: 70 Dołączyła: 25 Cze 2016 Posty: 4060
|
Wysłany: 2020-03-09, 09:06
|
|
|
Listek napisał/a: | jedzą wieprzowe mięso i płazy, i myszy, zginą razem - wyrocznia Pana |
No patrzcie ludziska, a tak lubię zupę z mysich ogonów, uszka mysie w zalewie i gulasz z udek. Pychota. Z płazów też muszę zrezygnować...a języczki wężowe taki smaczne Cóż - wyrocznia to wyrocznia, trzeba na mirabelki i szczaw się przestawić, jak to polecał jeden biedaczek i to wcale nie w kuluarach, ale raz udało mu się prawdę powiedzieć oficjalnie |
|
|
|
|
tom68
|
Wysłany: 2020-03-09, 12:32
|
|
|
Mnie zawsze zastanawia jedno ze ludzie chetnie powoluja i cytuja biblie jak chodzi o ludzi z LGBT ale jak ich zapytasz o inne nakazy biblijne np Sabat czy abstynencje od alkoholu itd to zawsze padaja dwie odp to bylo dla Zydow lub teraz jest nowe przymierze czasy sie zmienily itd .. |
_________________ tom68 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|