|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Jan Paweł II Niewielki |
Autor |
Wiadomość |
RM
Wyznanie: Unitarianizm jest błędem
|
|
|
|
|
meritus
meritus
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 4350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2012-06-14, 01:34
|
|
|
Widzę, że to ten sam tym blogistyki, co niejakiego Erwina Wencla, który twierdzi, że nasz bramkarz Tytoń skompromitował całą Polskę swoją modlitwą w bramce przez obroną rzutu karnego. Takie jeden z drugim chce natrzepać kasy palikocizmem. Nie masz nic do powiedzenia? Zrób skandal, by o tobie mówili. |
|
|
|
|
RM
Wyznanie: Unitarianizm jest błędem
|
Wysłany: 2012-06-16, 22:21
|
|
|
Meritus napisał/a: | Zrób skandal, by o tobie mówili. |
Albo pozamiataj śmieci pod dywan, wszystkim będzie się wydawało, że jest czysto... a ten który zajrzy pod dywan to Palikot. |
|
|
|
|
Queza
The Morning Star
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
|
|
|
|
Hardi
Administrator Classic A2J
Wyznanie: chrześcijanin
Pomógł: 44 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 5892 Skąd: Norwegia
|
Wysłany: 2012-06-18, 18:19
|
|
|
Ojciec nieświęty |
_________________ "Badacie Pisma, ponieważ myślicie, że dzięki nim będziecie mieć życie wieczne, a właśnie one świadczą o mnie. A jednak nie chcecie przyjść do mnie, żeby mieć życie." Jana 5.39-40
Blog ¤¤¤ YouTube ¤¤¤ Chomik ¤¤¤ Słowo Nadziei |
|
|
|
|
Queza
The Morning Star
Pomogła: 155 razy Wiek: 43 Dołączyła: 30 Mar 2012 Posty: 4675 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 2012-06-18, 18:32
|
|
|
No prosze, nawet po śmierci o nim głośno. |
_________________ Matko, która jesteś w Niebie, chroń Nas zawsze w potrzebie. Niech się Imię Twoje święci, miej Nas zawsze w Swej pamięci. |
|
|
|
|
tabasz [Usunięty]
|
|
|
|
|
Dezerter
Pomógł: 224 razy Dołączył: 16 Sie 2009 Posty: 3640 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2014-03-01, 00:47
|
|
|
- "nie znoszę tego typa" - no bardzo chrzescijańskie podejście
- "negował używanie prezerwatyw" - no szokująco niebiblijne podejście
- "w katolickiej Ameryce" - no bardzo mądre stwierdzenie
Hardi równie po chrześcijańsku i biblijnie - powołuje się na Ruch Palikota i Szenysyn
- czego to się ludzie nie imają by dokopać katolikom
A i tak nie zmienicie tego, że JP II jest uważany za jednego z najwybitniejszych duchowych przywódców XX wieku, że jest najbardziej znanym na świecie Polakiem, obok Wałęsy, który nosi Matkę Boską w klapie
- ja wiem, że to boli niekatolików, ale mogę wam tylko współczuć
to ludzie decydują kto jest Wielki i kto jest Autorytetem
Szenysyn i jakiś palant od paligłupa - nie jest, ani a jakiś BiblijnyAteista, który ma w obrazku niechrześcijańskie emblematy
powtórzę z ubolewaniem
- czego to się ludzie nie imają by dokopać katolikom |
_________________ Nie czyńcie tak jak ci przeciw którym występujecie
http://zchrystusem.pl/ |
|
|
|
|
tabasz [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-01, 00:56
|
|
|
Ten atiesta jest obiektywny
Zamiast się czepiać kto kim jest odnieś się do tego co
mówią bo według mnie dużo w tym prawdy..sprawa prezerwatyw
wcale nie jest taka błacha
I jak dla mnie
to żaden świety!Tym bardziej że my ludzie nie jesteśmy od
decydowania kto zostaje świetym.A na takie coś pozwala sobie
raz po raz watykan i już niejednego potępieńca wyświecili... |
|
|
|
|
janwisniewski68
Droga prawdy
Pomógł: 25 razy Wiek: 68 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2050 Skąd: w - wa
|
|
|
|
|
Dezerter
|
Wysłany: 2014-03-02, 19:29
|
|
|
tabasz napisał/a: | Ten atiesta jest obiektywny
Zamiast się czepiać kto kim jest odnieś się do tego co
mówią bo według mnie dużo w tym prawdy..sprawa prezerwatyw
wcale nie jest taka błacha
I jak dla mnie
to żaden świety!Tym bardziej że my ludzie nie jesteśmy od
decydowania kto zostaje świetym.A na takie coś pozwala sobie
raz po raz watykan i już niejednego potępieńca wyświecili... |
- chwalisz ateistów i wrogów chrześcijaństwa
- twierdzisz, że nauka o stosowaniu prezerwatywy, by współżyć z kim popadnie jest lepsza od biblijnej głoszonej przez JP II, że jest człowiek stworzony, do życia w związku 1 mężczyzna i 1 kobieta , bez cudzołóstwa - a wówczas po co ci prezerwatywa?!
- osadzasz i potępiasz ("potępieńcy") ludzi, którzy przez tych, którzy o wiele bardziej niż ty ich znali i uznali za wzory godne do naśladowania życia/postawy/wiary chrześcijańskiej
... i ty chcesz kogoś pouczać
troszkę chrześcijańskiej postawy... piszesz na forum biblijnym |
|
|
|
|
tabasz [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-02, 20:34
|
|
|
Nie przesadzaj :D napisalem ze jest obiektywny
a nie ze jest wzorem do naśladowania
Zapominasz ze tu chodzi o taka np afryke
Bardziej historia ich potepila
Na zlo bede mowil zlo i ,ktore trzeba po chrzescijansku karcic
Pisze tez tu sporo ateistow A ja na PS nic zlego nie pisze
http://www.youtube.com/watch?v=8e3Iw2DpG5Y
Ha Ha
bez odbioru |
|
|
|
|
janwisniewski68
Droga prawdy
|
|
|
|
|
Dezerter
|
Wysłany: 2014-08-27, 18:46
|
|
|
Jan Wiśniewski samozwańczy historyk antykatolicki wie lepiej niż IPN - jakiś nowy tropiciel z ciebie
Na zapodanym przez ciebie obrazku pisze, że :
Józafat Kocyłowski był " kapelan jednostek SS Galizien"
Oto co znalazłem o kapelanach 14 Dywizja Grenadierów SS (1 ukraińska) potocznie określana jako 14 Dywizja SS-Galizien
Przypis nr 11
Cytat: | Liczba kapelanów polowych w czasie istnienia dywizji wahała się od 5 do 9 osób, ale zawsze byli oni zatwierdzani przez metropolitę, a niektórzy otrzymywali jego osobiste błogosławieństwo. Pierwszym głównym kapelanem dywizji i szefem sekcji ds. duszpasterstwa przy Zarządzie Wojskowym, był ks. Wasyl Łaba . Przed wyjazdem na front 26 czerwca 1944 skład i rozmieszczenie kapelanów dywizji były następujące: ks. dr Wołodymyr Steciuk – kapelan dywizji; ks. Mychajło Łewenec -29. pułk piechoty; ks. Josyp Kładoczny – 30. pułk piechoty; ks. Bohdan Łewycki – 31. pułk piechoty; ks. Wasyl Łeszczyszyn – 14. pułk artylerii; ks. Wsewołod Durbak – oddział sanitarny; ks. Osyp Karpinski – rezerwowy kureń; ks. Isydor Nahajewski – nie wyjechał na front i został przy rezerwowym pułku w „Ban-dern-Lager Gross Kirschbaum." Inna Pojizdnyk, Ukraiński Kościół Greckokatolicki wobec konfliktu polsko-ukraińskiego w latach 1939-1946 w: Pamięć i Sprawiedliwość nr 1 (11)/2007, Warszawa 2007, Wyd. Instytut Pamięci Narodowej,wersja elektroniczna, s. 165.
|
http://pl.wikipedia.org/w...rai%C5%84ska%29
kto tam widzi nazwisko Kocyłowski?!?
Janie - pisz do IPN i ich poucz, bo te niedouczone profesory i doktory od historyji to na niczym sie nie znaju
na pozostałe zarzuty odpowie ci inny dr historii :
Cytat: | W publikacji "Biskup Jozafat Kocyłowski (1876-1947). Życie i działalność" dr Iwaneczko przypomniał także zachowanie biskupa w czasie II wojny światowej. - Gdy wybuchła wojna niemiecko-radziecka, biskup sądził, że okupacja niemiecka będzie lepsza niż bolszewicka. Miał w pamięci zachowanie Niemców w czasie I wojny światowej. Był wśród uczestników wiecu z okazji zajęcia Przemyśla przez Niemców. Tak jak wielu Ukraińców wierzył, że Niemcy pozwolą utworzyć niepodległe państwo. Ale później doszedł do wniosku, że między Niemcami a bolszewikami nie ma żadnej różnicy - mówi dr Iwaneczko.
Niemcy zagrozili Kocyłowskiemu uwięzieniem za to, że korzystał z pomocy żydowskiego lekarza i że w katedrze ukrywano Żydów. A gdy w 1943 r. zaczęli formować ukraińską dywizję SS Galizien, zażądali odprawienia mszy polowej dla ochotników. - Początkowo biskup odmówił, ale naciskany zgodził się na odprawienie mszy przez biskupa Łakotę. Ostatecznie 4 lipca 1943 r. tę mszę odprawił sam - opowiada dr Iwaneczko.
Mimo to dr Iwaneczko tak ocenił biskupa: "Ordynariusz przemyski obrządku greckokatolickiego bp. Jozafat Kocyłowski może stanowić wzór kapłana wiernego Kościołowi, zatroskanego o powierzonych mu wiernych oraz dążącego do normalizacji stosunków między Polakami a Ukraińcami w duchu zasad Ewangelii". |
ten "zdrajca Polski" - ma swoją ulicę w Polskim Przemyślu a tamtejsi zapewne zdrajcy z PO i SLD nadali tą nazwę
ale ty wolisz powoływać się pseudohistoryku na prawomocne orzeczenia stalinowskich siepaczy z UB i NKWD - walka z lewica ci nie w smak?, czyżbyś trzymał jeszcze w szufladzie czerwoną książeczkę ?
Cytat: | Przedstawiając sylwetkę biskupa Kocyłowskiego, przypomniałem, że w 1946 r. został aresztowany przez UB i NKWD |
Po krótkim pobycie we lwowskim więzieniu został przewieziony do podkijowskiego łagru we wsi Czapajewka, gdzie zmarł 14 listopada 1947 roku.
http://w.kki.com.pl/pioin...rus/biskup.html
piszesz jak nacjonalistyczny szowinista a nie jak
miłujący bliźnich chrześcijanin
bez odbioru |
|
|
|
|
janwisniewski68
Droga prawdy
|
Wysłany: 2014-08-27, 19:03
|
|
|
Dezerter napisał/a: | Jan Wiśniewski samozwańczy historyk antykatolicki wie lepiej niż IPN - jakiś nowy tropiciel z ciebie
Na zapodanym przez ciebie obrazku pisze, że :
Józafat Kocyłowski był " kapelan jednostek SS Galizien"
Oto co znalazłem o kapelanach 14 Dywizja Grenadierów SS (1 ukraińska) potocznie określana jako 14 Dywizja SS-Galizien
Przypis nr 11
Cytat: | Liczba kapelanów polowych w czasie istnienia dywizji wahała się od 5 do 9 osób, ale zawsze byli oni zatwierdzani przez metropolitę, a niektórzy otrzymywali jego osobiste błogosławieństwo. Pierwszym głównym kapelanem dywizji i szefem sekcji ds. duszpasterstwa przy Zarządzie Wojskowym, był ks. Wasyl Łaba . Przed wyjazdem na front 26 czerwca 1944 skład i rozmieszczenie kapelanów dywizji były następujące: ks. dr Wołodymyr Steciuk – kapelan dywizji; ks. Mychajło Łewenec -29. pułk piechoty; ks. Josyp Kładoczny – 30. pułk piechoty; ks. Bohdan Łewycki – 31. pułk piechoty; ks. Wasyl Łeszczyszyn – 14. pułk artylerii; ks. Wsewołod Durbak – oddział sanitarny; ks. Osyp Karpinski – rezerwowy kureń; ks. Isydor Nahajewski – nie wyjechał na front i został przy rezerwowym pułku w „Ban-dern-Lager Gross Kirschbaum." Inna Pojizdnyk, Ukraiński Kościół Greckokatolicki wobec konfliktu polsko-ukraińskiego w latach 1939-1946 w: Pamięć i Sprawiedliwość nr 1 (11)/2007, Warszawa 2007, Wyd. Instytut Pamięci Narodowej,wersja elektroniczna, s. 165.
|
http://pl.wikipedia.org/w...rai%C5%84ska%29
kto tam widzi nazwisko Kocyłowski?!?
Janie - pisz do IPN i ich poucz, bo te niedouczone profesory i doktory od historyji to na niczym sie nie znaju
na pozostałe zarzuty odpowie ci inny dr historii :
Cytat: | W publikacji "Biskup Jozafat Kocyłowski (1876-1947). Życie i działalność" dr Iwaneczko przypomniał także zachowanie biskupa w czasie II wojny światowej. - Gdy wybuchła wojna niemiecko-radziecka, biskup sądził, że okupacja niemiecka będzie lepsza niż bolszewicka. Miał w pamięci zachowanie Niemców w czasie I wojny światowej. Był wśród uczestników wiecu z okazji zajęcia Przemyśla przez Niemców. Tak jak wielu Ukraińców wierzył, że Niemcy pozwolą utworzyć niepodległe państwo. Ale później doszedł do wniosku, że między Niemcami a bolszewikami nie ma żadnej różnicy - mówi dr Iwaneczko.
Niemcy zagrozili Kocyłowskiemu uwięzieniem za to, że korzystał z pomocy żydowskiego lekarza i że w katedrze ukrywano Żydów. A gdy w 1943 r. zaczęli formować ukraińską dywizję SS Galizien, zażądali odprawienia mszy polowej dla ochotników. - Początkowo biskup odmówił, ale naciskany zgodził się na odprawienie mszy przez biskupa Łakotę. Ostatecznie 4 lipca 1943 r. tę mszę odprawił sam - opowiada dr Iwaneczko.
Mimo to dr Iwaneczko tak ocenił biskupa: "Ordynariusz przemyski obrządku greckokatolickiego bp. Jozafat Kocyłowski może stanowić wzór kapłana wiernego Kościołowi, zatroskanego o powierzonych mu wiernych oraz dążącego do normalizacji stosunków między Polakami a Ukraińcami w duchu zasad Ewangelii". |
ten "zdrajca Polski" - ma swoją ulicę w Polskim Przemyślu a tamtejsi zapewne zdrajcy z PO i SLD nadali tą nazwę
ale ty wolisz powoływać się pseudohistoryku na prawomocne orzeczenia stalinowskich siepaczy z UB i NKWD - walka z lewica ci nie w smak?, czyżbyś trzymał jeszcze w szufladzie czerwoną książeczkę ?
Cytat: | Przedstawiając sylwetkę biskupa Kocyłowskiego, przypomniałem, że w 1946 r. został aresztowany przez UB i NKWD |
Po krótkim pobycie we lwowskim więzieniu został przewieziony do podkijowskiego łagru we wsi Czapajewka, gdzie zmarł 14 listopada 1947 roku.
http://w.kki.com.pl/pioin...rus/biskup.html
piszesz jak nacjonalistyczny szowinista a nie jak
bez odbioru |
W woli wyjaśnienia ja nic nie piszę wszystko jest ściągnięte z internetu i nie ma tu ani jednego mojego słowa A skoro tak to oceniaj nie mnie ale to co wkleiłem !!!
Wiec te słowo to zwykłe oszczerstwo !!!
Cytat: | piszesz jak nacjonalistyczny szowinista a nie jak
bez odbioru |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|