|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
nienawiść do Chrystusa |
Autor |
Wiadomość |
judejahu
Love=Peace=Unity
Wyznanie: JehoszuJAH MesziJAH/były katolik
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 24 Cze 2012 Posty: 319 Skąd: wszechświat
|
Wysłany: 2012-09-02, 21:36 nienawiść do Chrystusa
|
|
|
http://www.youtube.com/wa...&feature=g-vrec
może to was zainteresuje i zbulwersuje jak nasz Bóg Jest wyśmiewany , opluwany w izraelskiej tv.
bardzo cenię sobie autora tego dokumentu za jego wielki wkład w kształtowanie relacji i skuteczne ostrzeganie przed multikulturalizmem czy emigracjami czy też nienawiściami religijnymi.
http://www.davidduke.com/
tu więcej artykułów i dokumentów nt syjonizmu i rzeczywistego judaizmu |
_________________ Wszyscy jesteśmy współtwórcami każdego napotkanego życia.
----------------------------------------------------
religia to biznes. kościół to firma. "duchowni" to zarząd. wyznawcy to klientela. |
|
|
|
|
UntilIDie
ta za długi
Wyznanie: :::Deista:::
|
Wysłany: 2012-09-12, 22:59
|
|
|
Już sam fakt, że ukrzyżowali Jezusa Chrystusa, kogoś takiego nie jest zbyt szlachetnym czynem i świadczy na ich nie korzyść w moich oczach. oczywiście nie to że mam coś do całego narodu, ale do tych co siedzą najwyżej i sieją takie poglądy, bo jak wiadomo ryba psuje się od głowy, zarażając swoim smrodem resztę organizmu... |
_________________ „Więc kimże w końcu jesteś?-Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro” |
|
|
|
|
ginajka
|
Wysłany: 2012-09-13, 15:34
|
|
|
Już sam fakt, że ukrzyżowali Jezusa Chrystusa...
Miałam wrażenie że zrobili to rzymianie! |
|
|
|
|
wiesia
Wyznanie: brak denominacji/kiedyś katoliczka
|
Wysłany: 2012-09-13, 16:41
|
|
|
A ja myślę,że to grzech ludzki zabił Jezusa. |
|
|
|
|
agnieszka
zbanowana
Wyznanie: in Christ Alone who took on flesh
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 02 Cze 2012 Posty: 562 Skąd: Społeczność Chrześcijańska
|
Wysłany: 2012-09-13, 16:58
|
|
|
wiesia napisał/a: | A ja myślę,że to grzech ludzki zabił Jezusa. |
no wlasnie! wiesiu, sposobie sie , by wkleic to;
(1) Kto uwierzył wieści naszej, a ramię Pana komu się objawiło? (2) Wyrósł bowiem przed nim jako latorośl i jako korzeń z suchej ziemi. Nie miał postawy ani urody, które by pociągały nasze oczy i nie był to wygląd, który by nam się mógł podobać. (3) Wzgardzony był i opuszczony przez ludzi, mąż boleści, doświadczony w cierpieniu jak ten, przed którym zakrywa się twarz, wzgardzony tak, że nie zważaliśmy na Niego. (4) Lecz on nasze choroby nosił, nasze cierpienia wziął na siebie. A my mniemaliśmy, że jest zraniony, przez Boga zbity i umęczony. (5) Lecz on zraniony jest za występki nasze, starty za winy nasze. Ukarany został dla naszego zbawienia, a jego ranami jesteśmy uleczeni. (6) Wszyscy jak owce zbłądziliśmy, każdy z nas na własną drogę zboczył, a Pan jego dotknął karą za winę nas wszystkich. (7) Znęcano się nad nim, lecz on znosił to w pokorze i nie otworzył swoich ust, jak jagnię na rzeź prowadzone i jak owca przed tymi, którzy ją strzygą, zamilkł i nie otworzył swoich ust. (8) Z więzienia i sądu zabrano go, a któż o jego losie pomyślał? Wyrwano go bowiem z krainy żyjących, za występek mojego ludu śmiertelnie został zraniony. (9) I wyznaczono mu grób wśród bezbożnych i wśród złoczyńców jego mogiłę, chociaż bezprawia nie popełnił ani nie było fałszu na jego ustach. (10) Ale to Panu upodobało się utrapić go cierpieniem. Gdy złoży swoje życie w ofierze, ujrzy potomstwo, będzie żył długo i przez niego wola Pana się spełni. (11) Za mękę swojej duszy ujrzy światło i jego poznaniem się nasyci. Sprawiedliwy mój sługa wielu usprawiedliwi i sam ich winy poniesie. (12) Dlatego dam mu dział wśród wielkich i z mocarzami będzie dzielił łupy za to, że ofiarował na śmierć swoją duszę i do przestępców był zaliczony. On to poniósł grzech wielu i wstawił się za przestępcami.
(Ks. Izajasza 53:1-12, Biblia Warszawska) |
_________________ stałe pozbawienie prawa do pisania na forum |
|
|
|
|
Axanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-13, 17:33
|
|
|
wiesia napisał/a: | A ja myślę,że to grzech ludzki zabił Jezusa. |
to fajnie brzmi, sprawiajac wrazenie, ze my tutaj z kraju... ot jakis tam "grzech zabil Jezusa", takie zwierzatko - grzech...
Prawda jednak jest kapke smutniejsza - to my wszyscy zabilismy Jezusa, kazdy przez swoj wlasny grzech... ja i Ty (axanna, wiesia, agnieszka itp. itp.) |
|
|
|
|
wiesia
Wyznanie: brak denominacji/kiedyś katoliczka
|
Wysłany: 2012-09-13, 17:58
|
|
|
Axanna napisał/a: | o fajnie brzmi, sprawiajac wrazenie, ze my tutaj z kraju... ot jakis tam "grzech zabil Jezusa", takie zwierzatko - grzech...
Prawda jednak jest kapke smutniejsza - to my wszyscy zabilismy Jezusa, kazdy przez swoj wlasny grzech... ja i Ty (axanna, wiesia, agnieszka itp. itp.) |
Przecież dokładnie o tym mówię. Czy miałam wymienić po imieniu wszystkich ludzi? |
|
|
|
|
Anna01
Administrator
Wyznanie: Deizm
Pomogła: 292 razy Dołączyła: 20 Maj 2006 Posty: 4583 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-09-13, 18:17
|
|
|
Axanna napisał/a: | wiesia napisał/a: | A ja myślę,że to grzech ludzki zabił Jezusa. |
to fajnie brzmi, sprawiajac wrazenie, ze my tutaj z kraju... ot jakis tam "grzech zabil Jezusa", takie zwierzatko - grzech...
Ja jak zwykle jestem innego zdania czyli podobnego do zdania wiesi.
Gdyby nie grzech ludzki - Adama i Ewy i chęć ratowania przyszłych pokoleń przez Boga, Jezus nie musiałby umierać, a my (obecnie) nie mielibyśmy grzechu. Chrześcijanie głosząc ewangelię sprawiają, że Jezus żyje, żyje w naszych sercach, umysłach. |
_________________ Miłość nie wyrządza zła bliźniemu. Przeto miłość jest doskonałym wypełnieniem Prawa.
Rzym. 13:10 |
|
|
|
|
ShadowLady86
Administrator
Wyznanie: Chrześcijanin
Pomogła: 273 razy Wiek: 38 Dołączyła: 14 Sty 2012 Posty: 4440
|
Wysłany: 2012-09-13, 18:25
|
|
|
Pytanie czy gdyby Adam i Ewa nie zjedli symbolicznego owocu to czy byliby ludźmi? Umiemy zdefiniować dobrą tylko dlatego, że znamy jego przeciwieństwo... zło. |
_________________ 1.Ludzie są głupi: niemal we wszystko uwierzą, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego, że się obawiają, iż może to być prawda.
2.Najlepsze intencje mogą spowodować największe szkody.
3.Uczucia rządzą rozumem.
4.W przebaczeniu tkwi magia, która uzdrawia. W przebaczeniu, które dajesz, a zwłaszcza w tym, które uzyskujesz.
5.Zważaj na to, co ludzie czynią, a nie tylko na ich słowa, bo czyny zdradzą kłamstwo.
6.Możesz się podporządkować wyłącznie władzy rozumu. [...]
|
|
|
|
|
ginajka
|
Wysłany: 2012-09-13, 18:40
|
|
|
ShadowLady86 napisał/a: | Pytanie czy gdyby Adam i Ewa nie zjedli symbolicznego owocu to czy byliby ludźmi? Umiemy zdefiniować dobrą tylko dlatego, że znamy jego przeciwieństwo... zło. |
Ciekawa to filozofia, prawda może być jednak bardzo prosta.
Czy np niejaki Arch. Gabriel stracił coś na tym że nie poznał grzechu?! |
|
|
|
|
UntilIDie
ta za długi
Wyznanie: :::Deista:::
|
Wysłany: 2012-09-13, 18:52
|
|
|
Grzech? A nie ludzie którzy popełniali grzech? |
_________________ „Więc kimże w końcu jesteś?-Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro” |
|
|
|
|
Axanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-13, 19:55
|
|
|
Anna01 napisał/a: | Axanna napisał/a: | wiesia napisał/a: | A ja myślę,że to grzech ludzki zabił Jezusa. |
Ja jak zwykle jestem innego zdania czyli podobnego do zdania wiesi.
Gdyby nie grzech ludzki - Adama i Ewy i chęć ratowania przyszłych pokoleń przez Boga, Jezus nie musiałby umierać, a my (obecnie) nie mielibyśmy grzechu. Chrześcijanie głosząc ewangelię sprawiają, że Jezus żyje, żyje w naszych sercach, umysłach. | Anno, to brzmi tak jakbys uwazala, ze wine ponosza tylko Adam z Ewa, reszta niewinna...
nie masz winy przez Bogiem i ludzmi, Anno?
albo masz wine, ale nie ze swojej winy? czy jak to jest... |
|
|
|
|
Anna01
Administrator
Wyznanie: Deizm
Pomogła: 292 razy Dołączyła: 20 Maj 2006 Posty: 4583 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-09-13, 21:47
|
|
|
Cytat: | Anno, to brzmi tak jakbys uwazala, ze wine ponosza tylko Adam z Ewa, reszta niewinna...
nie masz winy przez Bogiem i ludzmi, Anno?
albo masz wine, ale nie ze swojej winy? czy jak to jest...
_________________ |
Oczywiście, że winę za PIERWSZY grzech - przeciwstawienie się woli Boga - ponoszą Adam i Ewa. My jesteśmy spadkobiercami grzechu, jesteśmy niedoskonali, popełniamy błędy. Czy Twoje, moje dzieci, ponoszą winę za nasze grzechy? Owszem, istnieje ostracyzm w środowisku, ale dzieci nie są winne popełnianych przez rodziców nieprawości. Bóg właśnie z tego powodu ulitował się nad nami ! Nad potomkami Adama i Ewy. |
_________________ Miłość nie wyrządza zła bliźniemu. Przeto miłość jest doskonałym wypełnieniem Prawa.
Rzym. 13:10 |
|
|
|
|
Axanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-14, 06:23
|
|
|
nie odpowiedzialas na moje pytanie, a ono brzmialo czy TY masz wine przed Bogiem i ludzmi. Moim zdaniem Bog lituje sie wtedy, gdy ktos uznaje swoja wine i pokutuje, czego trudno sie dostrzec w kiwaniu na Adama.
Uwazasz ze Bog ulitowal sie nad Toba bo grzeszysz nie ze swojej winy w roznicy od Adama? A mi sie cosik zdaje, ze gdybys Ty byla na miescu Ewy to bys zjadla wszystkie owoce z tego drzewa i by Adamowi zabraklo - bez urazy, polzartem mowie, o sobie rowniez.. Na powaznie to sie zastanow, czy nie upadlabys tak samo jak Ewa....
Podobnie i na temat zamordowania Jezusa sie wmawia, ze to przeciez "oni", Zydzi zamordowali, my by ni-ni...
Podobnie i Pan powiedzial, ze buduja pomniki pomordowanym prorokom, kiwajac na przodkow, ze to "oni" mordowali...
A tak wszyscy sa winni przed Bogiem, i maja pokutowac za swoj wlasny grzech, zalujac za wlasne wystepki i ubolewajac nad tym, a nie pomniejszac wlasna wine, porownujac sie z Adamem... |
|
|
|
|
agnieszka
zbanowana
Wyznanie: in Christ Alone who took on flesh
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 02 Cze 2012 Posty: 562 Skąd: Społeczność Chrześcijańska
|
Wysłany: 2012-09-14, 06:50
|
|
|
Axanna napisał/a: | A tak wszyscy sa winni przed Bogiem, | i za grzechy wszystkich umarl jest napisane.
Pozatym Ania napisala jeszcze, ze "chrzescijanie gloszac Ewangelie sprawiaja, ze Jezus zyje, zyje w naszych sercach/ umyslach."
Po Pierwsze to Jezus Zyje, poniewaz Zmartwychwstal i Zyje na Wieki ! po drugie to chrzescijanie niczego nie sprawiaja, bo nie maja zadnej mocy sprawczej, lecz glosza Ewangelie z nakazu Pana Jezusa, ktora jest Moca Boza ku zbawieniu kazdego kto wierzy, a wiec Bog to sprawia, ze czlowiek rodzi sie na nowo i zamieszkuje w nim Duch Swiety. |
_________________ stałe pozbawienie prawa do pisania na forum |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|