![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Pamięć przodków |
Autor |
Wiadomość |
Jachu
cichy,pokorny
Pomógł: 445 razy Wiek: 94 Dołączył: 09 Lis 2008 Posty: 10693 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2018-08-03, 18:39
|
|
|
Listek napisał/a: | Mt 5:17 stern
Cytat:
"Nie sądźcie, że przyszedłem, aby znieść Torę czy Proroków. Nie przyszedłem znieść, lecz nadać pełnię." |
Sprawdźmy:
Mt 5:17
17. Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić.
(BT)
Mat. 5:17
17. Nie mniemajcie, abym przyszedł rozwiązywać zakon albo proroki; nie przyszedłem rozwiązywać, ale wypełnić.
(BG)
Mat. 5:17
17. Nie mniemajcie, że przyszedłem rozwiązać zakon albo proroków; nie przyszedłem rozwiązać, lecz wypełnić.
(BW)
Portal Biblia Oblubienica podaje:
http://biblia.oblubienica...am/1/version/TR |
_________________ (36) Ale powiadam wam, iż z każdego słowa próżnego, które by mówili ludzie, dadzą z niego liczbę w dzień sądny; (37) Albowiem z mów twoich będziesz usprawiedliwiony, i z mów twoich będziesz osądzony. Ew. Mat.12 rozdz. |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2018-08-03, 19:56
|
|
|
potencjan napisał/a: | booris napisał/a: | Wigilia to akurat nie stypa poganska,jak piszesz,a poklosie zydowskiego liczenia czasu,gdzie dzien zaczyna sie i konczy o zmierzchu.Stypa to raczej Dzien Zmarlych i Zaduszki.25 grudzien to nie dzien wszystkich bozkow,a Mitry,ktory to wlasnie 25 grudnia sie urodzil.Mitrze tez zawdzieczasz niedziele,jako wolny dzien.Ale mniejsza...Nie odpowiedziales mi,dlaczego stare,polskie,przedchrzescijanskie zwyczaje,tradycje i wierzenia mam zastapic zydowskimi? |
Bóg Wszechmogący ustanowił szabat - sobota, dzień odpoczynku w trosce o zdrowie nasze (Rdz 2,2-3) |
Raczej dla siebie niz dla nas,o czym zreszta wyraznie jest napisane w wersetach ktore wymieniles.Tyle tylko,ze ja nie pytalem o sobote,szabat czy dzien wolny. |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|