Szelest zamkniętych drzwi |
Autor |
Wiadomość |
ShadowLady86
Administrator
Wyznanie: Chrześcijanin
Pomogła: 273 razy Wiek: 38 Dołączyła: 14 Sty 2012 Posty: 4440
|
Wysłany: 2014-12-23, 19:31 Szelest zamkniętych drzwi
|
|
|
Właśnie skończyłam czytać i chciałabym wszystkim polecić książkę użytkownika tego forum, a także byłego moderatora, Parmenidesa. Ebook nosi tytuł Szelest zamkniętych drzwi i jest jednocześnie tytułem jednego z opowiadań. Ebook jest dostępny w TYM miejscu i można go ściągnąć całkowicie za darmo.
Książka zawiera kilka krótkich opowiadań, w tym kilka biblijnych przedstawiających pogląd i wierzenia Parmenidesa. Moim ulubionym opowiadaniem jest Betesda. Pokazuje ono, że czasem za coś, co wydaje nam się oczywistym dobrym uczynkiem, możemy zostać ukarani. I to przez człowieka, któremu pomogliśmy. |
|
|
|
|
ata333
|
Wysłany: 2014-12-23, 20:15
|
|
|
dwa opowiadania juz czytalam..
Parmenides zamiescil je na jednym z forum literackich..
wymienilam tez z autorem kilka slow na ich temat..
(oboje podzielamy bowiem poglad iz rzeczywistosc nie jest pojeciem.. absolutnie obiektywnym.. )..
bardzo mi sie podobaly...
gratuluje Parmenidesie.. ukonczenia calosci..
pzreczytam na pewno ..
pozdrawiam.. |
_________________ "Respekt wynikajacy ze zrozumienia stoi dla mnie zawsze ponad respektem bioracym sie z ignorancji."(D. Adams - "Łosoś zwątpienia") |
|
|
|
|
Anna01
Administrator
Wyznanie: Deizm
Pomogła: 292 razy Dołączyła: 20 Maj 2006 Posty: 4583 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-12-24, 00:51
|
|
|
ata333 napisał/a: | wymienilam tez z autorem kilka slow na ich temat..
(oboje podzielamy bowiem poglad iz rzeczywistosc nie jest pojeciem.. absolutnie obiektywnym.. )..
|
Pamiętam Waszą dyskusję i wiele razy przedstawiałam ją w rozmowach z moimi dziećmi i znajomymi |
_________________ Miłość nie wyrządza zła bliźniemu. Przeto miłość jest doskonałym wypełnieniem Prawa.
Rzym. 13:10 |
|
|
|
|
ata333
|
Wysłany: 2014-12-24, 01:09
|
|
|
Anna01 napisał/a: | Pamiętam Waszą dyskusję i wiele razy przedstawiałam ją w rozmowach z moimi dziećmi i znajomymi |
bardzo sie ciesze Aniu... |
_________________ "Respekt wynikajacy ze zrozumienia stoi dla mnie zawsze ponad respektem bioracym sie z ignorancji."(D. Adams - "Łosoś zwątpienia") |
|
|
|
|
Anowi
Pomogła: 121 razy Dołączyła: 02 Wrz 2007 Posty: 10070 Skąd: Bóg wie
|
Wysłany: 2014-12-25, 22:18
|
|
|
czytam |