![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Czy Bog istnieje - zaprzeczenie ewolucji .... |
Autor |
Wiadomość |
tom68
|
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2016-10-25, 16:19 Re: Czy Bog istnieje - zaprzeczenie ewolucji ....
|
|
|
No dobra...to matematyczne zaprzeczenie ewolucji.Nie widze natomiast najmniejszego odniesienia,co do istnienia Boga.
Poza tym artykul niemerytoryczny. |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
nesto
![](images/avatars/20405842645762abb99ab55.jpg)
Wyznanie: deizm
Pomógł: 174 razy Dołączył: 02 Kwi 2012 Posty: 4212 Skąd: były katolik
|
Wysłany: 2016-10-25, 17:22
|
|
|
Bakterie w moim jelicie cienkim obliczyły, że istnienie człowieka jest nieprawdopodobne
Te wyliczenia są zwyczajnie GŁUPIE.
Życie mogło powstać w sposób, którego nie rozumiemy i być może nigdy nie zrozumiemy.
Liczenie prawdopodobieństw jest bez sensu. |
_________________ Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie! |
|
|
|
booris
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2016-10-25, 17:28
|
|
|
nesto napisał/a: | Liczenie prawdopodobieństw jest bez sensu. |
Alez ma sens.Inaczej nigdy nie dowiedzilibysmy sie,ile diablow zmiesci sie na ostrzu szpilki. |
|
|
|
nesto
|
Wysłany: 2016-10-25, 20:21
|
|
|
booris napisał/a: | nesto napisał/a: | Liczenie prawdopodobieństw jest bez sensu. |
Alez ma sens.Inaczej nigdy nie dowiedzilibysmy sie,ile diablow zmiesci sie na ostrzu szpilki. |
No tak. Ma sens - w przypadku diabłów... |
_________________ Krowy będą się źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili, chłop z chłopem spać będzie, baba z babą, wilki latać będą, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie! |
|
|
|
Marius Bienius
![](images/avatars/12061286815ec8d12975a35.jpg)
Pomógł: 58 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 1009 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2016-10-26, 18:53
|
|
|
"Spróbujmy przeprowadzić niewielki eksperyment. – Do pudełka powkładajmy wszystkie malutkie części zegarka jak: śrubki, sprężynki, trybiki, wskazówki, itp., a następnie zacznijmy potrząsać tym pudelkiem, choćby i nieskończoną ilość razy, nawet przez wielce ogromny czas i ciekawe czy kiedykolwiek te małe części, same, przypadkowo połączą się w cały, kompletny zegarek, który jeszcze do tego sam też by się nakręcił? A pamiętać musimy przy tym również i to, że każdy ruch w trwającym już czasie doprowadzałby również do możliwości rozszczepiania się tych wielce przypadkowych i jakichś tam ewentualnych połączeń pojedynczych cząstek zegarka, (co w nauce określamy prawem Entropii)".
Tak samo jak przykład z Boeingiem...
Autorzy takich argumentów chyba zapominają, że ewolucja działa inaczej i jest procesem kumulatywnym. Argument kompletnie chybiony. |
_________________ "Zobaczyć świat w ziarnku piasku, niebiosa w jednym kwiecie z lasu,
W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, w godzinie nieskończoność czasu" |
|
|
|
BoaDusiciel
Wyznanie: Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego
|
Wysłany: 2016-10-27, 08:01
|
|
|
Gdyby ktoś mnie zapytał 7 lat temu jakie jest prawdopodobieństwo katastrofy samolotu z 2 prezydentami na pokładzie ( jednym byłym i jednym urzędującym ), których nazwiska zaczynają się na "Kacz...", to bym dał se palec uciąć, że praktycznie zerowe.
Z prawdopodobieństwem jest jak ze statystyką - jeśli jeden facet leży w wannie z lodem, a drugi w wannie z wrzątkiem, to statystycznie obaj mają komfort termiczny |
_________________ Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego |
|
|
|
wit
Wyznawca Istniejącego
![](images/avatars/11256530264d45bc1bbf62c.jpg)
Pomógł: 50 razy Dołączył: 19 Maj 2006 Posty: 3796 Skąd: grudziądz
|
Wysłany: 2016-10-27, 21:08
|
|
|
Można jeszcze zapytać czy ktokolwiek dokonał obliczeń jakie jest prawdopodobieństwo, że życie na ziemi powstało za sprawą stworzenia...? |
_________________ RECEPTĄ NA AKTYWNĄ ROLĘ KOŚCIOŁA, JAKĄ MA ON DO SPEŁNIENIA, NIE JEST JEGO REFORMA, DO CZEGO WZYWAŁY KOŚCIOŁY PROTESTANCKIE, ALE POSŁUSZEŃSTWO, DO CZEGO WZYWAŁ KOŚCIÓŁ WCZESNOCHRZEŚCIJAŃSKI. |
|
|
|
nesto
|
Wysłany: 2016-10-27, 21:29
|
|
|
Zerowe. |
|
|
|
wit
Wyznawca Istniejącego
|
Wysłany: 2016-10-27, 21:39
|
|
|
Co zerowe? Obliczenia czy prawdopodobieństwo? |
_________________ RECEPTĄ NA AKTYWNĄ ROLĘ KOŚCIOŁA, JAKĄ MA ON DO SPEŁNIENIA, NIE JEST JEGO REFORMA, DO CZEGO WZYWAŁY KOŚCIOŁY PROTESTANCKIE, ALE POSŁUSZEŃSTWO, DO CZEGO WZYWAŁ KOŚCIÓŁ WCZESNOCHRZEŚCIJAŃSKI. |
|
|
|
nesto
|
Wysłany: 2016-10-28, 06:53
|
|
|
Logicznie wygląda to tak:
Coś, czego nie ma wywołuje skutek.
Prawdopodobieństwo wg logiki zerowe. |
|
|
|
wit
Wyznawca Istniejącego
|
Wysłany: 2016-10-28, 20:56
|
|
|
nesto napisał/a: | Logicznie wygląda to tak:
Coś, czego nie ma wywołuje skutek.
Prawdopodobieństwo wg logiki zerowe. | Pytanie brzmiało inaczej, a odpowiedź dałeś wymijającą. Co istotne, nie zauważyłeś zawartej w pytaniu ironii. Inne osoby udzielające się w tym temacie zdaje się ją zauważyli, bo pytanie zbyli milczeniem. Twoja odpowiedź nie świadczy o Tobie najlepiej. Chyba niezbyt domyślny jesteś. Musisz jeszcze nad sobą sporo popracować. |
|
|
|
nesto
|
Wysłany: 2016-10-29, 11:09
|
|
|
Tak, widocznie nie jestem wystarczająco domyślny.
A co do milczenia:
"Głupi, gdy milczy, za mądrego ujdzie." |
|
|
|
wit
Wyznawca Istniejącego
|
Wysłany: 2016-10-29, 13:19
|
|
|
nesto napisał/a: | A co do milczenia:
"Głupi, gdy milczy, za mądrego ujdzie." | Ciekaw jestem co na to np. Boa czy Booris? |
|
|
|
booris
|
Wysłany: 2016-10-29, 13:48
|
|
|
wit napisał/a: | nesto napisał/a: | A co do milczenia:
"Głupi, gdy milczy, za mądrego ujdzie." | Ciekaw jestem co na to np. Boa czy Booris? |
Nic.Bo nie wiadomo o co pytasz. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|