Forum biblijne Strona Główna Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
WIARA EWOLUCJONISTÓW
Autor Wiadomość
Pietnas 
Krzyż i sztylet

Wyznanie: Protestant
Wysłany: 2018-01-31, 22:17   WIARA EWOLUCJONISTÓW

WIARA EWOLUCJONISTÓW

Normalnie hit. Koniecznie posłuchaj A. Cyrikasa. Film od 17 minuty.
http://pozdrowienie.vgh.pl/viewpage.php?page_id=77

booris

Wyznanie: Dub & Motocykl
Wysłany: 2018-01-31, 22:52   

No hit to to jest.Tym bardziej Chrzescijanska Wspolnota Ewangeliczna,ktorej pastorem jest Andrzej Cyrikas,ze 150 osobami w zborze,to gatunek raczej na wymarciu,co potwierdza teorie ewolucji. ;-)
Ściana i tak zawsze swoje wie

https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk

Pietnas 
Krzyż i sztylet

Wyznanie: Protestant
Wysłany: 2018-02-01, 07:27   

Dub & Motocykl Amsterdam,Londyn,Barcelona
:jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2: :jezyk2:

efroni 

Wysłany: 2018-02-01, 08:33   

Nie da się udowodnić tego, że człowiek pochodzi od małpy.
Więc ewolucjonizm typu darwinowskiego to i wiara i dogmat .
To twierdzenie opierające się tylko na autorytecie osoby je wypowiadającej .

Nie wierz w ani jedno moje słowo ale sam(a) badaj , sprawdzaj , doświadczaj czy się rzeczy
aby tak mają

EMET 

Wyznanie: Świadkowie Jehowy w Polsce
Wysłany: 2018-02-01, 10:20   

efroni napisał/a:
Nie da się udowodnić tego, że człowiek pochodzi od małpy.
Więc ewolucjonizm typu darwinowskiego to i wiara i dogmat .
To twierdzenie opierające się tylko na autorytecie osoby je wypowiadającej .

EMET:
Był kiedyś -- na jednym z kanałów ‘TV satelitarnej’ -- Program, na którym omawiano ‘ewolucję’ i… Biorąc pod uwagę całościowy program emisji, dano wprawdzie =szansę= >>wyartykułowania swojej racji<< komuś [i w plural], kto nie był ZA ową Teorią; ew., jak chcą niektórzy/wielu/większość(?)/ → udowodniony/poświadczony naukowo FAKT [nie tylko, zaś, wyłącznie koncepcyjnie-alternatywną teorię’], LECZ… zwolennikowi/m/ ewolucji dano niemal 80% [!] czasu na referowanie obfite, podczas gdy oponentowi/m/... ok. 20%. Było jakby >>z góry przesądzone<<; tak, jak to ma miejsce np. w Sądach w Rosji → w sprawach dotyczących ‘Społeczności Świadków Jehowy’: wyroki są z góry ustalane [wiadomo nawet przed procesem i wyrokiem, jakie będą!], wyraźna nawet konsternacja u Składu Orzekającego…
Tak też, pominąwszy tę nawet moją ‘dygresję’ -- odnośnie sytuacji ŚJ w Rosji -- to jawnie było widoczne…
Oponent mógł sobie w tym ‘Programie TV satel.’ „coś” przedłożyć, lecz bardziej na zasadzie: ‘łaskawe przyzwolenie’, danie mu trochę procentowo czasu, żeby nie gadano, że „tylko jedna strona...” itp. Lansowana teza o ‘religijnym podejściu’, o ‘fanatyzmie’, o ‘fundamentalizmie’, o ‘średniowiecznej [czyli: nie naukowo nowoczesnej!] mentalności’ itp. Czyli: „Referuj – sobie - referuj, ale... i TAK WIEDZ, iż prawdziwi uczeni mają DOWODÓW na \\ewolucję// ‘bez liku’, natomiast kreacjonistom „wszelkiej maści” pozostaje jedynie biblijna relacja z Ks. Rodzaju itp.; nawet wyczuwalna jest - w takich „debatach” - ‘stosowna’ atmosfera dyskusji… :aaa: :bardzo_smutny:

Stephanos, ps. EMET

Odpowiedz do tematu