|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Wierszyk na grypę ... |
Autor |
Wiadomość |
tom68
|
Wysłany: 2020-03-10, 14:47 Wierszyk na grypę ...
|
|
|
Wierszyk na grypę ...
Z nosa mi się leje, gorączka nie spada, Czy Koronawirus, już się do mnie skrada? We Włoszech nie byłem, choć to bardzo blisko, Chiny są daleko, ale z Chin mam wszystko. Cod zień myję ręce, licznik wodę bije, Szybciej mnie za wodę, rachunek zabije. W informacjach mówią- niech każdy unika, Tam gdzie ktoś zakaszle, albo ktoś za kicha. A skąd mogę wiedzieć, kto jest zarażony? Przecież nikt wirusem, nie jest oznaczony. Straszą Nas codziennie, wszystkich ostrzegają, A sami codziennie, wszędzie wyjeżdżają. Od kiedy pamiętam, co roku jest nowy... Czy to Ptasia grypa, czy Szalone krowy. Ale ten jest inny, bo Made in China, Jak z elektroniką, żniwo swe zaczyna. Jestem w izolatce- schowany w łazience, Co mi ręce wyschną, to znów myję ręce. Nagle mnie olśniło, dało do myślenia, Znalazłem lekarstwo, leżało na stole, Wirus nagle zniknął, wraz z telewizorem. Taki zwykły pilot, a tyle dobrego, Jednym wyłączeniem, zrobił mnie zdrowego... Woda się nie leje, maska w koszu leży, Gorączka już mi spadła, bom w nic nie uwierzył. Apetyt mi wrócił, głodu nie oszukam, Przychodzę do kuchni a tam ... Chińska zupa
( źródło internet ) |
_________________ tom68 |
|
|
|
|
Listek
Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7850 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2020-03-10, 20:39
|
|
|
|
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
|
Krystian
Wyznanie: Chrystianin
Pomógł: 106 razy Wiek: 52 Dołączył: 17 Gru 2011 Posty: 4231
|
Wysłany: 2020-03-10, 21:59
|
|
|
tom68 napisał/a: | Wierszyk na grypę ...
Z nosa mi się leje, gorączka nie spada, Czy Koronawirus, już się do mnie skrada? We Włoszech nie byłem, choć to bardzo blisko, Chiny są daleko, ale z Chin mam wszystko. Cod zień myję ręce, licznik wodę bije, Szybciej mnie za wodę, rachunek zabije. W informacjach mówią- niech każdy unika, Tam gdzie ktoś zakaszle, albo ktoś za kicha. A skąd mogę wiedzieć, kto jest zarażony? Przecież nikt wirusem, nie jest oznaczony. Straszą Nas codziennie, wszystkich ostrzegają, A sami codziennie, wszędzie wyjeżdżają. Od kiedy pamiętam, co roku jest nowy... Czy to Ptasia grypa, czy Szalone krowy. Ale ten jest inny, bo Made in China, Jak z elektroniką, żniwo swe zaczyna. Jestem w izolatce- schowany w łazience, Co mi ręce wyschną, to znów myję ręce. Nagle mnie olśniło, dało do myślenia, Znalazłem lekarstwo, leżało na stole, Wirus nagle zniknął, wraz z telewizorem. Taki zwykły pilot, a tyle dobrego, Jednym wyłączeniem, zrobił mnie zdrowego... Woda się nie leje, maska w koszu leży, Gorączka już mi spadła, bom w nic nie uwierzył. Apetyt mi wrócił, głodu nie oszukam, Przychodzę do kuchni a tam ... Chińska zupa
( źródło internet ) |
Dobry wiersz |
_________________ Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny.
Ewangelia Jana 3:16
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|