Forum biblijne Strona Główna Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wierszyk na grypę ...
Autor Wiadomość
tom68 

Wysłany: 2020-03-10, 14:47   Wierszyk na grypę ...

Wierszyk na grypę ...

Z nosa mi się leje, gorączka nie spada, Czy Koronawirus, już się do mnie skrada? We Włoszech nie byłem, choć to bardzo blisko, Chiny są daleko, ale z Chin mam wszystko. Cod zień myję ręce, licznik wodę bije, Szybciej mnie za wodę, rachunek zabije. W informacjach mówią- niech każdy unika, Tam gdzie ktoś zakaszle, albo ktoś za kicha. A skąd mogę wiedzieć, kto jest zarażony? Przecież nikt wirusem, nie jest oznaczony. Straszą Nas codziennie, wszystkich ostrzegają, A sami codziennie, wszędzie wyjeżdżają. Od kiedy pamiętam, co roku jest nowy... Czy to Ptasia grypa, czy Szalone krowy. Ale ten jest inny, bo Made in China, Jak z elektroniką, żniwo swe zaczyna. Jestem w izolatce- schowany w łazience, Co mi ręce wyschną, to znów myję ręce. Nagle mnie olśniło, dało do myślenia, Znalazłem lekarstwo, leżało na stole, Wirus nagle zniknął, wraz z telewizorem. Taki zwykły pilot, a tyle dobrego, Jednym wyłączeniem, zrobił mnie zdrowego... Woda się nie leje, maska w koszu leży, Gorączka już mi spadła, bom w nic nie uwierzył. Apetyt mi wrócił, głodu nie oszukam, Przychodzę do kuchni a tam ... Chińska zupa :-D

( źródło internet )

Listek 

Wysłany: 2020-03-10, 20:39   

Krystian 

Wyznanie: Chrystianin
Wysłany: 2020-03-10, 21:59   

tom68 napisał/a:
Wierszyk na grypę ...

Z nosa mi się leje, gorączka nie spada, Czy Koronawirus, już się do mnie skrada? We Włoszech nie byłem, choć to bardzo blisko, Chiny są daleko, ale z Chin mam wszystko. Cod zień myję ręce, licznik wodę bije, Szybciej mnie za wodę, rachunek zabije. W informacjach mówią- niech każdy unika, Tam gdzie ktoś zakaszle, albo ktoś za kicha. A skąd mogę wiedzieć, kto jest zarażony? Przecież nikt wirusem, nie jest oznaczony. Straszą Nas codziennie, wszystkich ostrzegają, A sami codziennie, wszędzie wyjeżdżają. Od kiedy pamiętam, co roku jest nowy... Czy to Ptasia grypa, czy Szalone krowy. Ale ten jest inny, bo Made in China, Jak z elektroniką, żniwo swe zaczyna. Jestem w izolatce- schowany w łazience, Co mi ręce wyschną, to znów myję ręce. Nagle mnie olśniło, dało do myślenia, Znalazłem lekarstwo, leżało na stole, Wirus nagle zniknął, wraz z telewizorem. Taki zwykły pilot, a tyle dobrego, Jednym wyłączeniem, zrobił mnie zdrowego... Woda się nie leje, maska w koszu leży, Gorączka już mi spadła, bom w nic nie uwierzył. Apetyt mi wrócił, głodu nie oszukam, Przychodzę do kuchni a tam ... Chińska zupa

( źródło internet )

Dobry wiersz :-D

Ewangelia Jana 3:16

Odpowiedz do tematu