|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
Ciemne karty historii Kościoła |
Autor |
Wiadomość |
Hardi
Administrator Classic A2J
Wyznanie: chrześcijanin
Pomógł: 44 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2009 Posty: 5892 Skąd: Norwegia
|
|
|
|
|
ARTI83M
|
Wysłany: 2012-06-13, 20:40
|
|
|
Co ma na celu wrzucanie takich rzeczy?
Jak ktoś będzie chciał to sobie sam znajdzie no chyba że w ten sposób przekonujesz do swej religii.
Nie tędy droga... .
Coś tez ciekawego :CIEMNE KARTY HISTORII PROTESTANTYZMU
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1482
Szkoda że swoich brudów nie wyciągasz na światło dzienne tylko zawsze czyjeś. |
_________________ Kto wie i nie wie że wie - śpi, obudź go...kto nie wie i wie że nie wie - jest dzieckiem, wychowaj go...kto nie wie i nie wie że nie wie - jest głupcem, omijaj go...
(arabski mędrzec przed tysiącem lat) |
|
|
|
|
bartek212701
Pomógł: 162 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 9277 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2012-06-13, 20:54
|
|
|
ARTI83M, Jak możesz powoływac się na stronę gdzie pisze się kłamstwa ? szczególnie o Świadkach i Badaczach ? A z Russella robi się złoczyńcę ? przeczytałem tylko o Badaczach i jestem zszokowany jak to ktoś nieznający historii tego wyznania tworzy nową ideologię i wiarę tych ludzi.manipulacja i głupota |
_________________ Izaj. 33:6-Mądrość i umiejętność będą utwierdzeniem czasów twoich, siłą i obfitem zbawieniem twem, a bojaźń Pańska skarbem twoim.
|
|
|
|
|
Bobo
|
Wysłany: 2012-06-13, 20:56
|
|
|
ARTI83M napisał/a: | Co ma na celu wrzucanie takich rzeczy? |
Co za trudne pytanie zadajesz...
Wrzucanie takich rzeczy nie wynika z jakiejś celowości, ale z osobowości. Ktoś jest, jaki jest i coś robi, nawet, jak cel ginie we mglę zaślepienia... |
|
|
|
|
ARTI83M
|
Wysłany: 2012-06-13, 20:59
|
|
|
bartek212701 napisał/a: | ARTI83M, Jak możesz powoływac się na stronę gdzie pisze się kłamstwa ? szczególnie o Świadkach i Badaczach ? A z Russella robi się złoczyńcę ? przeczytałem tylko o Badaczach i jestem zszokowany jak to ktoś nieznający historii tego wyznania tworzy nową ideologię i wiarę tych ludzi.manipulacja i głupota |
Chciałem tylko wykazać jak łatwo być "obiektywnym" wklejając z internetu wszelkiego rodzaju takie "mądrości". |
_________________ Kto wie i nie wie że wie - śpi, obudź go...kto nie wie i wie że nie wie - jest dzieckiem, wychowaj go...kto nie wie i nie wie że nie wie - jest głupcem, omijaj go...
(arabski mędrzec przed tysiącem lat) |
|
|
|
|
Bobo
|
Wysłany: 2012-06-13, 21:08
|
|
|
Otóż to... są userzy, którzy mają 'misję', aby swoją niechęć do ŚJ wyrażać wszystkim, czym można. Są to np. strony o wątpliwej reputacji i merytoryce. Może to być byle co, byleby, w myśl zamiarów autora, obluzgać czymś, nawet nie swoimi wypocinami.
Tylko, że... forum religijne mamy czy... biblijne? Jeśli to drugie to... czy przypadkiem niektórzy w swoim zapędzie nie zmienili optyki, iż swoimi wpisami raczej polują na... religię? Jakoś w tematyce biblijnej Hardi nie gustuje. Natomiast wszelkie skandale i afery, nawet sensacje wydumane z palca... to chętnie, o tak! Bo to nie tyle myśl biblijna, co religia kogoś uwiera więc... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|