Niniejszy wątek jest niejako kontynuacją tematu , który kiedyś założyłem , a mianowicie:
Wydarzenia czasów ostatecznych
Wyszczególniłem tam kolejne wydarzenia , które według mnie nastąpią , a które zostały rzecz jasna zapowiedziane w Biblii. Nie twierdzę , że jestem nieomylny , lub , że piszę pod natchnieniem. Jestem niezależnym badaczem Biblii i wszelkie spostrzeżenia , którymi się dzielę pochodzą wyłącznie z bezpośrednich dociekań , a nie nabyte przez wykładnię jakiejś religii lub nauczycieli danej społeczności.
Cenię każde zdanie i zachęcam do rozmyślań nad Słowem Bożym.
SĄD OSTATECZNY
Jest to poniekąd niezwykle ważna nauka , która opisuje sąd nad umarłymi.
Konkretnie , celem założenia tego tematu jest umieszczenie czasowe tego wydarzenia.
Niektórzy uważają , że nastąpi na końcu tysiącletniego Królestwa. Inni natomiast , że odbędzie się tuż po przyjściu Pana Jezusa w swojej chwale. Niektórzy Chrześcijanie (Świadkowie Jehowy) uważają , z tego co mi wiadomo , że cały okres trwania tysiąclecia jest właśnie tym sądem.
Jestem zwolennikiem tej drugiej opcji i chętnie przedstawię dowody Biblijne , które mnie do tego przekonały.
Uważam ,że Sąd odbędzie się po przeminięciu nieba i ziemi , czyli po końcu świata , który nastapi wraz z powrotem Chrystusa na ziemię.
Konkretnie rzecz ujmując , to dokładnie pomiędzy przeminięciem teraźniejszych niebios i ziemi , a stworzeniem nowych.
Zachęcam do dyskusji , do zadawania pytań oraz do podzielenia się spostrzeżeniami.Mile widziane też są oczywiście cytaty Biblijne.
Proszę o krótkie i treściwe posty.
Wasz brat w Chrystusie.