Transfuzja krwi-pogląd biblijny / Transfuzja-ukrywane fakty

Badacze Pisma Świętego, Świadkowie Jehowy, Świecki Ruch Epifania i inne grupy wyznaniowe zapoczątkowane przez naukę Ch.T.Russella

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bioslawek

Post autor: bioslawek »

Hardi:
ps. to chrześcijan poznaje się po ubiorze :?: bo ja czytam w biblii tak:

"Po tym wszyscy poznają, żeście uczniami moimi, jeśli będziecie się wzajemnie miłowali" Jana 13. 35
A mnie uczono, że całe Pismo jest natchnione.

bioslawek

Hardi:
Tutaj masz prawdziwe ofiary, a nie jakieś rysuneczki artysty:
taka prawda:
Powielasz kłamstwo i żyjesz w kłamstwie podając te rysuneczki a byłeś na tyle pełnosprytny aby się zapoznać z prawdziwą historią tych osób?
Chętnie mu służę oryginalnymi tekstami dotyczącymi życia tych wiernych młodych chrześcijan, zamiast zmanipulowanych materiałów ze strony Jarka Zabiełły, Iszbina czy 'Liberała'. Zauważyłeś, że on posiłkuje się kopiując tylko z tamtych www? Hardi idzie na łatwiznę i w dodatku sadzi się do każdego czyniąc z siebie kogoś kim nie jest: "fachowca".

A jak się wyraził o obrazie wyobrażającym Kaina i Abla:"artystyczna wizja", to może "Jezus ukrzyżowany", to dla niego też tylko "artystyczna wizja"? Co za gość, on się w ogóle nie zastanawia nad tym, co wypisuje. Ot pisze, co mu ślina na klawiaturę przyniesie.

A tak na marginesie, to ja wszystkie te dyskusje kopiuje i Ładuje w PDF, to będą takie dodatki do artykułów, które będzie można ściągnąć z serwera, na którym mam bloga. A więc w interesie Hardiego jest to, żeby te dyskusje zachował (dla ewentualnego porównania).

pozdrawiam.

bioslawek

nike pisze:
bioslawek pisze: Ciekawe w ramach jakich relacji ta "przyjazń" jest odwzajemniana? Jesteście spokrewnione? Z tego, co ja wiem już od przeszło 20 lat, to Świadkowie Jehowy są przyjaciółmi Jehowy, Jezusa i innych Świadków Jehowy. Więc chyba będzie trafniej napisać "moje znajome", lub "moje dobre znajome". Ewentualnie "moje koleżanki".

A powiedz mi w zaufaniu dopiero od 20 lat jesteście przyjaciółmi Jehowy? A przed np. 50 laty temu to czyimi przyjaciółmi byliście? odpowiedz mi, to jest bardzo ciekawe.
Jesteś Epifanistką i tego nie wiesz?

Efezjan :"2 Ponadto [Bóg ożywił] was, chociaż byliście martwi w waszych wykroczeniach i grzechach, 2 w których swego czasu chodziliście według systemu rzeczy tego świata, według władcy mocy powietrza — ducha działającego teraz w synach nieposłuszeństwa. 3 Tak, wśród nich my wszyscy swego czasu postępowaliśmy zgodnie z pragnieniami naszego ciała, spełniając zachcianki ciała i myśli, i byliśmy z natury dziećmi srogiego gniewu, tak jak pozostali. 4 Ale Bóg, który jest bogaty w miłosierdzie, ze względu na swą wielką miłość, którą nas umiłował, 5 ożywił nas wespół z Chrystusem"

Bardzo mnie też zaskakują twoje kompromisy odnośnie obowiązku przestrzegania chrześcijańskiej neutralności.
http://minus.com/mtk12346
Widzę, że to jabłko upadło wyjątkowo daleko od jabłoni....

Awatar użytkownika
Hardi
Kontakt:

Post autor: Hardi »

nike pisze:
bioslawek pisze: Ciekawe w ramach jakich relacji ta "przyjazń" jest odwzajemniana? Jesteście spokrewnione? Z tego, co ja wiem już od przeszło 20 lat, to Świadkowie Jehowy są przyjaciółmi Jehowy, Jezusa i innych Świadków Jehowy. Więc chyba będzie trafniej napisać "moje znajome", lub "moje dobre znajome". Ewentualnie "moje koleżanki".
Wiesz co, żal mi ciebie jest. Jeżeli wszyscy ŚJ tak myślą jak ty, a w to ja nie wierzę, to rzeczywiście pranie mózgu u was jest dokładne.
Ja już długo żyje i mam dosyć duże grono znajomych ŚJ ale jeszcze nikt mi tak nie powiedział jak ty to mówisz.
Sam przedstawia ŚJ jako jakąś sektę, to co pisze pokazuje, że niczym się nie różnią od innych sekt, bo tam też tylko kółka wzajemnie adoracji. Przy okazji pokazuje, że nie są naśladowcami Jezusa, bo Jezus był przyjacielem grzeszników itd. a nie jak ŚJ przyjacielem kółka wzajemnej adoracji. W każdym razie sam sobie strzela w stopę. Nie wiem do końca jak jest, ale wiem, że bioslawek robi niedźwiedzią przysługę ŚJ, przedstawia ich jako sektę, a nie naśladowców Jezusa
bioslawek pisze:Za przyjmowanie transfuzji i trwanie w tym grzechu, lub nie okazanie skruchy i popieranie tej praktyki, osoby dopuszczające się takiego uchybienia (jak w przypadku rozpusty, bałwochwalstwa, czy jakiegokolwiek innego grzechu) są wykluczane ze społeczności Świadków Jehowy (wykluczane nie "wywalane").
Słowo "grzech" w dokładnym tłumaczeniu oznacza "chybienie celu", zobaczmy więc co Bóg powiedział już na pierwszych kartach biblii:

"rzekł do nich Bóg: rozradzajcie się i rozmnażajcie się, i napełniajcie ziemię" Rodzaju 1.28

dzięki transfuzji przyjaciółka Ani "trafiła w cel", gdyby posłuchała kłamstw TS i ślepo im zaufała to wtedy "chybiłaby cel" czyli zgrzeszyła

to chore, że dla TS ważniejsza jest krew niż żywa istota w której krew płynie, "bardziej cenią obrączkę niż współmałżonka"

jest to antybiblijne i antychrystusowe, bo nauka Chrystusa zawarta w biblii głosi miłość do bliźniego, a nie zezwolenie na jego śmierć w imię chorej ideologi

każde przykazanie, które dał Bóg ma swój sens i nie jest głupie, natomiast to co wymyśliło TS jest pozbawione jakiegokolwiek sensu, bo jaki jest sens zakazywanie kogoś na śmierć :?: dlaczego Bóg miałby niby zabronić transfuzji :?: jaki byłby tego cel i sens :?: przestrzeganie przykazań Bożych zawsze przynosi korzyć, szczęście i dobro, zakaz transfuzji który wymyśliło sobie TS przynosi coś odwrotnego... przestrzeganie przykazań Bożych przynosi życie, przestrzeganie przykazań TS przynosi śmierć

nie potrzebne są wojny, nie potrzebna jest broń, nie potrzebna jest przemoc, aby bezsensownie śmierć pochłaniała niewinne dzieci itd., wystarczy chory wymysł TS zabraniający ratowanie życie przez przeszczep tkanki płynnej
bioslawek pisze:A tak na marginesie, to ja wszystkie te dyskusje kopiuje i Ładuje w PDF, to będą takie dodatki do artykułów, które będzie można ściągnąć z serwera, na którym mam bloga. A więc w interesie Hardiego jest to, żeby te dyskusje zachował (dla ewentualnego porównania).
Nie wyrażam zgody na kopiowanie i przetwarzanie moich wpisów poza to forum. Jeśli to uczynisz spotkamy się w sądzie.
bioslawek pisze:Chętnie mu służę oryginalnymi tekstami dotyczącymi życia tych wiernych młodych chrześcijan, zamiast zmanipulowanych materiałów ze strony Jarka Zabiełły, Iszbina czy 'Liberała'.
Czekam z niecierpliwość, mam nadzieje, że to nie będą puste słowa. No i oczywiście dowody, że to ze stron to zmanipulowane.
taka prawda pisze:Powielasz kłamstwo i żyjesz w kłamstwie podając te rysuneczki
Czekam na dowody tych zarzutów, bo mam nadzieje, że nie pomawiasz mnie tylko dlatego, że podałem coś niewygodnego.
"Badacie Pisma, ponieważ myślicie, że dzięki nim będziecie mieć życie wieczne, a właśnie one świadczą o mnie. A jednak nie chcecie przyjść do mnie, żeby mieć życie." Jana 5.39-40

APF

Post autor: APF »

Anna01 pisze:Wiesz Nike, bioslawek kladzie cien na innych SJ, ktorzy sa w znakomitej wiekszosci milymi ludzmi.
On prawdę pisze, niestety.
Nie ma takiej możliwości, żeby dobrowolne przyjęcie transfuzji przez SJ nie skutkowało wykluczeniem. Mają nawet specjalnych funkcyjnych, do kontaktu ze szpitalami, jeśli leży tam SJ i jest podejrzenie, że może mieć transfuzję.
Obraz zewnętrzny Organizacji SJ, ten prezentowany dla "światusów" :-P to tylko wersja demo :mrgreen:
Oczywiście ich poglądy są jak najbardziej biblijne, tyle że nieludzkie.
stałe pozbawienie prawa do pisania na forum

Awatar użytkownika
Bobo

Post autor: Bobo »

APF pisze:Oczywiście ich poglądy są jak najbardziej biblijne, tyle że nieludzkie.
No jasne, skoro biblijne to na pewno Boże, nie ludzkie ;-)

APF

Bobo pisze:
APF pisze:Oczywiście ich poglądy są jak najbardziej biblijne, tyle że nieludzkie.
No jasne, skoro biblijne to na pewno Boże, nie ludzkie ;-)
Nie są nie ludzkie, tylko nieludzkie, niehumanitarne, okrutne.
Boże są w takim stopniu, w jakim Biblia jest dziełem bożym, czyli w granicach zera ;-)

Awatar użytkownika
Bobo

APF pisze: niehumanitarne, okrutne.
A co to w ogóle znaczy: niehumanitarne? Czy gdyby SJ np. kamienowali cudzołożnika, mordercę itd.... byłoby to humanitarne?

APF

Nie, ale byłoby biblijne.
Coś się szykuje ??
Jest nowe światło CK, żeby kamienować cudzołożników ?? :aaa:

Awatar użytkownika
Anna01

Post autor: Anna01 »

APF pisze:
Anna01 pisze:Wiesz Nike, bioslawek kladzie cien na innych SJ, ktorzy sa w znakomitej wiekszosci milymi ludzmi.
On prawdę pisze, niestety.
Nie ma takiej możliwości, żeby dobrowolne przyjęcie transfuzji przez SJ nie skutkowało wykluczeniem. Mają nawet specjalnych funkcyjnych, do kontaktu ze szpitalami, jeśli leży tam SJ i jest podejrzenie, że może mieć transfuzję.
Obraz zewnętrzny Organizacji SJ, ten prezentowany dla "światusów" :-P to tylko wersja demo :mrgreen:
Oczywiście ich poglądy są jak najbardziej biblijne, tyle że nieludzkie.
Owszem, jest tak, że są "funkcjonariusze" do kontaktu, ale nie ze szpitalami tylko z chorym, ale jak słyszałam zawsze decyzja należy do chorego, bo to chory będzie się "rozliczał" przed Bogiem ze swej decyzji. Ci świadkowie, którzy są zdecydowani w 100% odmówić transfuzji mają zawsze przy sobie oświadczenie (np. w razie wypadku), ale też dopiero wtedy gdy skończą 18 lat.
Nie chodzi tylko o transfuzję, ale również o operacje na sercu lub przeszczep, gdzie trzeba wprowadzić krwioobieg zastępczy. Według tego w co wierzą ŚJ krew, która opuszcza ciało już nie może do niego wrócić.
Może inni świadkowie się wypowiedzą w tej kwestii ??? Czy końcowa decyzja (transfuzji, przeszczepu) zależy od Was i czy jesteście usuwani z organizacji gdy pozwolicie na ratowanie dziecka, gdy transfuzja jest konieczna ?
Miłość nie wyrządza zła bliźniemu. Przeto miłość jest doskonałym wypełnieniem Prawa.
Rzym. 13:10

APF

Tak to się oficjalnie nazywa - Komitety Łączności ze Szpitalami:
http://www.ajwrb.org/media/polish/basic/hlc.html
Rola tych tworów jest dwojaka. Z jednej strony "czuwanie" nad chorym, żeby przypadkiem nie podjął decyzji o transfuzji, a z drugiej - wymuszanie na lekarzach stosowania metod alternatywnych.
Tak wygląda wersja full, a nie demo ;-)
Oczywiście nie mówię, że unikanie transfuzji jest niebiblijne, skłaniam się ku poglądowi, że wniosek taki może wypływać z Biblii. To, że jest nieludzki, to inna sprawa.

Awatar użytkownika
Bobo

APF pisze: a z drugiej - wymuszanie na lekarzach stosowania metod alternatywnych.
Pleciesz... od kiedy to na lekarzu można cokolwiek wymusić? Można tylko znaleźć lekarza gotowego do uszanowania stanowiska lub gotowego podjąć się operacji bez krwi. Ale wymusić? Też wymyślił... :shock:

APF

Mało mnie interesuje brooklyńska semantyka.
Jesteście mistrzami w nadawaniu słowom "nowego światła" znaczeniowego.
Ty mówisz, że "szukacie lekarzy", a ja mówię że wymuszacie, stosujecie presję na lekarzy, nawet policja musi interweniować dla ratowania życia dzieci:
http://article.wn.com/view/2011/06/19/D ... ood_trans/
I co zrobicie z takim dzieckiem ?
Rodzice wyprą się go, będą przechodzić na drugą stronę ulicy, udając że go nie znają ??
Ostatnio zmieniony 13 gru 2011, 14:22 przez APF, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bobo

APF pisze:Wymuszacie, stosujecie presję na lekarzy, nawet policja musi interweniować dla ratowania życia dzieci
Powtarzasz internetowe bzdury i nic więcej. Zaraz pewnie napiszesz, że każdego lekarza nie chcącego współpracować ze SJ rozstrzeliwujemy w gabinecie zabiegowym :mrgreen:

Coś o Biblii być napisał zamiast powtarzać brednie za kimś...

APF

Zażądaj dementi wyżej podanego linku, jeśli to nieprawda :mrgreen:
Zwłaszcza tego fragmentu:
... The police intervention was as a result of a distress call by doctors and nurses at the hospital...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyznania i ruchy postrussellowskie”