Czy pijecie mleko?

Tutaj możesz podzielić się radami odnośnie sposobów leczenia a także otrzymać pomoc w tej sprawie

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy

Czy pijesz mleko?

Piję mleko często
1
8%
Piję mleko, ale sporadycznie
7
58%
W ogóle nie piję mleka
4
33%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
Queza

Re: Czy pijecie mleko?

Post autor: Queza »

Wszystko zależy od naszych brzuszków i ich preferencji, ja na przykład lubię maślankę z owocami, ale nie łączę maślanki z gruszką czy śliwką, a dla mojej babci sama myśl, że miałaby zjeść maślankę z owocami jest nie do przyjęcia.
To niesamowite jak bardzo można się załamać spotykając niewłaściwą osobę, i jak pięknie można rozkwitnąć, gdy spotka się tę właściwą.

Carl Gustaw Jung

wszyscy zginiemy

Post autor: wszyscy zginiemy »

"Pij mleko, będziesz kaleką". :)
Nie ma powodu, z którego ludzie mieliby pić mleko od innych gatunków, takich jak krowy.
Pamiętam, że moje jelita zawsze źle reagowały na mleko - konkretnie to chyba na laktozę.
Queza pisze:Picie szklanki ciepłego mleka przed snem sprzyja lepszemu zasypianiu.
Wypicie szklanki kefiru - oczywiście nie ciepłego - przed snem, też sprzyja lepszemu zasypianiu. A przy tym nie niesie ze sobą ryzyka "rewolucji w klozecie". :)
Podobnie ze zjedzeniem wieczorem kubka jogurtu naturalnego.

Awatar użytkownika
Queza

Post autor: Queza »

wszyscy zginiemy pisze: ↑
28 cze 2026, 13:39
Wypicie szklanki kefiru - oczywiście nie ciepłego - przed snem, też sprzyja lepszemu zasypianiu. A przy tym nie niesie ze sobą ryzyka "rewolucji w klozecie". :)
Podobnie ze zjedzeniem wieczorem kubka jogurtu naturalnego.
Ja lubię na kolację pić maślankę z Jasienicy Rosielnej, do tego owoce typu: banan i borówka amerykańska, a jak jestem jeszcze głodna to garść orzechów nerkowca.
To niesamowite jak bardzo można się załamać spotykając niewłaściwą osobę, i jak pięknie można rozkwitnąć, gdy spotka się tę właściwą.

Carl Gustaw Jung

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie”