![Forum biblijne Strona Główna](templates/subSilver/images/biblia18vl8yh.jpg) |
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
ukrzyżowanie w środę, 3 dni i 3 noce |
Autor |
Wiadomość |
tola
![](images/avatars/1363802645c62b8ed09892.gif)
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 31 Maj 2017 Posty: 664
|
Wysłany: 2018-11-22, 12:31
|
|
|
nesto napisał/a: | Żaden Jezus nie zmartwychwstał. Prawdopodobnie został wymyślony. Tj wszystko co napisano, oprócz imienia. Czytając wasze wpisy mam wrażenie, że powinniście szukać pomocy u specjalistów |
no napewno zaden z tych oplatkowych bo wymyslony przeciez innego nie znasz |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
kansyheniek
![](images/avatars/523.jpg)
Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 2441 Skąd: Kleve,Niemcy
|
Wysłany: 2018-11-25, 12:46
|
|
|
nesto napisał/a: | aden Jezus nie zmartwychwstał. Prawdopodobnie został wymyślony. Tj wszystko co napisano, oprócz imienia. Czytając wasze wpisy mam wrażenie, że powinniście szukać pomocy u specjalistów |
Nie pozwolę ci tu pisać,won mi stąd i to już!!! |
_________________ "NIE JEST WAŻNE KTO MA RACJĘ,ALE CO JEST RACJĄ!!!" |
|
|
|
eksplorator [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-12-03, 06:30
|
|
|
Wzmianki o Jezusie znajdujemy w sprawozdaniach takich ówczesnych rzymskich autorów jak: Tacyt, historyk rzymski, żyjący około 55–120 roku n.e., czy u rzymskiego pisarza Swetoniusza, żyjącego w okresie 69–130 n.e. Również żydowski historyk Józef Flawiusz, z rodu kapłańskiego, w dziele Dawne dzieje Izraela 20,9.1 (Antiquitates Judaicae)[5], wspomina Jakuba, brata Jezusa nazywanego Chrystusem.
Wszyscy oni nie byli zwolennikami nauk Jezusa, a pomimo tego potwierdzili w swoich dziełach autentyczność Jego istnienia. Człowiek, który w zaledwie trzy i pół roku swojej działalności wywrócił świat do góry nogami, nie mógł być mitem. Wszystko dzięki naukom, których autorem był sam Stwórca, Jego Ojciec i Bóg (Jan 20:17):
Cytat: | Jan 14:10 BT "Czy nie wierzysz, że Ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie? Słów tych, które wam mówię, nie wypowiadam od siebie. Ojciec, który trwa we Mnie, On sam dokonuje tych dzieł"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|