|
Forum biblijne
FORUM ZOSTAŁO PRZENIESIONE. ZAPRASZAMY www.biblia.webd.pl
|
FILM ''KLER'' |
Autor |
Wiadomość |
RN
Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5123 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2018-08-08, 12:46 FILM ''KLER''
|
|
|
Film Wojciecha Smarzowskiego pt. ''Kler''.
Oto wielka tajemnica wiary; złoto i dolary - 53 sekunda zwiastunu.
https://www.youtube.com/watch?v=Ba_DVM0OGSc |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
|
kansyheniek
Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 2441 Skąd: Kleve,Niemcy
|
Wysłany: 2018-08-09, 10:11
|
|
|
Rozumiem, że jest to film dokumentalny... |
_________________ "NIE JEST WAŻNE KTO MA RACJĘ,ALE CO JEST RACJĄ!!!" |
|
|
|
|
RN
Wyznanie: Wiara Naturalna (Deizm)
Pomógł: 310 razy Dołączył: 25 Paź 2013 Posty: 5123 Skąd: Ziemia Łódzka
|
Wysłany: 2018-08-09, 12:39
|
|
|
kansyheniek napisał/a: | Rozumiem, że jest to film dokumentalny... |
Film z udziałem znanych aktorów, ale jak najbardziej dokumentalny
Wielkie dzięki za odwagę dla reżysera.
Podobnych tematów, które przedstawiałyby w prawdziwym świetle dzisiejsze ''świętości'' znalazłoby się znacznie więcej, jak np. prywatyzacja państwowych przedsiębiorstw po roku 1989, kulisy obalenia poprzedniego systemu, czyli kto i ile wziął, dlaczego z Polski zrobił się Polin, kto i co stoi za oszołomską polityką bezrefleksyjnego wspierania faszyzującej Ukrainy itp. |
_________________ JESZCZE SIĘ TAKI NIE NARODZIŁ, CO BY OPOWIEŚCI BIBLIJNE POGODZIŁ |
|
|
|
|
ZAMOS
Lach
Pomógł: 76 razy Wiek: 68 Dołączył: 19 Paź 2012 Posty: 2102 Skąd: Wieś pod Warszawą
|
Wysłany: 2018-08-13, 20:56
|
|
|
Ciekaw jestem, czy szkoły w ramach lekcji religii pójdą na ten film, by zgłębiać tajemnicę wiary katolickiej. |
|
|
|
|
Quinque
Wyznanie: Katolickie - obrządek łaciński
|
Wysłany: 2018-08-14, 14:34
|
|
|
Łał, księża jedzący pizze, i pienionszki kradno czarna watykańska mafia. Jak to możliwe? Oczywiście pan RN jako deista doskonale wie jak wygląda Kościół Katolicki i drugi pan Zamos Słowianin ekspert od lekcji religi w szkole, również. A zapomniałbym że pienionszki kradno :(. A i jeszcze Kościół usunął drugie przykazanie a chrześcijanie czcili sobotę zamiast Niedzieli. A wszystkiemu jest winna Watykańska Mafia :(.warto dofać że założona przez Konstantyna w IV wieku
Edit: całe szczęście że ktoś w końcu o tym nakręcić film. Nie można ukrywać przed ludźmi tej strasznej prawdy!!! A, muwiłem jurz rze pienionszki kradno? |
_________________ "Bękart diabła czy dziecko Boże. Stara gwardia czy cyber młodzież
Kto kręci globem? Iluminacja, masońskie loże
Czarna magia, zdefiniuj chorobę. Jaka jest prawda za c$#j się nie dowiesz" |
|
|
|
|
ZAMOS
Lach
Pomógł: 76 razy Wiek: 68 Dołączył: 19 Paź 2012 Posty: 2102 Skąd: Wieś pod Warszawą
|
Wysłany: 2018-08-14, 17:25
|
|
|
Nie mam dokładnych danych ile obecnie kosztuje nas podatników krk. Nie jest ważne dla mnie to, że katolicy dają dobrowolnie pieniądze i nieruchomości kościołowi. Irytuje mnie to, że nasze państwo płaci katechetom za lekcje religii. Płaci też księżnom w wojsku, szpitalach, policji i urzędach, gdzie zatrudnia się księży przy każdej okazji, a nawet bez. Dodatkowo państwo dotuje mnóstwo różnych projektów kościelnych i zakonnych, oraz ich emerytury. Łącznie wszystko kosztuje coś między 5, a 8 miliardów zł rocznie. Wszyscy wiemy jak biedni są prawie wszyscy emeryci, więc jakby te pieniądze przeznaczyć dla emerytów, których jest obecnie około 5 milionów, to każdy mógłby dostać przynajmniej 1000 zł więcej i bieda znikłaby z dnia na dzień. Emeryci tego nie wiedzą i głosują na władzę, która rżnie ich co rok podatkami bardziej.
Co dostajemy w zamian za „szczodrość” państwa niech powie sobie każdy sam.
Ja nie chcę niszczyć krk, ponieważ są ludzie, którzy wierzą w te bzdury, które krk uprawia na swych włościach, ale nie chcę na to płacić. Uważam, że jestem pośrednio przez krk codziennie okradany, ponieważ chętnie płacę podatek na utrzymanie państwa, a w nim wojska i policji, to jednak danina jaka idzie na krk mnie irytuje.
Wracając jednak do filmu Kler, to ja zrobiłbym to troszkę realniej, ale nikt wtedy by tego nie oglądał, a co za tym idzie nie byłoby wstrząsu i szoku u tych co są już na tyle świadomi, iż do krk nie uczęszczają, albo są bliscy tej decyzji. To jedyne dobre co z tego może wyniknąć. Martwi mnie tylko, że upadek krk spowodować może upadek moralności i zdrowego rozsądku jak to się dzieje w krajach protestanckich. By nie być gołosłownym załączam niezwykle pouczającą tabelkę z badaniami zleconymi przez UE gdzie badano przemoc wobec kobiet z seksualną włącznie.
https://drive.google.com/file/d/1XYhrReN-i1mHY3nbysRjn02vYKRnzT-D/view |
|
|
|
|
Listek
Pomógł: 551 razy Dołączył: 31 Mar 2013 Posty: 7850 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2018-08-14, 20:07
|
|
|
ZAMOS napisał/a: | ile obecnie kosztuje nas podatników krk |
|
_________________ Twa sprawiedliwość to wieczna sprawiedliwość, a Tora Twoja jest prawdą Ps.119,142
"I będzie ci jako znak na ręce twojej i jako przypomnienie między oczyma twoimi, aby prawo Boga było zawsze w ustach twoich." Wj 13:9 |
|
|
|
|
Quinque
|
Wysłany: 2018-08-16, 11:47
|
|
|
Zamos napisał/a: |
Nie mam dokładnych danych ile obecnie kosztuje nas podatników krk. |
Jak nie masz, to po co gęgasz w Internecie? To jest właśnie maniera antyklerykałów, opluć bez powodu i sobie pójść
napisał/a: | Irytuje mnie to, że nasze państwo płaci katechetom za lekcje religii. |
A mnie irytuje to że pieniądze z podatków idą na lekarzy ginekologów, instytuty sportowe czy inne gówno. Ale czy ktoś się pyta co irytuje Qunique? Nie |
_________________ "Bękart diabła czy dziecko Boże. Stara gwardia czy cyber młodzież
|
|
|
|
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2018-08-16, 22:54
|
|
|
Quinque napisał/a: | To jest właśnie maniera antyklerykałów, opluć bez powodu i sobie pójść
|
Czyzbys byl antyklerykalem? |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
|
Quinque
|
Wysłany: 2018-08-17, 15:57
|
|
|
A ty nie umiał czytać? Po co się wcinasz jak nie masz nic do powiedzenia |
|
|
|
|
booris
Wyznanie: Dub & Motocykl
Pomógł: 180 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 3022 Skąd: Amsterdam,Londyn,Barcelona
|
Wysłany: 2018-08-17, 17:31
|
|
|
Umial czytac,umial.Tylko ty nie umial zrozumiec. Wytlumaczyc,czy przeczyta jeszcze raz? |
_________________ Mówię tylko do tych którzy chcą mnie słuchać
Ci którzy nie chcą nie obchodzą mnie
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
Ściana i tak zawsze swoje wie
https://www.youtube.com/watch?v=Hbq5UyaM8sk |
|
|
|
|
ZAMOS
Lach
|
Wysłany: 2018-08-25, 13:57
|
|
|
Quinque napisał/a: | Zamos napisał/a: |
Nie mam dokładnych danych ile obecnie kosztuje nas podatników krk. |
Jak nie masz, to po co gęgasz w Internecie? To jest właśnie maniera antyklerykałów, opluć bez powodu i sobie pójść
napisał/a: | Irytuje mnie to, że nasze państwo płaci katechetom za lekcje religii. |
A mnie irytuje to że pieniądze z podatków idą na lekarzy ginekologów, instytuty sportowe czy inne gówno. Ale czy ktoś się pyta co irytuje Qunique? Nie |
Jesteś bardzo zabawny swym katolickim oburzeniem. Wydaje mi się, że przyjąłeś wszystko co głosi krk, a co wyłączyło ci rozum i nie sposób byś cokolwiek zrozumiał z tego co w tej korporacji wyznaniowej się dzieje.
Co do moich słów, iż nie wiem ile pieniędzy dokładnie Polska z naszych podatków daje krk. Napiszę, iż nikt w Polsce tego dokładnie nie wie, łącznie z władzami krk.
Natomiast jeżeli chodzi o ginekologów to w jakimś sensie cię rozumiem. Jesteś niedojrzałym chłoptasiem i tobie ginekolog dzisiaj jeszcze nie jest potrzebny, ale nie wiadomo czy nie chodzisz po tym świecie dzięki właśnie jakiemuś ginekologowi, który zadbał o zdrowie twojej mamusi. |
|
|
|
|
tola
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 31 Maj 2017 Posty: 664
|
Wysłany: 2018-08-25, 18:38
|
|
|
Franciszek wizytuje Irlandie i boleje przeprasza za rozpuste ksiezy co to gwałcili molestowali dzieci .
Z ofiarami kaplanów wałcicieli ma sie spotkac potajemnie zapewne bedzie łagodził
bedac wyrozumiałym dla wszelkiej masci dewiantów |
|
|
|
|
radek
mężczyzna
Pomógł: 284 razy Wiek: 41 Dołączył: 03 Sty 2013 Posty: 2996 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2018-08-26, 17:58
|
|
|
Tak temat trudny. Żeby Kościół wyszedł z twarzą z tego problemu musiał by zagwarantować pokrzywdzonym wszystko co jest potrzebne do szczęścia w Miłości
Mat 19:12 eib "(12) Są tacy, którzy nigdy nie wstąpią w związki małżeńskie, gdyż takimi się urodziły; są inni, którzy tego nie uczynią, bo tej możliwości pozbawili ich ludzie; ale są też tacy, którzy nie wstąpią w związki małżeńskie, gdyż ze względu na Królestwo Niebios sami tak postanowili. Kto jest w stanie to pojąć, niech pojmuje."
Mat 5:22 eib "Ja wam natomiast mówię: Każdy, kto żywi gniew względem swojego brata, będzie podlegał karze. Kto podepcze jego godność, stanie przed Radą Najwyższą, a kto go nazwie głupcem, skończy w ogniu miejsca wiecznej kary."
Mat 16:18-19 eib "(18) Oświadczam ci, ty jesteś kamieniem, a na tej skale zbuduję mój Kościół i potęga śmierci nie zdoła go pokonać. (19) Wręczę ci klucze Królestwa Niebios. Cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a cokolwiek rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie." |
_________________ Lewa szala już nie wzbiera, Prawa decyduje teraz
Mat 3:2 eib "(2) (...) Królestwo Niebios jest blisko."
|
|
|
|
|
tola
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 31 Maj 2017 Posty: 664
|
Wysłany: 2018-08-28, 12:28
|
|
|
A jaka twarz ma ten 'kosciół' ? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
•
|