PRZYJAŻŃ POLSKO - ROSYJSKA

Tematy NIEZWIĄZANE z Biblią, wiarą i religią, a nie pasujące do poniższych działów.

Moderatorzy: Bobo, kansyheniek, booris, Junior Admin, Osoby odpowiedzialne za forum, Moderatorzy

Nowa wuka

Re: PRZYJAŻŃ POLSKO - ROSYJSKA

Post autor: Nowa wuka »

Niemcy z Rosjanami zawsze się dogadają
Mała errata: Niemcy z Ukraińcami się dogadają, bo w obu tych krajach kwitł i kwitnie nadal faszyzm; hitleryzm, banderyzm czy jak tam zwał to jedno i to samo.
Jeśli taki jest odsetek ludzi widzących PRAWDĘ, jak na tym forum, to ...Polski lada chwila nie będzie, jako państwa, narodu... :-(
RN, Nieziem, może jakaś jeszcze osoba bojąca się wprost wyrazić swoją opinię, oraz moja skromna osoba.
I już nie ma co się dziwić, że jest, jak jest. Większość, zatrważająca to ślepi, otumanieni, nienawistni wrogowie Polski, rusofobia to ich drugie imię.
Nie ma o czym dyskutować. Tej choroby się nie leczy. Nad takimi się pochyla z litością lub odchodzi się bez pożegnania.

RN

Post autor: RN »

Z taką Ukrainą i z takimi jej władzami jak obecnie, Polska nie powinna zawierać żadnych umów. Umowy, które w ostatnich latach zostały zawarte, powinny być zrewidowane lub zerwane. Ludżmi, którzy doprowadzili do ich podpisania i tymi, którzy je podpisali, powinny się zająć służby specjalne, ponieważ są to umowy jednostronne - dawca i biorca. Partnerstwo przy ich zawieraniu polegało na tym, ze do podpisania umów stanęli z jednej strony cwaniacy i oszuści, a z drugiej strony frajerzy. Nie muszę chyba dodawać kim są ci drudzy. Jedna strona zobowiązuje się do różnych kosztownych działań, druga właściwie do niczego i niczym nie ryzykuje.
WYŁĄCZ TELEWIZOR - WŁĄCZ MYŚLENIE

Awatar użytkownika
kansyheniek

Post autor: kansyheniek »

Andej pisze: ↑
11 sie 2026, 9:28
kansyheniek pisze: ↑
11 sie 2026, 1:59
Zacznijcie żyć dniem dzisiejszym i ewentualnie jutrzejszym bo to co było wczoraj jest już jedynie historią.
Wczoraj jest fundamentem dzisiaj. Problem, który nie został rozwiązany wczoraj dziśiaj nabrzmiewa. A jutro może wybuchnąć. Dlatego dzisiaj trzeba rozwiązywać problemy, o których zapomniało się wczoraj.
Jeśli tak myślą polskie władze to przegrają.
"NIE JEST WAŻNE KTO MA RACJĘ,ALE CO JEST RACJĄ!!!"

Awatar użytkownika
kansyheniek

Nowa wuka pisze: ↑
11 sie 2026, 13:13
Niemcy z Rosjanami zawsze się dogadają
Mała errata: Niemcy z Ukraińcami się dogadają, bo w obu tych krajach kwitł i kwitnie nadal faszyzm; hitleryzm, banderyzm czy jak tam zwał to jedno i to samo.
Jeśli taki jest odsetek ludzi widzących PRAWDĘ, jak na tym forum, to ...Polski lada chwila nie będzie, jako państwa, narodu... :-(
RN, Nieziem, może jakaś jeszcze osoba bojąca się wprost wyrazić swoją opinię, oraz moja skromna osoba.
I już nie ma co się dziwić, że jest, jak jest. Większość, zatrważająca to ślepi, otumanieni, nienawistni wrogowie Polski, rusofobia to ich drugie imię.
Nie ma o czym dyskutować. Tej choroby się nie leczy. Nad takimi się pochyla z litością lub odchodzi się bez pożegnania.
W Niemczech kwitnie eurokomunizm a nie żaden faszyzm czy tym bardziej hitleryzm.

Awatar użytkownika
kansyheniek

RN pisze: ↑
11 sie 2026, 15:29
Z taką Ukrainą i z takimi jej władzami jak obecnie, Polska nie powinna zawierać żadnych umów. Umowy, które w ostatnich latach zostały zawarte, powinny być zrewidowane lub zerwane. Ludżmi, którzy doprowadzili do ich podpisania i tymi, którzy je podpisali, powinny się zająć służby specjalne, ponieważ są to umowy jednostronne - dawca i biorca. Partnerstwo przy ich zawieraniu polegało na tym, ze do podpisania umów stanęli z jednej strony cwaniacy i oszuści, a z drugiej strony frajerzy. Nie muszę chyba dodawać kim są ci drudzy. Jedna strona zobowiązuje się do różnych kosztownych działań, druga właściwie do niczego i niczym nie ryzykuje.
Jeśli Polska nie będzie podpisywać żadnych umów z Ukrainą a reszta krajów Unii będzie współpracować to Ukraińcy zmiotą z powierzchni ziemi polskiego rolnika,polskie firmy transportowe i być może zdominują jeszcze inne gałęzie gospodarki.
Rolnictwo to pierwsze co przyszło mi do głowy,pewnie wystarczy kilka lat by zdominować i doprowadzić do upadku.

RN

11 sie 2026, 16:03

Jeśli Polska nie będzie podpisywać żadnych umów z Ukrainą a reszta krajów Unii będzie współpracować to Ukraińcy zmiotą z powierzchni ziemi polskiego rolnika,polskie firmy transportowe i być może zdominują jeszcze inne gałęzie gospodarki.
Rolnictwo to pierwsze co przyszło mi do głowy,pewnie wystarczy kilka lat by zdominować i doprowadzić do upadku.
Ja piszę o umowach z Ukrainą, a nie z innymi państwami.
Po co zawierać kolejne umowy z Ukrainą i zobowiązywać się do czegoś, a w zamian nic od nich nie mieć.

Awatar użytkownika
radek
Kontakt:

Post autor: radek »

Bobo pisze: ↑
10 sie 2026, 10:46
Łudzicie się. Macie 'świetne' pomysły co i kto i jak powinien zrobić, a prawda jest taka, że nikt was nie posłucha. Ten świat i jego polityka ma się rozsypać. Po to Bóg pozwolił żyć Adamowi po grzechu. Dał ludzkości czas na udowodnienie, że sposób na życie: 'my se sami zrobimy dobry świat', jest płonny i nierealny. Od tego czasu historia ludzkości krwią spłynęła. Wasze dyskusje i próby rozwiązywania problemów światowych to nic innego, jak powielanie błędu Adama i Ewy - My sobie sami zrobimy. Bez Boga.
No i mamy :-D
Tzn. NIC nie mamy oprócz wojen, cierpień i śmierci.
Piszesz jak RN. Staczasz się Bobo :-) Nawróć się i okazuj miłosierdzie, zamiast szerzyć szkodliwą propagandę
1Kor 1:27 BT5
Bóg wybrał właśnie to, co głupie w oczach świata, aby zawstydzić mędrców, wybrał, co niemocne, aby mocnych poniżyć

Wielbiciel Pełni

Awatar użytkownika
Andej

Post autor: Andej »

Sam sobie zaprzeczasz. Przytaczam dwa przeciwne sobie posty.
11 sie 2026, 15:47
Jeśli tak myślą polskie władze to przegrają.
11 sie 2026, 16:03
Z pierwszego wynika, że nie należy wyciągać nauki z błędów i nie zawierać umów. A w drugim jednak postulujesz, aby je zawierać.
Zdecyduj się. Bo raz tak, raz tak; miotasz się bez sensu.

Koniecznej jest kształtowanie polityki na podstawie przeszłości i prognozowaniu przyszłości. A prognozować można tylko na podstawie przeszłości. Działać trzeba teraz.
Wczoraj jest fundamentem dzisiaj. Problem, który nie został rozwiązany wczoraj dzisiaj nabrzmiewa. A jutro może wybuchnąć. Dlatego dzisiaj trzeba rozwiązywać problemy, o których zapomniało się wczoraj. To jedyna droga, która ma sens.

Awatar użytkownika
kansyheniek

11 sie 2026, 21:23

Zdecyduj się. Bo raz tak, raz tak; miotasz się bez sensu.
Nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć tą bezowocną dyskusję ale dobrze by było nauczyć się czytać ze zrozumieniem a tekst chyba nie był trudny :mysli:

Awatar użytkownika
Andej

12 sie 2026, 14:25
Nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć tą bezowocną dyskusję ale dobrze by było nauczyć się czytać ze zrozumieniem a tekst chyba nie był trudny
Ну, ты ничего не понял.

RN

Przykład przyjażni polsko - rosyjskiej.

Nawrocki: Tam, gdzie się bije Moskala, tam Polska pomaga.....
https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka ... stawy.html

RN

Tym razem przyjażń polsko - rosyjska posunęła się za daleko
https://kresy.pl/wydarzenia/rosjanin-sk ... la-polski/

Awatar użytkownika
radek
Kontakt:

Post autor: radek »

RN pisze: ↑
13 sie 2026, 0:15
Przykład przyjażni polsko - rosyjskiej.

Nawrocki: Tam, gdzie się bije Moskala, tam Polska pomaga.....
Taką wypowiedź słusznie punktujesz. Jest demagogiczna, nielogiczna i jątrząca oraz nie widać żeby wyraźnie prowadziła do czegoś Dobrego, bo trudno przyjąć przy obecnej polityce zagranicznej Polski, że autorowi chodziło o to, iż Polska pomaga Moskalowi
1Kor 1:27 BT5
Bóg wybrał właśnie to, co głupie w oczach świata, aby zawstydzić mędrców, wybrał, co niemocne, aby mocnych poniżyć

Wielbiciel Pełni

Nieziem

Post autor: Nieziem »

08 sie 2026, 22:11
Już wyjaśniałem. Jeśli nie dotarło, to nie ma sensu powtarzać.
Uznaję to, że możesz uznawać rosyjską rację stanu za ważniejszą. Dla mnie liczy się polska. Ponad połowę swojego życia żyłem pod sowiecką quasiokupacją. Nie chcę powtórki. I jestem przeciwnikiem imperializmu, autorytaryzmu, zamordyzmu, cenzury itd. A z Rosjanami mam kontakt bezpośredni, albowiem należą do rodziny.
To trochę jak wpaść z deszczu pod rynnę. Z propagandy proradzieckiej na antyrosyjską.
A skąd wiesz, po której stanąć stronie, i czy warto w takich sprawach zajmować stanowisko?
Nie uznaję rosyjskiej racji stanu za ważniejszą. Zależy mi na równowadze na świecie, i na pokoju.
A autorytaryzmu, zamordyzmu i cenzury jest na "zachodzie" nie mniej niż na "wschodzie".
Zauważam, że wielu ma stosunek do Rosji i Ukrainy ideologiczny, a nie pragmatyczny. RN podał kilka przykładów, nie racjonalnej polityki,wśród nich ten o rosyjskim gazie, który można by kupić bezpośrednio i taniej od Putina, ale ideolodzy powodowani rusofobią wolą przepłacać i ten sam gaz kupić poprzez pośrednika drożej [tak że pieniążków wielu rodzinom nie wystarczy na "pomarańcze dla dzieci"- dopisek mój]. Nikt się do tego rzeczowo nie odniósł ale nastąpiła personalna tyrada przeciwko autorowi wpisu, zamiast odnośnie wpisu. Tak to bywa jak się nie ma merytorycznych argumentów.
Ponadto uważam, że Pan Jezus by nie życzył Putinowi śmierci, nie miałby postawy przeklinającej, jaką to tu wielu przyjmuje. Zemsta i złożeczenie to atrybuty kogoś zupełnie innego niż Pomazańca, i jego naśladowców.

Awatar użytkownika
Andej

Nieziem pisze: ↑
15 sie 2026, 15:55
To trochę jak wpaść z deszczu pod rynnę. Z propagandy proradzieckiej na antyrosyjską.
Albo, jak to czynisz, na prorosyjską.
A ja jestem zwolennikiem polskiej racji stanu. Jeśli już propaganda, to ma być propolska. Władze i propagandyście mają obowiązek kierować się polskim interesem. Dopóki Rosja uważa nas za wroga, musimy się przeciwstawiać Rosji. Dopóki Rosja szczuje na nas permanentnie, to musimy się bronić, a nie włazić im w 4 litery (jak usiłujesz do tego namówić).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne forum dyskusyjne”