Przygotowane wcale nie oznacza że już jest. Przygotowane może być a przyjdzie w czasie wyznaczonym.machabeusz pisze: Królestwo Boże jest przygotowane już od dawna. Szkoda tylko , że niektórzy nie chcą uwierzyć słowom Pana Jezusa...![]()
A teraz podam ci cytat , gdzie będziesz miał "dwa w jednym":
Łuk. 23:42-43
42. I rzekł: Jezu, wspomnij na mnie, gdy wejdziesz do Królestwa swego.
43. I rzekł mu: Zaprawdę powiadam ci, dziś będziesz ze mną w raju.
(BW)
Jeśli chodzi o raj to zapomniałeś i drzewie życia, ono musi urosnąć i jeszcze nie ma tego drzewa bo Bóg jeszcze nie nasadził. Raj jest przygotowany a drzewa jeszcze nie ma i nikt nie może jeszcze go spożywać i żyć wiecznie, dlatego ludzie umierają. Ten raj i to drzewo jest jedynie w planie, w wizji Bożej którą oglądał Jan.
Obj. 22:1-2
1. I pokazał mi rzekę wody żywota, czystą jak kryształ, wypływającą z tronu Boga i Baranka.
2. Na środku ulicy jego i na obu brzegach rzeki drzewo żywota, rodzące dwanaście razy, wydające co miesiąc swój owoc, a liście drzewa służą do uzdrawiania narodów.
(BW)
Widziałeś gdzieś takie drzewo które by rosło na ubu stronach rzeki? Musiały by być dwa takie drzewa w jedności.
Dan. 12:5
5. A gdy ja, Daniel, spojrzałem, oto dwaj inni aniołowie stali, jeden z tej strony rzeki, a drugi z tamtej strony rzeki.
(BW)
Zach. 4:11-14
11. Wtedy odezwałem się i zapytałem go: Co oznaczają te dwa drzewa oliwne po prawej i lewej stronie świecznika?
12. I powtórnie odezwałem się, i zapytałem go: Co oznaczają te dwie gałązki drzew oliwnych, które dwiema złotymi rurkami wypuszczają z siebie oliwę do złotych lamp?
13. Wtedy on odpowiedział mi: Czy nie wiesz, co one oznaczają? I odpowiedziałem: Nie, mój panie!
14. A on odrzekł: To są dwaj pomazańcy, którzy stoją przed Panem całej ziemi.
(BW)
Za chwilę to drzewo będzie zasadzone na ziemi.
1 Moj. 2:9
9. I sprawił Pan Bóg, że wyrosło z ziemi wszelkie drzewo przyjemne do oglądania i dobre do jedzenia oraz drzewo życia w środku ogrodu i drzewo poznania dobra i zła.
(BW)
Sąd ostateczny będzie za tysiąc lat, a wcześniej będzie raj i zasadzone drzewo życia.